Húsvéti borkóstoló a METRO-ban

2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.

A bor régóta fontos eleme a húsvéti ünnepeknek, ami valószínűleg az utolsó vacsorára eredeztethető vissza: a Biblia szerint ugyanis Jézus ekkor mondta a kenyérre és borra, hogy az az ő teste és vére. Azóta a bor, a keresztény kultúrkör szerves részeként, minden húsvétkor az ünnepi asztalra kerül a bárány, a sonka, a tojás és a kalács mellé.

Hogy a húsvéti lakoma idén se múljon el bor nélkül, a METRO egy különleges kóstolási akcióval várja az ünnepekre bevásárolni érkező partnereit, akik a következő borokat ízlelhetik meg az áruházakban:

• Frittmann: Kunsági Irsai Olivér (METRO Selection)
• Mészáros: Szekszárdi Chardonnay (METRO Selection)
• Thummerer: Egri Csillag
• Kiss István: 5p Aszú
• Ostoros-Novaj Bor: Egri rosé ’11 félszáraz
• Ostoros-Novaj Bor: Egri Merlot száraz
• Babits Pincészet: Tokaji Furmint Kései Szüretelésű 2008
• Babits Pincészet: Érdekházasság 2006
• Vylyan : Harsona
• Vylyan: Cabernet Sauvignon

„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését, ezáltal a magyar vállalkozások fejlődéséhez, közvetett módon pedig a munkahely-teremtéshez is hozzájárulhasson. Áruházaink különlegessége, hogy a képzett sommelier-k nem csak ez alkalomból, hanem minden nap a vevők rendelkezésére állnak, szakmai tanácsot adva a borok legszélesebb köréről”– mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.

A húsvéti borkóstoló április 5-én (csütörtökön) és 6-án (pénteken) 15 órától 18 óráig, április 7-én (szombaton) pedig 10 órától 14 óráig tart.


Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.