Befejeződött a szőlőkötözés a Bujdosó birtokon

Az enyhe tél és a korai tavasz miatt három héttel előrébb jár a természet a megszokottól, amit az orgona korai virágzása is jól mutat. Ezért a dél-balatoni Bujdosó szőlőbirtokon rohamtempóban kellett kötözni a szőlőket.

A bagolypille lárvája, ami egy talajban élő hernyókártevő, idén sok helyen károsította a főrügyeket, ami sem a szőlőbirtokon, sem a dél-balatoni régióban nem volt tapasztalható a korábbi években. Közben már újabb munkálatok közelegnek, Bujdosóék a 82 hektár területű szőlőjükben – elsősorban a fiatal ültetvényeken – lassan elkezdik a törzstisztítást is.

 „Idén egy új terméknévvel ellátott borral is előrukkolunk, a Pannónia nevezetű borunkkal, amit hamarosan elkezdünk palackozni is, így az még idén forgalomba kerül”- mondta Bujdosó Ferenc, a szőlőbirtok vezető borásza. A Pannónia nevű 70-es cirkálóról (egy balatoni elegáns, igen gyors vitorlástípus) elnevezett bor a Bujdosó szőlőbirtok területén lévő Csirip-tető dűlőből szüretelt olaszrizling hordóválogatás. A terméknévválasztást Bujdosóék személyes kötődése indokolta, hiszen fél éve a Pannóniával indulnak a vitorlásversenyeken.

Bujdosóék áprilisban sem szűkölködnek a rendezvényekben. A következő nagy eseményre április 25-én lehet számítani, amikor a dél-balatoni borrégió borászai, köztük Bujdosó Ferenc a vendéglátóipar valamint a sajtó képviselői számára nagyszabású borbemutatót tartanak Balatonföldváron. Az esemény apropója, hogy bemutassák a „Szél, napfény és buborék” szlogennel ellátott Dél-Balatoni Bor elnevezésű regionális összefogás új arculatát és terveit.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.