Befejeződött a szőlőkötözés a Bujdosó birtokon

Az enyhe tél és a korai tavasz miatt három héttel előrébb jár a természet a megszokottól, amit az orgona korai virágzása is jól mutat. Ezért a dél-balatoni Bujdosó szőlőbirtokon rohamtempóban kellett kötözni a szőlőket.

A bagolypille lárvája, ami egy talajban élő hernyókártevő, idén sok helyen károsította a főrügyeket, ami sem a szőlőbirtokon, sem a dél-balatoni régióban nem volt tapasztalható a korábbi években. Közben már újabb munkálatok közelegnek, Bujdosóék a 82 hektár területű szőlőjükben – elsősorban a fiatal ültetvényeken – lassan elkezdik a törzstisztítást is.

 „Idén egy új terméknévvel ellátott borral is előrukkolunk, a Pannónia nevezetű borunkkal, amit hamarosan elkezdünk palackozni is, így az még idén forgalomba kerül”- mondta Bujdosó Ferenc, a szőlőbirtok vezető borásza. A Pannónia nevű 70-es cirkálóról (egy balatoni elegáns, igen gyors vitorlástípus) elnevezett bor a Bujdosó szőlőbirtok területén lévő Csirip-tető dűlőből szüretelt olaszrizling hordóválogatás. A terméknévválasztást Bujdosóék személyes kötődése indokolta, hiszen fél éve a Pannóniával indulnak a vitorlásversenyeken.

Bujdosóék áprilisban sem szűkölködnek a rendezvényekben. A következő nagy eseményre április 25-én lehet számítani, amikor a dél-balatoni borrégió borászai, köztük Bujdosó Ferenc a vendéglátóipar valamint a sajtó képviselői számára nagyszabású borbemutatót tartanak Balatonföldváron. Az esemény apropója, hogy bemutassák a „Szél, napfény és buborék” szlogennel ellátott Dél-Balatoni Bor elnevezésű regionális összefogás új arculatát és terveit.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.