A Szállodaszövetség stratégiai társult tagja lett a BFTK

Régóta és ténylegesen fennálló stratégiai partnerségét erősítette meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal (BFTK Nonprofit Kft.). A felek az együttműködés feltételeit és céljait rögzítő megállapodást ünnepélyes keretek között az MSZÉSZ bükfürdői közgyűlésén írták alá 2016. november 24-én. Egyúttal 2017. januárjától a BFTK a Szállodaszövetség stratégiai társult tagjává válik.

Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője az aláírást követő beszédében megköszönte dr. Niklai Ákosnak, az MSZÉSZ elnökének a már eddig is intenzíven zajló szakmai együttműködést és a lehetőséget, hogy a Főváros hivatalos turisztikai szervezete a nagymúltú és befolyásos Szállodaszövetség tagjává válhat. A szakmai együttműködés előzménye, hogy a MSZÉSZ alapító tagja volt és rendszeresen részt vesz a BFTK által koordinált Fővárosi Turisztikai Kerekasztal munkájában, amely a fővárosi turizmusban érdekelt meghatározó szereplők és döntéshozók érdekegyeztető fóruma. Az együttműködés elmélyítésének különös jelentőséget ad, hogy jelenleg zajlik a nemzeti turizmus stratégia kialakítása, melyben Budapest desztináció jelentőségével arányban, kiemelt prioritásként szerepel.

Dr. Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke a budapesti szállodák nevében örömmel üdvözölte a megállapodást, a Főváros és a szállodák közötti közös gondolkodás megerősítését. Az MSZÉSZ készséggel közreműködik egy új Budapest brand kialakításában, a főváros turisztikai imázsának növelésében, elsősorban a szállodai és éttermi szolgáltatások kiszámítható, magas, a vendégek igényeit kielégítő biztosításával. A szabadidős turisták fogadása mellett az MSZÉSZ fontosnak tartja a MICE-turizmus további erősítését, arányának növelését.

A most aláírt megállapodásban a két szakmai szervezet az alábbi együttműködési területeket nevesítette: stratégiai lobbitémák egyeztetése és közös képviselete, kampányok megvalósítása, részvétel rendezvényeken, hírek, szakmai anyagok és adatok cseréje és megosztása.

A BFTK Nonprofit Kft. a Fővárosi Önkormányzat kulturális és turisztikai kötelező közfeladatait ellátó cég. A BFTK célja Budapest turizmusának minőségi színvonalemelése, a turisztikai imázs erősítése, a turizmusból származó közvetlen és közvetett bevételek növelése. A szervezet feladata a desztináció menedzselése és szakmai koordinációja, a turizmust érintő mobilitási, infrastrukturális és attrakció-beruházások, tervek egyeztetése. A BFTK tartja fenn a Budapestinfo turisztikai információs hálózatot és a város hivatalos turisztikai emblémájaként ismert Budapest Card kártyacsaládot. A szereplők még jobb összehangolása, Budapest nemzetközi versenyképességének javítása érdekében a BFTK stratégiai partnerséget ápol a nemzeti turizmusirányítás szervezeteivel és a szakmai szövetségekkel. A mértékadó szereplőket a 2013-ban megalapított és rendszeresen ülésező Fővárosi Turisztikai Kerekasztal tömöríti, melynek jelenlegi elnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. A Kerekasztal lehetőséget biztosít arra, hogy Budapest turizmusának szereplői megfogalmazzák véleményüket és javaslataikat a fővárosi és kerületi döntéshozók felé, és fordítva, a főváros szakmai alátámasztást kapjon döntései előkészítéséhez.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége – amely 1968-ban 17 szálloda részvételével alakult – a magyar turizmus és vendéglátás egyik meghatározó szakmai, érdekvédelmi szervezete. Jelenlegi tagsága meghaladja az 500-at. Közöttük található közel 400 szálloda mintegy 35.000 szállodai szobával – melyek a hazai hotelkapacitás kb. 60%-át képviselik –, továbbá 7 szállodalánc, 36 önálló étterem, 20 közép- és felsőfokú oktatási intézmény és mintegy 100 társult tag. Az MSZÉSZ budapesti tagságát 140 szálloda képezi kb. 17.000 szobával, melyek a teljes fővárosi hotelkapacitás kb. 85%-át képviselik.

Az MSZÉSZ a hazai szállodaipart, vendéglátást egyedül reprezentálja a HOTREC-ben, amely az EU tagországainak szállodai, vendéglátó szövetségeinek brüsszeli székhelyű ernyőszervezete.


Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre

Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre 

A MUISZ a következő időpontban nagyszabású programot szervez 50. születésnapja alkalmából.
Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában

Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában  

Gyereknapi programok a Városháza pop-up parkban!
Gördeszka-kiállítás Pécsett

Gördeszka-kiállítás Pécsett 

Dizájnolt deszkák, underground relikviák, magazinok és plakátok a ’60-es évekből – minden, ami a gördeszka-kultúrához tartozik.
Egy éves a Madame Tussauds Budapest

Egy éves a Madame Tussauds Budapest 

A meglepetések sora nem ér véget: a Madame Tussauds Budapest hamarosan újabb sztárok érkezését jelenti be, nemsokára két állandó figurával 54-re bővül a hírességek névsora.
Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban

Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban 

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste.
Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora

Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora 

Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.
Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában

Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában 

A fergeteges zene mellett lendületes, informatív és izgalmas tárlatvezetések is várnak ránk, hiszen ez az utolsó este, amikor ebben a formában.
Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon

Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon 

Kihirdették a 4. Káli Art-Park szobrászati pályázatának eredményét.
Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon

Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon 

„Éld át az ismeretlent” hirdetik a kiállítás plakátjai és molinói városszerte.
Új kiállítás Balatonfüreden

Új kiállítás Balatonfüreden 

A reformkorba repít vissza a balatonfüredi látógatóközpont.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.