Sikeres idei Sirha

A látványos magyar stand kialakításában a Hungexpo közreműködött, több tízezer szakmabeli ismerhette meg a minőségi magyar alapanyagokat. A Bocuse d’Or VIP standján maga Jérôme Bocuseés OlivierGinon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is kóstolót kapott a hazai vendéglátás színvonalából.

A világ minden pontjáról 190 000 vendég érkezett Lyonban január 24-28. között, köztük csaknem 20 000 séf és közel ezer újságíró. A vendéglátóipar legnagyobb nemzetközi rendezvényére idén 3 045 kiállítói pont sorakozott fel, Franciaországon túl további 486 országból. A vendéglátóipar és catering cégek találkozóhelyén új termékek, eszközök és szolgáltatások, összesen 725 innováció mutatkozott be, ezek közül 367 itt debütált a szakma előtt.

A rangos Bocuse d’Or szakácsverseny túl számos további versenyt rendeztek a 46 000 nm-t elfoglaló expón, köztük a cukrászok világkupáját és egy nemzetközi catering bajnokságot. A televíziós konferencia szereplői között a világ legnagyobb séfjei kaptak szót; YannickAlléno, Gabriel Paillasson, Philippe Conticini, Thomas Keller, Joseph Viola és Michel Roth. Az élelmiszerbanknak 15 000 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra.

A SIRHA szakkiállításon Magyarország is a kiállítók között volt, a nemzetközi vásárok szervezésében jártas Hungexpo a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakmai partnereként a stand kivitelezésére és a koordinációra is különös gondot fordított. Molnár Gábor, a világ legrangosabb szakácsversenyén a 13. helyet elért séf és a hazai csapat eredménye mellett a magyar ízek is sikerrel szerepeltek Lyonban. „A látványos kialakítás, modern design mellett a hazánkra jellemző, tradicionális, ugyanakkor a legjobb minőséget képviselő terméket mutattuk be a szakma képviselőinek.” – mondta el Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Öt nap alatt több tízezer vendég volt kíváncsi az Aranyszalag minősítésű alapanyagokra, az itt kínált borokra és italokra. A szakmabeliek, köztük az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar képviselői, a vendéglátásban dolgozók, séfek és kereskedők mellettdöntéshozók, szakírók és turisztikai szereplők kaptak kóstolót a magyar ízekből. „Ezek a pozitív visszajelzések nemzetközi szintenerősítik a magyar alapanyagok, gasztronómiai értékeink jó hírét.” – értékelte a vásárt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Budapest lesz a következő, 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének házigazdája, ezért a szakácsverseny VIP részlegén egy további standdal is megjelenhetett Magyarország. A helyszín folyamatos telt házzal üzemelt,magyar séfek látták vendégül agasztronómia legnagyobbjait és kóstoltatták a kizárólag hazai alapanyagból elkészített fogásokat. A menüsort magyar borok és pezsgők kísérték, de izgalmas koktélokat is kínáltak a több ezer illusztris vendégnek.

A rangos megmérettetés névadójának fia, Jérôme Bocuseigazgatósági tag is ellátogatott a standra. „Nagyon örülünk, hogy 2016-ban Budapestre látogathatunk el, hiszen célunk, hogy új helyeket fedezzünk fel, miközben szeretnénk, hogy a Bocuse d’Or versenyt is egyre többen megismerjék” – mondta el az ünnepélyes fogadáson. A SIRHA szakkiállítást szervező GL-Events elnöke, OlivierGinon szintén gratulált Magyarország bemutatkozásához és az európai döntő megrendezésére beadott sikeres pályázathoz. A Hungexpo Zrt. már meg is kezdte a rangos nemzetközi esemény előkészítését. Jövő tavasszal, május 8-10. közötttöbb ezren érkeznek majd Budapestre; séfek, zsűritagok, a szakma képviselői és szakírók mellett drukkerek, gasztronómiai érdeklődésű turisták fedezhetik fel a főváros izgalmas kínálatát és programjait.

A lyoni szereplést bemutató film

A SIRHA kiállítás kínálata

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.