Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját. A résztvevő csapatok a tudásukat sok oldalról bemutatták: a megmérettetés fontos része volt a konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és bemutatása.

Az alábbi csapatok vettek részt a versenyen:

Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István),
Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel),
Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád),
La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

Hogy a logisztikai tudásukat és szervezőképességeiket megmutassák, a kétnapos verseny első napján, a Metro Gasztroakadémia konyhájában töltött egynapos felkészülést követően, a versenyzőknek hűtőautókkal kellett elszállítani ételeiket a bajnokság helyszínére. Ezután csapatok elvégezték, amit a rendezvényeken is szoktak: felállították a büféasztalt és befejezték az ételeiket – mindezt már a Sirha kiállítás helyszínén.

A zsűri tagjai (Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje,  Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat küldöttje) a szurkolók előtt kóstolták meg az elkészült finomságokat és azonnal pontozták is őket, az eredményekre azonban délutánig várni kellett.

Negyedik helyen végzett a La Fiesta Party Service Kft.. A harmadik helyet a Budapest Party Service Kft. szerezte meg. A második a Fody Event and Party Service Kft. lett. Első helyezést és ezzel a nemzetközi versenyre való kvalifikációt pedig az Albatros-Expo Catering Kft. érte el.

Az Albatros-Expo Catering Kft.-től Kasuba Lászlóval sikerült beszélgetnünk a győzelem után. Véleménye szerint az ő szakmájukban kiemelkedően fontos a technológiai felkészültség és a trendek ismerete. A csapat minden tagja folyamatosan képzi magát, és tapasztaltabb emberek mellett is rengeteget tanulnak: idén például Bocuse d’Or versenyzők segítették a catering cég munkáját. A versenyző továbbá elmondta, hogy az első hely legfőképp az összehangolt csapatmunkán múlt, de fontos szerepe volt a három hónapos intenzív felkészülési időszaknak is. Most két hét szünetet tartanak, majd nekikezdenek a következő tréning időszaknak, mert a lyoni versenyen még többet akarnak kihozni magukból. 

 


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.