A legvágyottabb török úti cél hamarosan könnyebben elérhető

A legvágyottabb török úti cél hamarosan könnyebben elérhető 

A régió repülőterén végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően az utaskapacitás több mint kétszeresére nőhet.
Új utasterminál a szatmárnémeti reptéren

Új utasterminál a szatmárnémeti reptéren 

Új utasterminált építenek az erdélyi Szatmárnémeti repülőterén, kibővítik a meglévő terminált és beszállóplatformot, felújítják a kifutópályát, és modern repülőtéri berendezéseket szereznek be.
Mire eljuthat Angkorba...

Mire eljuthat Angkorba... 

A COVID ellenére programszerűen épül Siem Reap (Angkor) új repülőtere.    
Már fogad és indít járatokat a BER

Már fogad és indít járatokat a BER 

Elindult a forgalom Berlin és a német főváros körüli Brandenburg tartomány új nemzetközi repülőterén szombaton.
Jó hely Ferihegy, de az elérhetősége csapnivaló

Jó hely Ferihegy, de az elérhetősége csapnivaló 

A GfK felmérése szerint.
Utasszám csökkenés, könnyebb eligazodás az utasoknak

Utasszám csökkenés, könnyebb eligazodás az utasoknak 

A tervezett 17 millió helyett kb.10 milliós éves utasszámmal számol idén a Budapest Airport. Újraszámozott beszállítókapuk, könnyebb eligazodás a terminálokon.

Kambodzsa hosszú távú járatokat is fogadhat 

A Sihanouk International Airporton, a Kambodzsai Királyság harmadik nemzetközi repülőterén hamarosan befejeződik a 3,300 méteres új kifutópálya építése, amely alkalmas lesz a hosszú távú, tengerentúlról érkező gépek fogadására.
Elindult a téli menetrend

Elindult a téli menetrend 

Egymás után jelentik be a légitársaságok az újabb, Budapestről induló járataikat az idei téli menetrendi időszakra, sőt, egyes légitársaságok már azt is közölték, hogy jövő nyáron hová indítanak új járatokat a magyar fővárosból. A 2018-2019-es téli menetrend az őszi óraátállítástól, azaz október 28-tól lép életbe.

A IATA kiáll Mexikóváros új repülőterének fejlesztése mellett 

2014-ben fogtak neki a jelenlegi, Benito Juárez repülőtér leváltásának. Az új, a régió vezető gyűjtő-elosztó repülőterének szánt hub fejlesztése mellett teljes mellszélességgel áll ki a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) — derült ki a IATA Miami-ban tartott ülésén. 

Új repülőtér Kambodzsában 

1,5 milliárd dolláros projekt keretében készítik elő a főváros, Phnom Penh új repülőterének építését a 30 kilométerre fekvő Kandal provinciában. Az új légikikötő átveszi Phnom Penh jelenlegi nemzetközi repülőtere helyét. – adta hírül a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium Magyarországi képviselete.

Államilag támogatott repülőtér fejlesztés: csak valós piaci igény esetén 

Lehetővé tenné az uniós tagországok számára az Európai Bizottság, hogy meghatározott ideig állami támogatást nyújtsanak az évente hárommillió utasnál kevesebbet fogadó regionális repülőtereknek, valamint légitársaságoknak új útvonalak, összeköttetések, desztinációk létesítéséhez - közölte még múlt csütörtökön Joaquín Almunia, a brüsszeli testület versenypolitikáért felelős tagja.

Tovább fejlődik a péri reptér 

Újabb fejlesztéseket tervez a Győrhöz közeli Pér reptere a most záruló menet után - közölte a légikikötőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója szerdán Péren, a kisgépes üzleti repüléssel foglalkozó rendezvényen.

Termálfürdő helyett ipari park lesz az őcsényi repülőtéren 

Elutasította a Szekszárdi Törvényszék első fokon, nem jogerősen a felszámolás alatt álló Őcsényi Repülőtér Működtető és Fejlesztő Kht. és az Őcsény Airport Kft. tulajdonjogi igényét az őcsényi repülőtér egyes részeire - közölte a Tolna megyei község polgármestere az MTI-vel.

Nagygépeket is fogadhat a péri reptér 

Júniusban már működhet a meghosszabbított kifutópályával és elektronikus leszállástámogató rendszerrel felszerelt péri repülőtér - mondta a projektet bemutató hétfői sajtótájékoztatón a légikikötőt működtető társaság legnagyobb tulajdonosa, az Audi Motor Hungaria Kft. ügyvezetésének elnöke, Thomas Faustmann.

