Ízelítő a programokból:
Bocuse d’Or Hungarian Selection március 12. szerda
A SIRHA Budapest kiállítás ad helyet a legnevesebb nemzetközi szakácsverseny magyar elődöntőjének. A 6 séf előkészítő tréningje már januárban megkezdődött, és már tudhatjuk, hogy a menü kötelező alkotó elemei; a svéd malac, az osztriga, a kagyló és a fekete tőkehal. A Bocuse d’Or több mint két évtizedes múltjával az egész világon meghonosította azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb séf-zsűrije előtt készítik el adott időre munkáikat. Itt fontos még megemlíteni, hogy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia benyújtotta pályázatát a Bocuse d'Or 2016 évi európai döntőjének budapesti rendezésére, és felkerült a short listbe. Amennyiben a pályázat győz, a szakácsverseny helyszíne akkor is a SIRHA Budapest kiállítás és a HUNGEXPO lesz. Magyar
Élelmiszeripari Börze március 10-12.
Az élelmiszeriparban állami szinten fontos szakmai szerepet betöltő szervezetek egy szigeten jelennek majd meg a kiállításon. A kör alakban elrendezett látványos standegyüttes a Magyar Élelmiszeripari Börze nevet viseli. A Börze és a sziget 4 fő elemét a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Vágóállat- és Hús Terméktanács és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal alkotja. Mellettük kisebb standokon 24 magyar élelmiszergyártó kiállító jelenik meg, és a látogatók a szigethez tartozó színpadon szakmai előadásokat hallgathatnak meg.
Kreatív Konyha Fórum március 10-12.
A hétfői és keddi napokon változatos programot mutatnak be a Kreatív Konyha Fórum előadói. Olyan aktuális témák mellett, mint a péktermékek előállítása éttermekben és szállodákban, szó lesz még példamutató éttermi törekvésekről, alap-anyagok különböző felhasználásáról, tányérdesszertekről, fagylaltokról, táplálékallergiával élőknek készíthető desszertekről. Pékek
Fejedelmi Rendje március 10-12.
Bemutatók keretében esik szó hagyományokról és modernizációról, sütőipari termékek készítéséről korszerű berendezésekkel, egészséges alapanyagokról, régiós jellegzetességekről és dagasztási technikákról. A szakmai fórumra pedig a standon kialakított kávé- és teaházukba várják az érdeklődőket. A fórum központi témája: Kapcsolat a sütőipar és a vendéglátóipar között, élelmiszeripari és táplálkozási trendek.
Magyar Barista Bajnokság március 10-12.
2014-ben a SIRHA Budapest kiállításon az SCAE magyar tagozatának szervezésében Magyarországon 10. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Barista Bajnokság. A szakemberek hat kategóriában mérhetik össze tudásukat: Barista, Brewers - Filter, Latte Art, Coffee In Good Spirit - Alkoholos kávékoktélok, Cup Tasting, Cezve/Ibrik. A nyertes versenyzők képviselhetik Magyarországot a Melbourne-ben és Riminiben megrendezésre kerülő világversenyeken.
Desszert verseny március 11.
A kiállítás cukrász nagykövete Kolonics Zoltán, a Gerbeaud kreatív cukrász séfje. Kolonics Zoltán és egy szakértő zsűri közreműködésével valósul meg a SIRHA Budapest Desszert versenye, melyet desszert és tányér desszert kategóriában hirdettek ki. A pályázat célja, hogy hazánkban is meghonosítsa a kreatív cukrászatot, illetve teret adjon az előremutató, multikulturális desszerteknek.
Élelmezésvezetők Napja március 11.
Az Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai napjára kedden kerül sor az A pavilon Fórum színpadán. A szakmai találkozó fő témája az egészségtudatos közétkeztetés. A konferencián kerekasztal beszélgetéseken, főzőbemutatókon és előadásokon vehetnek részt az érintett látogatók.
Giro Pizza of Europe március 11.
A nemzetközi pizza készítő verseny magyarországi állomása a SIRHA Budapest kiállítás. A látványos versenyt kedden nézhetik meg, de a kiállítás további napjain a Pizza e Pasta Italiana jóvoltából különböző pizza tészta készítési és kelesztési technológiákat ismerhetnek meg.
Innovációs verseny
A szakkiállítás bejelentkezett kiállítói nevezhetnek az Innovációs versenyre. A kiállítók négy kategóriában nevezhetnek termékeikkel és szolgáltatásaikkal: élelmiszeripar, cukrászat és sütőipar, horeca szolgáltatók, gépek és technológiák. A SIRHA Budapest Innovációs versenyének szervezője a Trade magazin.
Trendsziget
A Magyar Bútor és Faipari Szövetség gondozásában épül fel a Trendsziget. Ezen a standon több szállodai szobaberendezést is bemutatnak, így a látogatók ízelítőt kapnak különböző stílusokból és a legújabb trendekből.
Future Store Innovations 2014
Ismét lesz lehetőség, hogy megtekintsék a jövő áruházát, és annak innovatív termékeit és megoldásait, a SIRHA Budapest hivatalos lapja, a Trade magazin és a Trade Marketing Klub szervezésében. Közel 40 cég mutatja be azokat a szolgáltatásokat, eladásösztönző megoldásokat, vásárláshelyi hatékony eszközöket és természetesen az idei év legújabb termékeit. Vezetett bemutató sétákra a Trade magazin weboldalán lehet regisztrálni.
SIRHA Budapest Borsziget
A SIRHA Budapest kiállítás Borszigetén a vendégelőadók olyan témakörökben tartanak előadást, mint bor és turizmus, szakképzett sommelier, minőségi borok a vendéglátásban és borkereskedelem a vendéglátóipari helyeken. Együttműködő partner: Vinopolis
Programjainkról részletesen itt tájékozódhat.
Látogasson el ön is a rendezvényre, regisztráljon ingyenes szakmai belépőjegyért ezen a linken!
Forrás: Vendég & Hotel