Kifelejtették a termálfürdőket a turisztikai akciótervből

Kifelejtették a termálfürdőket a turisztikai akciótervből 

A tegnap bejelentett turisztikai akcióterv elemei nem jelentenek segítséget a hazai fürdőknek. A Magyar Fürdőszövetség ezért a Magyar Turisztikai Ügynökséghez és a kormányhoz fordult, mert égetőek a problémáik - írja a Termál Online.
Medence-bezárásokkal spórolnának a fürdők

Medence-bezárásokkal spórolnának a fürdők 

Annyira elszálltak az energiárak, hogy egyre több helyen képetlen ezt jegyáremelésből kigazdálkodni. Fürdőbezárások azért még nem várhatóak. 
Idén ismét Strandok éjszakája

Idén ismét Strandok éjszakája 

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.
Ez a hétvége a szaunázóké

Ez a hétvége a szaunázóké 

Október 1-3. között ismét összefognak a magyarországi fürdők, a Magyar Fürdőszövetség koordinálásával és ezen a hétvégén újra megrendezik az országos szauna szezonnyitót.
Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén 

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség, a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat a szeptember 21-22-én, Harkányban tartott közgyűlésen - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.
Óriási a veszteség a vidéki fürdőkben

Óriási a veszteség a vidéki fürdőkben 

Júniusban jelentősen visszavetette a fürdővendégek számát az igazolványhoz kötött beléptetés, de júliusban már a 2019-es látogatószámnál is többen voltak a strandokon - írja az Index.
Július 1-re minden magyarországi fürdő kinyithat

Július 1-re minden magyarországi fürdő kinyithat 

Nyilatkozta a Magyar Fürdőszövetség alelnöke, aki arról is beszámolt, hogy kérték a kormányt, hogy a hazai fürdőkben ne tegyék kötelezővé a látogatóknak a védettségi igazolány felmutatását.

Lemondott a Magyar Fürdőszövetség elnöke 

Lemondott a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatói posztjáról Boros László Attila. A szakember 2018 óta a Magyar Fürdőszövetség elnöki posztját is betöltötte és onnan is távozott - értesült a Termál Online.

Idén is lesz Strandok éjszakája 

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére július 25-én rendezik meg az idei Strandok éjszakáját, országszerte több mint 30 strandon várják az éjszakai fürdőzőket - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel szerdán.

A fürdők pünkösdi nyitása a reális és biztonságos 

A Magyar Fürdőszövetség arra kéri a magyarországi fürdők üzemeltetőit, hogy higgadtan értelmezzék a kijárási korlátozás hétfőn életbe léptetett enyhítését, és várják meg a kormányzati részletszabályokat a létesítmények felelős megnyitásához. A vendégektől is türelmet kérnek, mert két-három hétre is szükség lehet a biztonságos működés előkészítéséhez.

Itt az első hazai innovációs verseny fürdők számára 

A Magyar Fürdőszövetség hagyományteremtő szándékkal első alkalommal hirdette meg a Magyar Fürdőinnovációs Díjat. A pályázat négy témakörben nyújtható be, amivel a szövetség biztosítani kívánja, hogy tagjai mind nagyobb számban nyújthassanak be pályázatot. A pályázat beérkezésének határideje 2019. november 4.

Több mint 9 százalékkal nőttek a fürdők bevételei 

Itt a legfrissebb trendriport a Magyar Fürdőszövetség tagjainak 2018. évi teljesítményéről.

Egy kutatás mind fölött 

A turizmus dübörög, az eredményekből a hazai fürdők is kiveszik a részüket. De vajon hogyan tudnák még jobban? A Magyar Turisztikai Szövetség zártkörű sajtóreggelijén jártunk. 

Egy hónap múlva strandok éjszakája 

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idei évben 9. alkalommal kerül sor a Strandok Éjszakájára. A július 27-én tartandó eseményen országszerte hosszabbított nyitva tartással, kedvezményes belépőkkel, élő koncertekkel, DJ-kel, táncosokkal, tűz-zsonglőrökkel, szaunaprogramokkal, tűzijátékkal és habparty-val várják a fürdőzés szerelmeseit.

A feltöltődés télen is hagyomány – elindult az MTÜ új, téli kampánya 

A mai naptól, hétfőtől egy hónapon át több mint 200 szálláshely, fürdő és gyógyfürdő különböző akcióval csatlakozik a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  téli belföldi kampányához, amelyet azért indítottak, hogy a hazai téli kikapcsolódást népszerűsítsék. A kampányt beharangozó január 15-ei sajtótájékoztatót stílszerűen egy kevésbé ismert fürdőben, az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében rendezték, azzal a céllal is, hogy bemutassák a főváros kis gyöngyszemét.