Áprilisban megnyílik Doha új nemzetközi repülőtere 

Az eredeti tervek szerint a babonás dátumon, 2012. 12. 12-én kellett volna megnyílnia az új dohai nemzetközi repülőtérnek, várhatóan azonban csak 2013 április végén sikerül majd használatba venni minden idők legdrágább repülőterét. 

Frankfurti repülőtér: 30 percre csökkenő átszállási idő 

„A” terminálja meghosszabbításával olyan utasforgalmi résszel bővül Frankfurt-Main repülőtere, ahol az átszállási idő akár 25-30 percre csökkenhet.

Indul Varsó új repterén a forgalom 

Indul az első menetrend szerinti járat hétfőn a lengyel főváros új repülőteréről; a Varsótól nem egészen 40 kilométerre fekvő Modlinba a Ryanair és a Wizzair is kiköltözik.

München útban a csúcsra 

A repülőtér fejlesztésének köszönhetően a Frankfurt és München közötti versengés pár éven belül München javára dőlhet el.

Tovább bővül a temesvári repülőtér 

További fejlesztések várhatók a Temesvári repülőtéren, ahol az aradi autópálya megépülésével a magyar forgalom is jelentősen tovább bővülhet.

Repülőtéri és turisztikai fejlesztések Szocsiban és a Krím félszigeten 

Az oroszországi Szocsi és a Krím félszigeten található ukrán városok egyaránt komolyabb szerepet szeretnének kapni a jövőben a Fekete-tengeri turizmusban.

Bemutatjuk a bécsi Check-in 3 terminált 

Négy évet késett, több mint duplájába - 800 millió euróba - került, de megnyílt a bécsi repülőtér új terminálja. A Check-in 3 nevet viselő, 150 ezer négyzetméteres terminál megnyitását követően megkezdődik az 1-es, majd az 2-es terminál felújítása.

Új reptér Bukarestben a fapadosoknak 

A Romstrade Rt. útépítő vállalat és a szintén román tulajdonban lévő BlueAir diszkont légitársaság birtokolta Infra Group 200-220 millió eurós beruházással új repteret épít a román fővárostól 20 km-re délre lévő, alig kétezer lelket számláló Adunatii Copaceni község mellett a fapados járatok számára.

Épül Isztambul harmadik repülőtere 

A komolyan fejlődő Turkish Airlines kezdeményezésére és anyagi támogatásával 2016-ra üzemelni fog Isztambul harmadik repülőtere a Kemal Attatürk túlzsúfoltságának enyhítésére.

Reptérfejlesztés Brassóban 

Az idén elkezdődik a Brassó melletti repülőtér építése, ami a székelyföldi turizmusnak is lendületet adhat.

Szentkirályszabadjai reptér: hol az igazság? 

A Győri Ítélőtábla szerint jogszerűen bontották fel a veszprémi és a szentkirályszabadjai önkormányzatok a BudaWest Zrt.-vel kötött, a két település közötti repülőtér eladásáról szóló szerződést, de másodfokon nem született döntés a vételár visszafizetésével kapcsolatos elszámolási vitában - tájékoztatták az érintett önkormányzatok pénteken közleményben az MTI-t.

Új reptér Romániában 

Polgári repülőteret szeretne létesíteni Délnyugat-Romániában egy székelyföldi vállalkozó. A Mehedinti megyeszékhelyen, Szörényváron (Drobeta Turnu Severin) élő Molnár Endre az általa kialakított sportrepülőteret az önkormányzati és állami szervekkel közösen továbbfejlesztené.

Milliós bővülés Dubaj repterein 

Az utasforgalom több tízmilliós bővülését, és a világ legynagyobb repterét tervezi a Dubai Airports. Eredményképpen a Dubai International repülőtér jelenlegi, 60 milliós, éves utas kapacitása 2018-ra 90 millióra nő. Az épülő Al Maktoum pedig olyan nagy lesz, de olyan...

Épül a Cargo-város 

Gőzerővel folynak a Budapest Airport legújabb nagyszabású beruházásának, a Cargo City névre keresztelt légiáru-kicserélő központnak a tervezési, engedélyeztetési munkálatai. A fejlesztés első fázisaként felépülő 11 000 négyzetméternyi raktár és hozzá kapcsolódó mintegy 5 000 négyzetméternyi irodatér 80%-ának hasznosítására a Budapest Airport máris két jelentős földi kiszolgálócéggel kötött megállapodást.

Szemléletváltást várnak a regionális repterek 

A korszerű jogi környezet és esélyegyenlőségük megteremtése mellett elsősorban szemléletváltást vár a formálódó légügyi koncepciótól a Vidéki Repülőterek Szövetsége (VRSZ) - nyilatkozta Vadász László elnök.

Kormányzati nem Vát-Porpác repülőterére 

Nem kapta meg a végleges jóváhagyást a Vát-Porpáci repülőtér.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!