Magyar bor cikkek
Hamarosan Magyar Bor Napja
A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik.
Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein
Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Mennyit ér valójában a magyar bor?
A balatonfüredi Figula Pincészet új borra várakozó, magyar tölgyből készült barik hordókkal teli illatos pincéje előtt ifjabb Figula Mihály nem mindennapi interjút adott.
A Magyar Bor Napja - Koccintás 2023 a Vajdahunyadvárban
Számos borkedvelő már ismerősként látogathat el erre a rendezvényre, melynek célja a magyar bor és a borturizmus népszerűsítése, a kulturált borfogyasztás szellemében.
Tarolnak a magyar borok a nemzetközi mezőnyben
Csaknem száz magyar bor szerzett érmet a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb németországi versenyen, a Berliner Wein Trophy (BWT) nevű mustrán, amelynek eredményeit szerdán hirdették ki a német fővárosban.
Kormánybiztos felel a nemzetközi bormarketingért
A szakember régi motoros a bormarketingben, a reklámipar vizeiről evezett át.
Magyar borok bemutatása skandináv tájakon
Svédország és Finnország mellett a hazai egyetemisták körében is népszerűsíti mostantól a magyar borokat és a kulturált borfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC).
Magyar borok horvát borlapokon
Deni Srdoč, aki Michelin csillagot szerzett korábbi éttermének, a rijekai Nebo Restaurant & Lounge séfjeként magyar borokat is szeretett volna látni a borlapon.
Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ
2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.
Japán konyha, magyar bor: igazi nyerő páros
A magyar bor és a japán ételek nagyon jól működhetnek együtt – derült ki a 150 éves japán-magyar diplomáciai kapcsolatokat ünneplő „Hungarian Wine Grand Tasting Tokyo” eseményen, ahol a Bognár Pincészet Villányi válogatása nagy sikert aratott. A Tokióban megrendezett workshopokon többek között arra is fény derült Elizabeth Gabay Master of Wine segítségével, hogy milyen borokkal érdemes párosítani a jellegzetes japán ételeket.
Állami program a magyar borászat megőrzéséért
Elindult a Nemzeti borkincstár program, amellyel a magyar borászat történetében egyedülálló értékmegőrzési folyamat kezdődik el - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván, sajtótájékoztatón.
Magyar borok diadalmenete Kínában
A magyar borok kínai promóciójára kiírt 25 ezer eurós pályázat nyertese szerint a Földművelésügyi Minisztérium támogatása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a világ második legnagyobb piacán sikerrel szerepeljenek a magyar borok.
Egyre több magyar bor fogy Németországban
Huszonöt százalékkal nőtt az utóbbi két évben a magyar bor értékesítéséből származó bevétel az első számú exportpiacon, Németországban - emelték ki szakértők kedden a Magyar Szüret nevű berlini rendezvénysorozaton, amelyen huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint mangalicából, libából, kacsából és erdei vadakból készült termékeket mutatnak be.
Magyar borászok a ProWine China-n
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvárosban rendeznek.
Így óvnák meg a magyar borokat
Ellenőrző védjegy bevezetését tervezi a kormány a magyar borok védelme érdekében – mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottság Szőlő- bor- pálinka albizottságának elnöke. Font Sándor úgy véli: csak így lehet megvédeni a magyar termékeket a rendkívül olcsó, ám rossz minőségű olasz importtól.
Látogatócsúcs az Egri Bikavér Ünnepen
A pénteki esős idő ellenére az utóbbi évek egyik legjobban látogatott Egri Bikavér Ünnepe volt az idei. A rendezvény szombati napján látogatócsúcsnak örülhettek a szervezők.
Befejeződött a szőlőkötözés a Bujdosó birtokon
Az enyhe tél és a korai tavasz miatt három héttel előrébb jár a természet a megszokottól, amit az orgona korai virágzása is jól mutat. Ezért a dél-balatoni Bujdosó szőlőbirtokon rohamtempóban kellett kötözni a szőlőket.
Jön a második borexpo
Az Art Hotel, a Valid Promotion és az Elitbor közös attrakciója április 12-13-án a szálloda udvarán és földszinti belső tereiben megrendezendő borexpo.
Fogadj örökbe egy rompincét
Eddig 24 rompincét mentettek meg az enyészettől önkéntesek és borászok a Somló-hegyen. A rompincéket ezentúl az örökbefogadó borászatok tartják tisztán.
Kalapács alatt Tokaj legjobbjai
Második alkalommal rendezik meg a Nagy Tokaji Borárverést.
Négy magyar ezüst a chardonnay-bajnokságon
A chardonnay sokoldalúságának és érlelhetőségének köszönhetően tartósan az egyik legnépszerűbb fajta. Nálunk is készülnek belőle kiváló borok, ez most is kiderült a fajta világbajnokságán, a Chardonnay du Monde versenyen.
Düsseldorfban is tolongtak a magyar borokért
Nagy volt az érdeklődés a magyar borok iránt a düsseldorfi Prowein 2014-en, a világ egyik legjelentősebb borszakmai kiállításán.
Magyar mangalica és libamáj hódít Tokióban
Önálló nemzeti standdal és 13 magyar élelmiszeripari cég részvételével mutatkozik be Magyarország a tokiói FOODEX 2014 mezőgazdasági nyersanyag, italáru és élelmiszeripari kiállításon március 3-7. között - tájékoztatta az MTI-t a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán.
Húsvéti borkóstoló a METRO-ban
2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.