Ötcsillagos minősítést kapott a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum 

Újabb elismerést tudhat magáénak a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos színvonalúként minősítette a strandfürdőt. A hazai fürdők számára 2014. óta érhető el a fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye.

Fürdőszövetség: számos fürdő rekordbevételt érhet el idén 

Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén - közölte a magyar Fürdőszövetség. 

Elindult az Év Fürdője verseny 

Idén nyáron harmadik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel 200 hazai fürdő, három kategóriában verseng a voksokért. 

8 százalékkal nőtt a Magyar Fürdőszövetség tagjainak bevétele 

A Magyar Fürdőszövetség adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők tavaly, az összes fürdőben a növekedés 3 százalék körül alakult. Az árak az elmúlt évben sem nőttek jelentősen, idén sem lesz általános áremelés, néhány fürdőben azonban például a szolgáltatások bővülése miatt drágábbak lehetnek egyes belépőjegyek - mondta Hegyi Ákos főtitkár az MTI-nek szerdán.

Elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése 

A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál - mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A versenyképességhez szükséges a fürdőszolgáltatások áfacsökkentése 

A Magyar Fürdőszövetség - tagságának egységes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál, hogy a jelenleg érvényes 27 százalékról 18 százalékra csökkenjen a fürdőszolgáltatások áfakulcsa 2018. január 1-jétől.

18 százalékos áfakulcsot szeretnének a fürdők 

A fürdőszolgáltatások áfájának 18 százalékra csökkentését szorgalmazták a Magyar Fürdőszövetség (MF) tagjai szerdán Hévízen kezdődött közgyűlésükön.

Magyar Fürdőszövetség: béremelésre és fejlesztésre kell a többletforrás 

Szezonértékelő sajtótájékoztatót tartott a Magyar Fürdőszövetség, amelyen az eddigi eredmények mellett a szövetség jövőbeni céljairól is szó esett.

Nemzeti védjegy a hazai fürdőknek 

A Magyar Fürdőszövetség új védjegytábláit már megkapták azok a fürdők, amelyek elsőként minősíttették magukat, szolgáltatásaikat. Szám szerint 21 fürdőlétesítményt összesen 39 kategóriában értékelt a szövetség minősítő szakbizottsága.

Határidő közeleg, a SZÉP kártyák lejáratának határideje 

Határidő közeleg, a 2014-ben feltöltött összegeket május 31-ig fel kell használni, különben elvesztik a kártyatulajdonosok a feltöltött összegeket - tájékoztatott közleményben a Magyar Fürdőszövetség.

Alacsonyabb áfakulcsot kérnek a magyar fürdők is 

Kiáll a SZÉP-kártya rendszer fenntartása mellett a Magyar Fürdőszövetség, ugyanakkor gondot jelent szerintük az OEP-térítési díjak évekkel ezelőtti befagyasztása, ráadásul alacsonyabb áfakulcsot is szeretnének a magyar fürdők. 

20 százalékkal nőtt fürdőink bevétele tavaly nyáron 

A Magyar Fürdőszövetség tagjai körében végzett felmérés alapján összeállította a 2015-ös év főbb mutatószámaira épülő elemzését. A felmérésben részt vevő fürdők adatai előzetes iránymutatásul szolgálnak a KSH által publikált adatokhoz, melyek várhatóan 2016 első félévének végén ismerhetők majd meg. A Fürdőszövetség elemzése a turisztikailag kiemelt fürdőket érinti, azokat döntően lefedi.

Pillantson be a fürdők kulisszái mögé! 

1992 óta március 22-e a Víz Világnapja. A 2016-os év Víz Világnapi rendezvények nemzetközi kampánya a „Vizek és mesterségek” (Water and Jobs) témakörre fókuszál.

Ötcsillagos minősítést kapott a Sárvári Gyógyfürdő 

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő az országban egyedüliként 4 kategóriában is 5 csillagos minősítést kapott. 

Megállapodott a Fürdőszövetség és a Magyar Turizmus Zrt. 

A Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlése alkalmából írt alá stratégiai együttműködési megállapodást Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke és dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója november 26-án, Harkányban. A két szervezet szorosabb együttműködésben kíván dolgozni a magyarországi egészségturizmus élénkítésén és a fürdőszolgáltatást nyújtó létesítmények külföldi és belföldi vendégforgalmának növelésén. Az eddigi eredmények biztatóak: évről évre dinamikusan nő a belföldi és külföldi turisták egészségturisztikai célú költése hazánkban.

A nagyközönség kiválasztotta az Év Fürdőit 

170 ezer szavazat értékelt több mint 200 hazai fürdőt.

Szaunaszeánsz, éjszakai csobbanás: jön a magyar fürdőkultúra napja 

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére 2010-ben rendezték meg először a magyar fürdőkultúra napját, amelyet minden év október második szombatján tartanak azzal a céllal, hogy megismertessék és népszerűsítsék a magyarországi fürdőhelyeket és a több száz éves hazai fürdőkultúrát.

