Új trendek, régi kapcsolatok és profi rendezés helyszíne volt az idei Sirha kiállítás

Csütörtökön zárult a Sirha Budapest, Kelet-Közép Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén. Aki megtekintette, saját maga is tapasztalhatta, mennyire profi és magas szintű volt az idei rendezvény.

A Sirha Budapest az élelmiszeripar, szálloda- és vendéglátóipar, sütő- és cukrászipar, csomagolóipar és gasztronómia régiós szakkiállítása. A mostani rendezvény bebizonyította, hogy mekkora az igény a személyes találkozókra az üzleti életben, és mennyire számít, hogy ilyen rangos rendezvénynek ad otthont a Hungexpo kétévenként. A látogatók az idei háromnapos budapesti találkozó színvonalát a milánói hasonló témájú nagyrendezvénnyel teszik egy szintre. 

 

A régió legnagyobb szakkiállításává nőtte ki magát

A koronavírus-járvány ennek a szektornak minden szereplőjét nehézségek elé állította: az éttermek, boltok, vállalkozások bezárása és a közétkeztetés átmeneti szüneteltetése új kihívásokat teremtett, de az ágazat túlélte és folyamatosan nyitnak a fejlesztések felé.

A jelen lévő beszállítók egyértelműen elmondták, hogy az elmúlt időszakban alapvetően a közétkeztetés "mentette meg" az ágazatot, hiszen az ország területén lévő éttermek, szálláshelyek többsége kisebb-nagyobb megszakításokkal szinte két éven keresztül zárva volt, vagy olyan megszorításokkal üzemelhettek, amelyek mind a vendégfogadások számát csökkentette.

 

Az élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója, három napon át, három pavilonban minegy 30 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A szakma megítélése szerint a Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett, ahol lehetőség van arra, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és jó gyakorlataikat a járvány utáni újraindulásról. Átfogó és innovatív megoldást nyújtanak a pékségek, éttermek, cukrászatok, hotelek és csomagolóipari cégek igényeire szabva, emellett a legújabb trendek és innovációk is bemutatkoznak a kiállításon.

Mindenütt kóstoltattak, az ízélmény volt idén a prioritás

A kiállítás legtöbb standja nem csak a szemnek szólt. A látnivalókon túl az ízélmények is domináltak, hiszen a gasztronómiáról nem csak beszélni kell, hanem kóstolni is. Egyre többen döntöttek úgy, hogy nem hagyományos módon mutatják be a termékpalettájukat.

Igazán fantasztikus kóstolóhely lett - az idei Sirha egyik nagykedvenc találkozóhelye - az Unilever Food Solutions (Ufs) standja, ahol tehetséges szakácsok egy igazán kreatív séf, Várszegi Zsolt irányításával, végtelen energiával, és ötlettel valamint különlegesen emlékezetes ízvilággal ötvözte alkottak a három napon át különböző, négy fogásos menüket - a hozzájuk látogató szakma nagy örömére.

x x x

Nyilván érkeznek majd a hihetetlenül magas látogatószámokról az adatok a szervezőktől a zárást követően, de egyelőre még ennek hiányában is megállapíthatjuk: a Sirha Budapest kihagyhatatlan annak, aki ma a gasztronómia résztvevője, kedvelője vagy csupán követni szeretné a világ meghatározó trendjeit, a legújabb technológiákat, innovációkat a vendégeket kiszolgáló vendéglátóegységek és a közüzemi étkeztetés területén.

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.