Idén is kétszámjegyű növekedés a Sirhán 

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő a most véget ért Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban az előző rendezvényhez képest 12%-kal több, mintegy 24.000 látogató volt kíváncsi a gasztronómia, az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar újdonságaira.
Sügérkrokettet, lecsótartelettet a közétkeztetésbe!

Sügérkrokettet, lecsótartelettet a közétkeztetésbe! 

Február 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a „Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020” 12 döntős csapata. A teltház előtt zajló megmérettetésre a 39 indulóból a régiós elődöntők legjobbjai juthattak be. A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el.

Változás jön a felszolgálói díjakat illetően 

Szakmai partnerünk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) igazán aktuális témájú konferenciát szervezett a SIRHA idején, a Hungexpo területén, ahol a vendéglátás területének legsúlyosabb, mindenkit érdeklő kérdéseire keresték szakértők segítségével a választ.

A Sirha METRO-standjáról érkezik a "titkos zöldség" a Bocuse döntőre 

Hamarosan kezdődik az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA szakkiállítása. Első nap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derül ki az is, hogy az öt, eddig titokban tartott zöldség közül melyik lesz az, amit kötelezően használniuk kell a verseny során. A látványos főzőbemutatók, borkóstolók és a HORECA szektornak szóló digitális és egyéb előremutató megoldások bemutatója mellett a METRO biztosít alapanyagokat a Közétkeztetési Szakácsversenyhez és a fiatal séfek Chaine des Rotisseurs versenyének is.

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén! 

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén!
 Bocuse d’Or: minden terítékre kerül

Bocuse d’Or: minden terítékre kerül 

Közép-Európa egyik legfontosabb gasztroeseményének ad otthont 2016 májusában Budapest, hiszen a Hungexpo területén rendezik meg a SIRHA Budapestet, és ennek egyik eseményeként a Bocuse d’Or európai döntőjén szintén itt versenyeznek a kontinens sztárszakácsai. A Kreatívnak Szántó Gabriella, a Hungexpo kommunikációs igazgatója, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségi tagja nyilatkozott, ő mindkét esemény kommunikációjában részt vesz.
Sikeres idei Sirha

Sikeres idei Sirha 

A látványos magyar stand kialakításában a Hungexpo közreműködött, több tízezer szakmabeli ismerhette meg a minőségi magyar alapanyagokat. A Bocuse d’Or VIP standján maga Jérôme Bocuseés OlivierGinon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is kóstolót kapott a hazai vendéglátás színvonalából.

Rekord látogatószám a lyoni SIRHA kiállításon 

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmabeli, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar stand kialakításában a Hungexpo közreműködött, több tízezer szakmabeli ismerhette meg a minőségi magyar alapanyagokat. A Bocuse d’Or VIP standján maga Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is kóstolót kapott a hazai vendéglátás színvonalából.
Sikeresen szerepeltünk a Bocuse d’Or döntőn

Sikeresen szerepeltünk a Bocuse d’Or döntőn 

Norvégia, Ørjan Johannessen nyerte a rangos Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, az USA ezüst, Svédország bronz szoborral térhetett haza. A 24 nemzet, a világ legjobb szakácsai között Molnár Gábor és csapata a 13. helyen végzett; az európai mezőnyt nézve a legjobb tízben voltak, hasonlóan a Stockholmban elért eredményhez, és megelőztek olyan rutinos versenyzőket, mint Kanada. A legjobb plakátért járó különdíjat Magyarország kapta, közel kétezer szurkoló támogatta voksával Molnár Gábort. „A csapat sikeres szereplése egy újabb mérföldkő, ismét hazai séf bizonyította a kivételes nemzetközi mezőnyben, hogy Magyarországot ideje felrajzolni a világ gasztronómiai térképére” – mondta Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, aki a zsűriben pontozott.

Versenyfutás a Bocuse d’Or előestéjén 

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, ahová második alkalommal sikerült kvalifikálnia hazai séfnek. Molnár Gábor és csapata a verseny előestéjét villámbevásárlással töltötte a SIRHA kiállításon berendezett piacon Lyonban; a köretek elkészítésekor a most kiválasztott zöldségekből dolgoznak majd január 28-án, a második versenynapon.

Megnyílt a Nemzetközi Ízbiennálé Lyonban 

Egy 1,7 kilométer hosszúságú alagútban felállított óriásbüfével - amelyen a világ legnagyobb sajttála és pezsgőválogatása is helyet kapott - kezdetét vette a hétvégén az I. Nemzetközi Ízbiennálé (BIG) a franciaországi Lyonban.

Magyar részvétel a Bocuse d’Or döntőjén 

Január végén magyar csapatnak drukkolhatunk a Bocuse d’Or döntőjén, a világ legrangosabb szakácsversenyén. A 2013-as siker után most Molnár Gábor versenyezhet a világ 24 legjobb séfje között – csapatával hónapok óta készülnek a megmérettetésre. Versenymunkájukat a Gömböc inspirálta, a hús- és halételt innovatív módon, de a magyar gasztronómia hagyományait is felhasználva készítik majd el.

Molnár Gábor képviseli hazánkat a Bocuse d'Or európai döntőjén 

Hat kiváló séf (Barhó Szabolcs - Borkonyha Daniel O'Shea – Alabárdos étterem, Galgóczi Sándor – Cafe Pierrot, Győrffy Árpád – Aranykaviár, Molnár Gábor – Geisel's Vinothek, München, Szűcs Zoltán – Salon Étterem) mérettette meg magát a a Bocuse d'Or hazai döntőjén, amin végül Molnár Gábor végzett az első helyen, kavilifikálva magát a verseny európai döntőjére. 

Desszert verseny a SIRHA második napján 

A SIRHA Budapest Desszert verseny március 11-én kerül megrendezésre a HUNGEXPO-n. A verseny szervezésében kiemelt szakmai közreműködő a kiállítás Cukrász Nagykövete, Kolonics Zoltán.

Hétfőn startol a SIRHA Budapest 

A SIRHA Budapest a jövő héten 3 napon át fogadja az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar gyártóit, forgalmazóit és beszerzőit. A HUNGEXPO a korábbi FOODAPEST, UKBA és HOVENTA kiállítások partnereit új koncepció alapján szervezett szakvásárral várja.

A Vendég & Hotel szaklap személyesen meghívja Önt a SIRHA Budapest kiállításra 

Regisztráljon ingyenes szakmai belépőjegyért! A SIRHA Budapest az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar hazai és a nemzetközi piaci szereplőinek teremt szakmai fórumot és egyedülálló üzletkötési lehetőséget. Az új, regionális szakmai vásár 2014. március 10. és 12. között kerül megrendezésre a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Szűk egy hét, és megnyílik a SIRHA Budapest 

Piacozás, főzőbemutatók, az Év desszertje verseny, olasz tészta show-k, szakmai előadások, a legújabb technológiai és technikai megoldások és a legendás Bocuse d’Or verseny magyar válogatója. Csupán néhány izgalmas program a március 10. és 12. között megrendezett SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás kínálatából, amit a szervezők, a kiemelt szakmai partnerek és támogatók bemutattak a régiós szinten is kiemelkedő nemzetközi fórum március 4-i sajtótájékoztatóján.

Több mint 10 000 látogatót várnak a SIRHA Budapest kiállításra 

10 000 m2, hazai és külföldi kiállítók, szakmai bemutatók és konferenciák, hosted buyerek, nemzetközi brand, sok éves szakmai tapasztalat – két szóban SIRHA Budapest, a HUNGEXPO új kiállítása
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!