Molnár Gábor képviseli hazánkat a Bocuse d'Or európai döntőjén

Hat kiváló séf (Barhó Szabolcs - Borkonyha Daniel O'Shea – Alabárdos étterem, Galgóczi Sándor – Cafe Pierrot, Győrffy Árpád – Aranykaviár, Molnár Gábor – Geisel's Vinothek, München, Szűcs Zoltán – Salon Étterem) mérettette meg magát a a Bocuse d'Or hazai döntőjén, amin végül Molnár Gábor végzett az első helyen, kavilifikálva magát a verseny európai döntőjére. 

Amennyiben Molnár Gábor ,az európai döntőn sikeresen bejut a legjobb 12 közé, indulhat a világversenyen 2015 januárjában.

 A második helyet Daniel O'Shean, a harmadikat Győrffy Árpád szerezte meg. Különdíjat a továbbjutó Molnár és O'Shean kapott: előbbi a legjobb halételért, utóbbi a legszebb tányérért.

A versenyt Paul Bocuse, a most 88 éves, az évszázad szakácsának tartott étteremtulajdonos alapította 1987-ben. Azóta minden második évben rendezik meg. A szabályok meglehetősen szigorúak, megadott alapanyagokból kell elkészíteni az ételeket. Minden évben egy húsos és egy halas ételt kell készíteni. A magyar válogatón az alábbiakat kellett használniuk a szakácsoknak: malaccomb lábbal, vér és/vagy bél, belon-osztriga, kék kagyló, fekete tőkehal. A konyhai felügyelőcsapatot

Fekete Antonio, a 2013 januári világversenyre kijutó Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes alkotta, míg a kóstoló zsűriben mások mellett Molnár B. Tamás, a Borkonyha séfje, Sárközy Ákos és a Bock bisztró séfje, Bíró Lajos is feltűnt.

Forrás: divany.hu

Forrás: Vendég & Hotel


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.