Húsvéti borkóstoló a METRO-ban

2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.

A bor régóta fontos eleme a húsvéti ünnepeknek, ami valószínűleg az utolsó vacsorára eredeztethető vissza: a Biblia szerint ugyanis Jézus ekkor mondta a kenyérre és borra, hogy az az ő teste és vére. Azóta a bor, a keresztény kultúrkör szerves részeként, minden húsvétkor az ünnepi asztalra kerül a bárány, a sonka, a tojás és a kalács mellé.

Hogy a húsvéti lakoma idén se múljon el bor nélkül, a METRO egy különleges kóstolási akcióval várja az ünnepekre bevásárolni érkező partnereit, akik a következő borokat ízlelhetik meg az áruházakban:

• Frittmann: Kunsági Irsai Olivér (METRO Selection)
• Mészáros: Szekszárdi Chardonnay (METRO Selection)
• Thummerer: Egri Csillag
• Kiss István: 5p Aszú
• Ostoros-Novaj Bor: Egri rosé ’11 félszáraz
• Ostoros-Novaj Bor: Egri Merlot száraz
• Babits Pincészet: Tokaji Furmint Kései Szüretelésű 2008
• Babits Pincészet: Érdekházasság 2006
• Vylyan : Harsona
• Vylyan: Cabernet Sauvignon

„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését, ezáltal a magyar vállalkozások fejlődéséhez, közvetett módon pedig a munkahely-teremtéshez is hozzájárulhasson. Áruházaink különlegessége, hogy a képzett sommelier-k nem csak ez alkalomból, hanem minden nap a vevők rendelkezésére állnak, szakmai tanácsot adva a borok legszélesebb köréről”– mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.

A húsvéti borkóstoló április 5-én (csütörtökön) és 6-án (pénteken) 15 órától 18 óráig, április 7-én (szombaton) pedig 10 órától 14 óráig tart.


Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.