A versenyt idén év elején írták ki, melynek missziója, hogy alkalmat teremtsen a feltörekvő és elhivatott tehetségeknek, hogy megmutassák újító szellemiségük munkáit és művészi adottságaikat. Az ebben a szellemben készült pályamunkák szemléltetik majd, hogy a magyar minőségi cukrászatban a hagyományok megőrzése mellett helye van a kreativitásnak és a természetességnek.
Két kategóriában nevezhettek a cukrászok: desszert és tányérdesszert. A kiírás szerint Varlhona csokoládét és Ravifruit gyümölcs püréket kell tartalmaznia a finomságoknak, de ezek felhasználása teljesen szabadon választott.
A nyertesek értékes, a szponorok által felajánlott díjakkal és ajándékcsomagokkal gazdagodnak majd. A zsűri tagjait mindenképp meg kell említeni, hiszen hazánl és a nemzetközi szakmai paletta legkiválóbbjai alkotják:
• Jordi Bordas, a 2011-es lyon-i Coupe du Monde de la Patisserie győztes spanyol csapatának tagja, egyben a zsűri elnöke.
• Nicolas Serrano, a Valrhona színeiben szereplő, előadást tartó meghívott vendég, csokoládé szakértő.
• Mihályi László, a Váci Desszert Szalon tulajdonosa.
• Mázás István, a Le Meridien Budapest Hotel főcukrásza.
• Szűcs Árpád, a Four Seasons Hotel főcukrásza.
Jordi Bordas a kiállítás programjai közt is feltűnik, hiszen kedden 11.40 perckor a Kreatív Konyha Fórum színpadán tart bemutató előadást.
De visszakanyarodva a Desszert versenyhez, a döntősök névsora a következő:
Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus Budapest):
A kategóriákban nevezett desszertek neve:
Tányérdesszert: Fehér piskóta
Desszert: Gyümölcsös piskóta
Kormos Krisztina (Sugar Design Confectionery):
A kategóriákban nevezett desszertek neve: T
ányérdesszert: Csokoládés tányérdesszert
Desszert: Gyümölcs Torta: Black & Berry
Korponai Péter (Desszert.Neked):
A kategóriákban nevezett desszertek neve:
Tányérdesszert: Delgado tányérdesszert 8 főre
Desszert: Málna torta 2x10 szeletes tortára
Kovács Boglárka (Sugar Design Confectionery):
A kategóriákban nevezett desszertek neve:
Tányérdesszert: Csokoládés tányérdesszert
Desszert: Ricotta torta fűszeres gyümölcsökkel
Nagy Anna (Salon Étterem Budapest):
A kategóriákban nevezett desszertek neve:
Tányérdesszert: Csokoládé málnával
Desszert: Tárkonyos joghurtos málnatorta
Szabó Réka Kata (Yokka kézműves műhely):
A kategóriákban nevezett desszertek neve:
Tányérdesszert: CHOCOLATE PASSION gluténmentes tányérdesszert
Desszert: NAKAMA
A verseny részleteiről bővebben olvashat itt.
Látogatói regisztráció itt.
Forrás: Vendég & Hotel