Rekord látogatószám a lyoni SIRHA kiállításon

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmabeli, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar stand kialakításában a Hungexpo közreműködött, több tízezer szakmabeli ismerhette meg a minőségi magyar alapanyagokat. A Bocuse d’Or VIP standján maga Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is kóstolót kapott a hazai vendéglátás színvonalából.

A világ minden pontjáról 190 000 vendég érkezett Lyonban január 24-28. között, köztük csaknem 20 000 séf és közel ezer újságíró. A vendéglátóipar legnagyobb nemzetközi rendezvényére idén 3 045 kiállítói pont sorakozott fel, Franciaországon túl további 486 országból. A vendéglátóipar és catering cégek találkozóhelyén új termékek, eszközök és szolgáltatások, összesen 725 innováció mutatkozott be, ezek közül 367 itt debütált a szakma előtt.

A rangos Bocuse d’Or szakácsverseny túl számos további versenyt rendeztek a 46 000 nm-t elfoglaló expón, köztük a cukrászok világkupáját és egy nemzetközi catering bajnokságot. A televíziós konferencia szereplői között a világ legnagyobb séfjei kaptak szót; Yannick Alléno, Gabriel Paillasson, Philippe Conticini, Thomas Keller, Joseph Viola és Michel Roth. Az élelmiszerbanknak 15 000 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra.

A SIRHA szakkiállításon Magyarország is a kiállítók között volt, a nemzetközi vásárok szervezésében jártas Hungexpo a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakmai partnereként a stand kivitelezésére és a koordinációra is különös gondot fordított. Molnár Gábor, a világ legrangosabb szakácsversenyén a 13. helyet elért séf és a hazai csapat eredménye mellett a magyar ízek is sikerrel szerepeltek Lyonban. „A látványos kialakítás, modern design mellett a hazánkra jellemző, tradicionális, ugyanakkor a legjobb minőséget képviselő terméket mutattuk be a szakma képviselőinek.” – mondta el Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Öt nap alatt több tízezer vendég volt kíváncsi az Aranyszalag minősítésű alapanyagokra, az itt kínált borokra és italokra. A szakmabeliek, köztük az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar képviselői, a vendéglátásban dolgozók, séfek és kereskedők mellett döntéshozók, szakírók és turisztikai szereplők kaptak kóstolót a magyar ízekből. „Ezek a pozitív visszajelzések nemzetközi szinten erősítik a magyar alapanyagok, gasztronómiai értékeink jó hírét.” – értékelte a vásárt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Budapest lesz a következő, 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének házigazdája, ezért a szakácsverseny VIP részlegén egy további standdal is megjelenhetett Magyarország. A helyszín folyamatos telt házzal üzemelt, magyar séfek látták vendégül a gasztronómia legnagyobbjait és kóstoltatták a kizárólag hazai alapanyagból elkészített fogásokat. A menüsort magyar borok és pezsgők kísérték, de izgalmas koktélokat is kínáltak a több ezer illusztris vendégnek.

A rangos megmérettetés névadójának fia, Jérôme Bocuse igazgatósági tag is ellátogatott a standra. „Nagyon örülünk, hogy 2016-ban Budapestre látogathatunk el, hiszen célunk, hogy új helyeket fedezzünk fel, miközben szeretnénk, hogy a Bocuse d’Or versenyt is egyre többen megismerjék” – mondta el az ünnepélyes fogadáson. A SIRHA szakkiállítást szervező GL-Events elnöke, Olivier Ginon szintén gratulált Magyarország bemutatkozásához és az európai döntő megrendezésére beadott sikeres pályázathoz. A

Hungexpo Zrt. már meg is kezdte a rangos nemzetközi esemény előkészítését. Jövő tavasszal, május 8-10. között több ezren érkeznek majd Budapestre; séfek, zsűritagok, a szakma képviselői és szakírók mellett drukkerek, gasztronómiai érdeklődésű turisták fedezhetik fel a főváros izgalmas kínálatát és programjait.

A lyoni szereplést bemutató film; http://youtu.be/aFCM0brbkPI
Készítette: E-motion Pictures

A SIRHA kiállítás kínálata; http://youtu.be/X0gTNNxMSSY


Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni

Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni 

Ha tavasszal szeretnénk utazni, akkor közeli úti célra még vehetünk kedvező árú repülőjegyet.
Ausztria 2024-es turisztikai eredményei

Ausztria 2024-es turisztikai eredményei 

Ausztria számára 2024 különösen sikeres év volt a közép-kelet-európai piacokon.
Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik

Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik 

Mutatós vendégszámok, az igazi profik ősszel indulnak a szigetre.
Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban

Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban 

Vajon szüksége van marketingre a világ egyik leglátogatottabb országának, amely több esetben az overtourismmal is küzd?
Túlzsúfoltság a velencei karneválon

Túlzsúfoltság a velencei karneválon 

Valentin nap hétvégéjén hatalmas tömegű turista áradat lepte el a velencei utcákat és hidakat újabb aggodalmakat keltve a helyiekben.
Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek

Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek 

A 2025-ös év ismét gazdagá vásárprogramot hoz a brnó-i vásárterületre, tele nagy jelentőségű eseményekkel különöző iparágak és egyéb szakterületek számára.
Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában

Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában 

Kulturális központtá alakítaná Diego Velázquez (1599-1660) világhírű spanyol festő sevillai szülőházát az épületet megvásároló befektetői csoport.
Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni?

Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni? 

Az elsőt Budapesten mérik, a második pedig Málta szigetén a most jellemző hőmérséklet.
A jövő fesztiválja Bécsben

A jövő fesztiválja Bécsben 

Áprilisban Bécs ad otthont Európa legnagyobb, a jövő munkahelyeivel foglalkozó rendezvényének.
Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson

Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson 

A 44 éves magyar sportoló közösségi oldalán ad mindennap helyzetjelentést, de az érdeklődők online is nyomon tudják követni a hajóját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.