Rekord látogatószám a lyoni SIRHA kiállításon

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmabeli, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar stand kialakításában a Hungexpo közreműködött, több tízezer szakmabeli ismerhette meg a minőségi magyar alapanyagokat. A Bocuse d’Or VIP standján maga Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is kóstolót kapott a hazai vendéglátás színvonalából.

A világ minden pontjáról 190 000 vendég érkezett Lyonban január 24-28. között, köztük csaknem 20 000 séf és közel ezer újságíró. A vendéglátóipar legnagyobb nemzetközi rendezvényére idén 3 045 kiállítói pont sorakozott fel, Franciaországon túl további 486 országból. A vendéglátóipar és catering cégek találkozóhelyén új termékek, eszközök és szolgáltatások, összesen 725 innováció mutatkozott be, ezek közül 367 itt debütált a szakma előtt.

A rangos Bocuse d’Or szakácsverseny túl számos további versenyt rendeztek a 46 000 nm-t elfoglaló expón, köztük a cukrászok világkupáját és egy nemzetközi catering bajnokságot. A televíziós konferencia szereplői között a világ legnagyobb séfjei kaptak szót; Yannick Alléno, Gabriel Paillasson, Philippe Conticini, Thomas Keller, Joseph Viola és Michel Roth. Az élelmiszerbanknak 15 000 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra.

A SIRHA szakkiállításon Magyarország is a kiállítók között volt, a nemzetközi vásárok szervezésében jártas Hungexpo a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakmai partnereként a stand kivitelezésére és a koordinációra is különös gondot fordított. Molnár Gábor, a világ legrangosabb szakácsversenyén a 13. helyet elért séf és a hazai csapat eredménye mellett a magyar ízek is sikerrel szerepeltek Lyonban. „A látványos kialakítás, modern design mellett a hazánkra jellemző, tradicionális, ugyanakkor a legjobb minőséget képviselő terméket mutattuk be a szakma képviselőinek.” – mondta el Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Öt nap alatt több tízezer vendég volt kíváncsi az Aranyszalag minősítésű alapanyagokra, az itt kínált borokra és italokra. A szakmabeliek, köztük az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar képviselői, a vendéglátásban dolgozók, séfek és kereskedők mellett döntéshozók, szakírók és turisztikai szereplők kaptak kóstolót a magyar ízekből. „Ezek a pozitív visszajelzések nemzetközi szinten erősítik a magyar alapanyagok, gasztronómiai értékeink jó hírét.” – értékelte a vásárt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Budapest lesz a következő, 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének házigazdája, ezért a szakácsverseny VIP részlegén egy további standdal is megjelenhetett Magyarország. A helyszín folyamatos telt házzal üzemelt, magyar séfek látták vendégül a gasztronómia legnagyobbjait és kóstoltatták a kizárólag hazai alapanyagból elkészített fogásokat. A menüsort magyar borok és pezsgők kísérték, de izgalmas koktélokat is kínáltak a több ezer illusztris vendégnek.

A rangos megmérettetés névadójának fia, Jérôme Bocuse igazgatósági tag is ellátogatott a standra. „Nagyon örülünk, hogy 2016-ban Budapestre látogathatunk el, hiszen célunk, hogy új helyeket fedezzünk fel, miközben szeretnénk, hogy a Bocuse d’Or versenyt is egyre többen megismerjék” – mondta el az ünnepélyes fogadáson. A SIRHA szakkiállítást szervező GL-Events elnöke, Olivier Ginon szintén gratulált Magyarország bemutatkozásához és az európai döntő megrendezésére beadott sikeres pályázathoz. A

Hungexpo Zrt. már meg is kezdte a rangos nemzetközi esemény előkészítését. Jövő tavasszal, május 8-10. között több ezren érkeznek majd Budapestre; séfek, zsűritagok, a szakma képviselői és szakírók mellett drukkerek, gasztronómiai érdeklődésű turisták fedezhetik fel a főváros izgalmas kínálatát és programjait.

A lyoni szereplést bemutató film; http://youtu.be/aFCM0brbkPI
Készítette: E-motion Pictures

A SIRHA kiállítás kínálata; http://youtu.be/X0gTNNxMSSY


Fontos a dolgozók mentális egészsége: ingyenes programot indít az a&o hostellánc

Fontos a dolgozók mentális egészsége: ingyenes programot indít az a&o hostellánc 

Az a&o hostellánc májustól, a mentális egészség nemzetközi hónapja alkalmából ingyenes mentális egészségügyi programot biztosít minden munkavállalója számára.
A város, ahol a Titanic született

A város, ahol a Titanic született 

Belfast, ahol lépten-nyomon jelen van a történelem.
Ennyivel nőtt a Törökországba látogató magyarok száma két év alatt

Ennyivel nőtt a Törökországba látogató magyarok száma két év alatt 

Az elmúlt két év alatt több mint két és félszeresére nőtt a Törökországba látogató magyar turisták száma.
Az infláció ellenére is nagy az osztrákok utazási kedve

Az infláció ellenére is nagy az osztrákok utazási kedve 

Élénk osztrák utazási kedvről tanúskodik az osztrák autóklub frissen elkészült jelentése.
Rézvárostól a Vízi Várig - egy korty konyakkal

Rézvárostól a Vízi Várig - egy korty konyakkal 

Szlovák Turisztikai Hivatal invitálására az egyik legrégebbi történelmi város, Besztercebánya környékének felfedezésére indultunk.
Utazási hackerek jelentkezését várják

Utazási hackerek jelentkezését várják 

Z-generációs álommeló: ismét lehet pályázni World Travel Hackernek.
Új program a Brazíliába látogató turistáknak

Új program a Brazíliába látogató turistáknak 

Kihagyhatatlan program annak, aki kikapcsolódásra és pihenésre vágyik.
Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság  az ÖRV kongresszusán

Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság az ÖRV kongresszusán 

Európa „túlzottan elkényelmesedett a jólétben, de optimista döntésekkel még lehet változtatni.
Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében

Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében 

Ittunk egy mennyei trappistát, beszélgettünk egy titokzatos emberrel és megvizsgáltuk az unió szívét.
Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség

Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség 

Ras Al Khaimah most a magyar piacot is célba vette.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.