Rekordnyár a fürdőkben 

A hőségriadók a fürdőkbe terelték idén nyáron a lakosságot, a nyári meleget csak a feszített víztükrű medencék és természetes vizeink mellett lehetett kibírni. A hazai fürdőkben dolgozó szakemberek örök érvényű igazsága, hogy „jó időnél nincs jobb reklám”, mely az idei szezonban bizonyítást nyert.

Megtelnek a hazai fürdők július 31-e éjszakáján 

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 31-én, a jó idő miatt várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

Három kategóriában is ötcsillagos a Gyulai Várfürdő 

A Magyar Fürdőszövetség 2015. május 19-20-i közgyűlésén hirdették ki, hogy melyek azok a fürdők, amelyek – különböző kategóriákban – Nemzeti Tanúsító Védjegyet kaptak.

A SZÉP-kártyában bízik idén a fürdőszövetség 

A belföldi turizmus fellendítésének fontos eszköze a SZÉP-kártya, a fürdőhelyek az idei szezonban is ki szeretnék használni az ebben rejlő lehetőségeket - mondta a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke kedden Nyíregyházán az MTI-nek, a szövetség évi rendes közgyűlése alkalmából.

Májusban lesz a Magyar Fürdőszövetség Tavaszi Közgyűlése 

A Magyar Fürdőszövetség 2015. évi első rendes közgyűlését a Választmány 2015. május 19-20-ra hívja össze Nyíregyházán.

Megtelnek a fürdőink az ünnepek alatt 

Az ünnepi időszakra megtelnek a fedett, téli kapacitással rendelkező magyarországi fürdők a Magyar Fürdőszövetség előrejelzése szerint.

A SZÉP-kártyában és a jó időben bíznak a fürdők 

Két feltételnek is teljesülnie kell jövőre ahhoz, hogy növekedjen a hazai fürdők forgalma és árbevétele jövőre - hangzott el a Fürdőszövetség gyulai közgyűlésén. 

A fürdőkben is érezhető a magyarok nagyobb utazási kedve 

A vakáció jót tesz a fürdőbevételeknek.

Új tagokkal bővült a Magyar Fürdőszövetség 

Május 14-15-én közgyűlést tartott a Magyar Fürdőszövetség Bükfürdőn, melynek során új ügyvezető elnököt is választottak.

Váltás a Fürdőszövetség élén 

Bükfürdőn tartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség. A találkozón új ügyvezető elnököt választottak. 

Harmincöt magyar fürdő várja vendégeit a víz világnapján 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is különböző programokkal várják a vendégeket március 22-én, a víz világnapján a hazai fürdők - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel.

Ötcsillagos minősítést kapott a Harkányi Gyógyfürdő 

Az adható legjobb, ötcsillagos minősítést kapta meg a Harkányi Gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetségtől, az ezt igazoló táblát Mogyorósi Ferenc, a szervezet minősítő szakbizottságának elnöke és Imri Sándor független polgármester leplezte le a létesítményben pénteken

Szakmai szervezetekkel lép partnerségre az NGM 

A Nemzetgazdasági Minisztérium - nagyra értékelve a turizmus és vendéglátás területen végzett szakmai és érdekképviseleti munkájukat - öt szervezettel köt stratégiai megállapodást a jogszabályok előkészítésében való részvételről.

Jobban sikerült a vártnál az idei év a fürdőkben 

A Magyar Fürdőszövetség 47 fürdő körében végzett felmérést az év első 8 hónapjáról és a nyári szezonról. A 2013-as év a fürdők számára a szélsőségekről szólt, ezzel az üzemeltetők az éves tervek meghatározásánál nem számolhattak. A február és március hónapokban tapasztalt hideg időjárás és a havazás okozta országos katasztrófahelyzet, a júniusi árvíz következtében időszakosan bezárt fürdők és az előző évinél változékonyabb nyár (átlagos időjárás és kánikula) kihívások elé állította a fürdőüzemeltetőket. Összességében azonban sikeres volt az év mögöttünk álló része.

Fotókkal rekonstruálják az egykori magyar fürdőéletet 

A brit Brighton Swimming Club példája alapján, a vizuális szociológia eszközeivel próbálják feltérképezni a hazai fürdők hangulatát. Fényképek segítségével próbálják rekonstruálni a magyar strandok egykori életét, az ott zajló szociális, társas érintkezések hangulatát, olvasható a Magyar Fürdőszövetség közleményében

SZÉP Kártya: adómentességet javasolnak a szakmai szervezetek 

A Magyar Fürdőszövetség, az MSZÉSZ és a FATOSZ közösen fogalmazta meg a jövő évre vonatkozó adójavaslatait a SZÉP Kártyával kapcsolatosan, melyet megküldött a kormányzat részére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!