Húsvéti borkóstoló a METRO-ban

2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.

A bor régóta fontos eleme a húsvéti ünnepeknek, ami valószínűleg az utolsó vacsorára eredeztethető vissza: a Biblia szerint ugyanis Jézus ekkor mondta a kenyérre és borra, hogy az az ő teste és vére. Azóta a bor, a keresztény kultúrkör szerves részeként, minden húsvétkor az ünnepi asztalra kerül a bárány, a sonka, a tojás és a kalács mellé.

Hogy a húsvéti lakoma idén se múljon el bor nélkül, a METRO egy különleges kóstolási akcióval várja az ünnepekre bevásárolni érkező partnereit, akik a következő borokat ízlelhetik meg az áruházakban:

• Frittmann: Kunsági Irsai Olivér (METRO Selection)
• Mészáros: Szekszárdi Chardonnay (METRO Selection)
• Thummerer: Egri Csillag
• Kiss István: 5p Aszú
• Ostoros-Novaj Bor: Egri rosé ’11 félszáraz
• Ostoros-Novaj Bor: Egri Merlot száraz
• Babits Pincészet: Tokaji Furmint Kései Szüretelésű 2008
• Babits Pincészet: Érdekházasság 2006
• Vylyan : Harsona
• Vylyan: Cabernet Sauvignon

„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését, ezáltal a magyar vállalkozások fejlődéséhez, közvetett módon pedig a munkahely-teremtéshez is hozzájárulhasson. Áruházaink különlegessége, hogy a képzett sommelier-k nem csak ez alkalomból, hanem minden nap a vevők rendelkezésére állnak, szakmai tanácsot adva a borok legszélesebb köréről”– mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.

A húsvéti borkóstoló április 5-én (csütörtökön) és 6-án (pénteken) 15 órától 18 óráig, április 7-én (szombaton) pedig 10 órától 14 óráig tart.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.