Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein

Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein 

Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Mennyit ér valójában a magyar bor?

Mennyit ér valójában a magyar bor? 

A balatonfüredi Figula Pincészet új borra várakozó, magyar tölgyből készült barik hordókkal teli illatos pincéje előtt ifjabb Figula Mihály nem mindennapi interjút adott.
A Magyar Bor Napja - Koccintás 2023 a Vajdahunyadvárban

A Magyar Bor Napja - Koccintás 2023 a Vajdahunyadvárban 

Számos borkedvelő már ismerősként látogathat el erre a rendezvényre, melynek célja a magyar bor és a borturizmus népszerűsítése, a kulturált borfogyasztás szellemében.
Tarolnak a magyar borok a nemzetközi mezőnyben

Tarolnak a magyar borok a nemzetközi mezőnyben 

Csaknem száz magyar bor szerzett érmet a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb németországi versenyen, a Berliner Wein Trophy (BWT) nevű mustrán, amelynek eredményeit szerdán hirdették ki a német fővárosban.
Kormánybiztos felel a nemzetközi bormarketingért

Kormánybiztos felel a nemzetközi bormarketingért  

A szakember régi motoros a bormarketingben, a reklámipar vizeiről evezett át.
Magyar borok bemutatása skandináv tájakon

Magyar borok bemutatása skandináv tájakon 

Svédország és Finnország mellett a hazai egyetemisták körében is népszerűsíti mostantól a magyar borokat és a kulturált borfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC).
Magyar borok horvát borlapokon

Magyar borok horvát borlapokon 

Deni Srdoč, aki Michelin csillagot szerzett korábbi éttermének, a rijekai Nebo Restaurant & Lounge séfjeként magyar borokat is szeretett volna látni a borlapon. 
Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ

Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ 

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.

Japán konyha, magyar bor: igazi nyerő páros 

A magyar bor és a japán ételek nagyon jól működhetnek együtt – derült ki a 150 éves japán-magyar diplomáciai kapcsolatokat ünneplő „Hungarian Wine Grand Tasting Tokyo” eseményen, ahol a Bognár Pincészet Villányi válogatása nagy sikert aratott. A Tokióban megrendezett workshopokon többek között arra is fény derült Elizabeth Gabay Master of Wine segítségével, hogy milyen borokkal érdemes párosítani a jellegzetes japán ételeket.
Állami program a magyar borászat megőrzéséért

Állami program a magyar borászat megőrzéséért 

Elindult a Nemzeti borkincstár program, amellyel a magyar borászat történetében egyedülálló értékmegőrzési folyamat kezdődik el - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván, sajtótájékoztatón.

Magyar borok diadalmenete Kínában 

A magyar borok kínai promóciójára kiírt 25 ezer eurós pályázat nyertese szerint a Földművelésügyi Minisztérium támogatása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a világ második legnagyobb piacán sikerrel szerepeljenek a magyar borok.

Egyre több magyar bor fogy Németországban 

Huszonöt százalékkal nőtt az utóbbi két évben a magyar bor értékesítéséből származó bevétel az első számú exportpiacon, Németországban - emelték ki szakértők kedden a Magyar Szüret nevű berlini rendezvénysorozaton, amelyen huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint mangalicából, libából, kacsából és erdei vadakból készült termékeket mutatnak be.

Magyar borászok a ProWine China-n 

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvárosban rendeznek.

Így óvnák meg a magyar borokat 

Ellenőrző védjegy bevezetését tervezi a kormány a magyar borok védelme érdekében – mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottság Szőlő- bor- pálinka albizottságának elnöke. Font Sándor úgy véli: csak így lehet megvédeni a magyar termékeket a rendkívül olcsó, ám rossz minőségű olasz importtól.

Látogatócsúcs az Egri Bikavér Ünnepen 

A pénteki esős idő ellenére az utóbbi évek egyik legjobban látogatott Egri Bikavér Ünnepe volt az idei. A rendezvény szombati napján látogatócsúcsnak örülhettek a szervezők.

Befejeződött a szőlőkötözés a Bujdosó birtokon 

Az enyhe tél és a korai tavasz miatt három héttel előrébb jár a természet a megszokottól, amit az orgona korai virágzása is jól mutat. Ezért a dél-balatoni Bujdosó szőlőbirtokon rohamtempóban kellett kötözni a szőlőket.

Jön a második borexpo 

Az Art Hotel, a Valid Promotion és az Elitbor közös attrakciója április 12-13-án a szálloda udvarán és földszinti belső tereiben megrendezendő borexpo.

Fogadj örökbe egy rompincét 

Eddig 24 rompincét mentettek meg az enyészettől önkéntesek és borászok a Somló-hegyen. A rompincéket ezentúl az örökbefogadó borászatok tartják tisztán.

Kalapács alatt Tokaj legjobbjai 

Második alkalommal rendezik meg a Nagy Tokaji Borárverést.

Négy magyar ezüst a chardonnay-bajnokságon 

A chardonnay sokoldalúságának és érlelhetőségének köszönhetően tartósan az egyik legnépszerűbb fajta. Nálunk is készülnek belőle kiváló borok, ez most is kiderült a fajta világbajnokságán, a Chardonnay du Monde versenyen.

Düsseldorfban is tolongtak a magyar borokért 

Nagy volt az érdeklődés a magyar borok iránt a düsseldorfi Prowein 2014-en, a világ egyik legjelentősebb borszakmai kiállításán.

Magyar mangalica és libamáj hódít Tokióban 

Önálló nemzeti standdal és 13 magyar élelmiszeripari cég részvételével mutatkozik be Magyarország a tokiói FOODEX 2014 mezőgazdasági nyersanyag, italáru és élelmiszeripari kiállításon március 3-7. között - tájékoztatta az MTI-t a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán.

Húsvéti borkóstoló a METRO-ban 

2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!