Sirha Budapest

14 ország kiállítói, szakmai versenyek és jövőkutató konferenciák 2016. május 9-11.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont a Sirha Budapest szakkiállításnak és a Bocuse d’Or európai döntőjének is otthont ad május 9. és 11. között. A Sirha nemzetközi brand tagjaként idén második alkalommal kerül megrendezésre a Sirha Budapest kiállítás. A Sirha név egyet jelent az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, illetve a csomagolóipar számára kihagyhatatlan üzleti fórummal. A kiállításra hazánkból és a régióból több mint 20 000 szakmai látogató várható. A kiállításon idén több mint 200 egyéni kiállító vesz részt, ami 22%-kal több, mint 2014-ben. Az egyéni és társkiállítókat számba véve 14 országból több mint 300 cég jelenik majd meg május 9. és 11. között a HUNGEXPO-n. A kiállításon hazánk és a régió szakemberei várhatók. A teljes kiállítói lista elérhető a kiállítás weboldalán.

A kiállítás szakmai partnere a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és kiemelt szakmai partnere a METRO Kereskedelmi Kft.

A kiállítás három napján több szakmai bemutató, konferencia és verseny kerül megrendezésre. A legnagyobb hazai és nemzetközi érdeklődésre a Bocuse d’Or európai döntője tart számot. A nagyszabású verseny mellett számos további program mutatja be a jövő szakembereit, üzleti megoldásait és a várható trendeket.

SIRHA BUDAPEST DESSZERT VERSENY – MÁJUS 9.

A verseny – melynek főszervezője Kolonics Zoltán – célja, hogy alkalmat teremtsen az elhivatott tehetségeknek, hogy megmutathassák művészi adottságaikat. A versenyben részt vevő csapatok: Nagy Anna (Salon Restaurant Budapest) & Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus Budapest); Andrási Beáta (Buddha-Bar Hotel) & Kovács Boglárka (Hotel du Vin – Cheltenham, Anglia); Maczák Anna (Costes Downtown Étterem) & Nagy Melinda (Kiosk Budapest); Korponai Péter (Desszert.Neked) & Mártha Róbert (Costes).

MAGYAR BARISTA BAJNOKSÁG – MÁJUS 10–11.

Az elmúlt években a hazai kávékultúrában is jelentős fejlődés tapasztalható, a hazai szakemberek világszinten is kimagasló sikereket érnek el. 2016-ban a Magyar Barista Bajnokság két versenykategóriájának döntője a Sirha Budapest kiállításon zajlik. A nyertesek képviselik majd Magyarországot az idei világbajnokságon. A verseny mellett korábbi bajnokok és világbajnokok közreműködősével barista bemutatók és előadások várják az érdeklődőket.

KREATÍV PÉKFÓRUM – MÁJUS 10.

Egyre több vendéglátóhely számára fontos a jó minőségű, különböző, kiváló minőségű alapanyagokból készülő péktermékek kínálata. A pékfórumon bemutatkoznak a hazai pékipar meghatározó szereplői és éttermi pékek éppúgy, mint innovatív pékségek szakemberei, valamint a beszállítói háttéripar képviselői.

WORLD CUISINE SUMMIT KONFERENCIA – MÁJUS 9.

A World Cuisine Summit a Sirha kiállítások állandó konferenciája. Frédéric Loeb, a Sirha szakértője által szervezett kerekasztal- beszélgetés keretében bemutatják majd a Kelet-Európában és a világ más régióiban várható legfontosabb jövőbeli trendeket.

A teljes programlista elérhető a kiállítás weboldalán, illetve a regisztrációról és jegyvásárlásról bővebb információ is a weboldalon olvasható.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.