Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját. A résztvevő csapatok a tudásukat sok oldalról bemutatták: a megmérettetés fontos része volt a konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és bemutatása.

Az alábbi csapatok vettek részt a versenyen:

Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István),
Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel),
Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád),
La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

Hogy a logisztikai tudásukat és szervezőképességeiket megmutassák, a kétnapos verseny első napján, a Metro Gasztroakadémia konyhájában töltött egynapos felkészülést követően, a versenyzőknek hűtőautókkal kellett elszállítani ételeiket a bajnokság helyszínére. Ezután csapatok elvégezték, amit a rendezvényeken is szoktak: felállították a büféasztalt és befejezték az ételeiket – mindezt már a Sirha kiállítás helyszínén.

A zsűri tagjai (Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje,  Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat küldöttje) a szurkolók előtt kóstolták meg az elkészült finomságokat és azonnal pontozták is őket, az eredményekre azonban délutánig várni kellett.

Negyedik helyen végzett a La Fiesta Party Service Kft.. A harmadik helyet a Budapest Party Service Kft. szerezte meg. A második a Fody Event and Party Service Kft. lett. Első helyezést és ezzel a nemzetközi versenyre való kvalifikációt pedig az Albatros-Expo Catering Kft. érte el.

Az Albatros-Expo Catering Kft.-től Kasuba Lászlóval sikerült beszélgetnünk a győzelem után. Véleménye szerint az ő szakmájukban kiemelkedően fontos a technológiai felkészültség és a trendek ismerete. A csapat minden tagja folyamatosan képzi magát, és tapasztaltabb emberek mellett is rengeteget tanulnak: idén például Bocuse d’Or versenyzők segítették a catering cég munkáját. A versenyző továbbá elmondta, hogy az első hely legfőképp az összehangolt csapatmunkán múlt, de fontos szerepe volt a három hónapos intenzív felkészülési időszaknak is. Most két hét szünetet tartanak, majd nekikezdenek a következő tréning időszaknak, mert a lyoni versenyen még többet akarnak kihozni magukból. 

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.