Új szobákkal, wellness- és konferenciarészleggel bővült a Hotel Stáció

Október 27-én hivatalosan is megnyílt a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia új épületszárnya.

Házbemutatóval egybekötött ünnepség keretében megnyílt az új szárny a Budapest Airport Hotel Stációban. A rendezvényen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki a repülőtér térségének fejlődéséről beszélt.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségét dr. Erdei János elnök képviselte, aki köszöntőjében kitért a magyarországi szállodák helyzetére is. Erdei János emlékeztetett rá, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több szállodai beruházás húzódik el, ezért különösen örvendetes a vecsési beruházás megvalósulása.

Csajbók Csaba, az új épületrész tervezője és Kacsó Miklós, a Bitel Kft. fejlesztési igazgatója az épület jellegzetességeit és technikai újdonságait emelte ki beszédében.

Fancsali Gábor, a hotel értékesítési és marketing igazgatója a hotel különleges kínálatáról, egyediségéről beszélt.

Kis Gergő igazgatótól a turizmusonline.hu megtudta, hogy a beruházás összértéke 800 millió forint volt, melyből 200 millió forintot nyertek uniós pályázaton. Az új épületszárnyban helyet kapott egy 1000 négyzetméteres fitnesz- és wellness részleg, amelynek fő attrakciója a 8x19 méteres úszómedence, de megtalálható a wellness részlegben finn szauna, gőzkabin, infrakabin, tengeri klíma, merülő medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vital bár is.

A rendezvények lebonyolítását egy új, multifunkcionális, 220 négyzetméteres terem segíti majd, amely az előterével egybenyitva 370 négyzetméteresre növelhető. Az új szárnyban megvalósításra került 45 szoba is, amelyekből 5 nagy alapterületű business apartman. Speciálisan kialakított szobák várják a mozgássérült vendégeket.

A bővítés megvalósulását az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében európai uniós támogatás tette lehetővé.

A fejlesztések eredményeként létrejött a repülőtér térségének egyetlen wellness hotelje, amely a környék legnagyobb konferenciatermével is büszkélkedhet.

A kivitelezés során odafigyeltek a környezetvédelmi szempontokra is, az épület fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja, mely egyszerre környezet- és költségkímélő megoldás. A teljesen automatizált hűtő-fűtő rendszert egy speciális szerver irányítja, amely a foglalási rendszerből érkező adatok alapján automatikusan állítja be a vendég érkezése előtt a szoba hőmérsékletét.


Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól

Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.