Húsvéti borkóstoló a METRO-ban

2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.

A bor régóta fontos eleme a húsvéti ünnepeknek, ami valószínűleg az utolsó vacsorára eredeztethető vissza: a Biblia szerint ugyanis Jézus ekkor mondta a kenyérre és borra, hogy az az ő teste és vére. Azóta a bor, a keresztény kultúrkör szerves részeként, minden húsvétkor az ünnepi asztalra kerül a bárány, a sonka, a tojás és a kalács mellé.

Hogy a húsvéti lakoma idén se múljon el bor nélkül, a METRO egy különleges kóstolási akcióval várja az ünnepekre bevásárolni érkező partnereit, akik a következő borokat ízlelhetik meg az áruházakban:

• Frittmann: Kunsági Irsai Olivér (METRO Selection)
• Mészáros: Szekszárdi Chardonnay (METRO Selection)
• Thummerer: Egri Csillag
• Kiss István: 5p Aszú
• Ostoros-Novaj Bor: Egri rosé ’11 félszáraz
• Ostoros-Novaj Bor: Egri Merlot száraz
• Babits Pincészet: Tokaji Furmint Kései Szüretelésű 2008
• Babits Pincészet: Érdekházasság 2006
• Vylyan : Harsona
• Vylyan: Cabernet Sauvignon

„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését, ezáltal a magyar vállalkozások fejlődéséhez, közvetett módon pedig a munkahely-teremtéshez is hozzájárulhasson. Áruházaink különlegessége, hogy a képzett sommelier-k nem csak ez alkalomból, hanem minden nap a vevők rendelkezésére állnak, szakmai tanácsot adva a borok legszélesebb köréről”– mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.

A húsvéti borkóstoló április 5-én (csütörtökön) és 6-án (pénteken) 15 órától 18 óráig, április 7-én (szombaton) pedig 10 órától 14 óráig tart.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.