Új szobákkal, wellness- és konferenciarészleggel bővült a Hotel Stáció

Október 27-én hivatalosan is megnyílt a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia új épületszárnya.

Házbemutatóval egybekötött ünnepség keretében megnyílt az új szárny a Budapest Airport Hotel Stációban. A rendezvényen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki a repülőtér térségének fejlődéséről beszélt.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségét dr. Erdei János elnök képviselte, aki köszöntőjében kitért a magyarországi szállodák helyzetére is. Erdei János emlékeztetett rá, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több szállodai beruházás húzódik el, ezért különösen örvendetes a vecsési beruházás megvalósulása.

Csajbók Csaba, az új épületrész tervezője és Kacsó Miklós, a Bitel Kft. fejlesztési igazgatója az épület jellegzetességeit és technikai újdonságait emelte ki beszédében.

Fancsali Gábor, a hotel értékesítési és marketing igazgatója a hotel különleges kínálatáról, egyediségéről beszélt.

Kis Gergő igazgatótól a turizmusonline.hu megtudta, hogy a beruházás összértéke 800 millió forint volt, melyből 200 millió forintot nyertek uniós pályázaton. Az új épületszárnyban helyet kapott egy 1000 négyzetméteres fitnesz- és wellness részleg, amelynek fő attrakciója a 8x19 méteres úszómedence, de megtalálható a wellness részlegben finn szauna, gőzkabin, infrakabin, tengeri klíma, merülő medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vital bár is.

A rendezvények lebonyolítását egy új, multifunkcionális, 220 négyzetméteres terem segíti majd, amely az előterével egybenyitva 370 négyzetméteresre növelhető. Az új szárnyban megvalósításra került 45 szoba is, amelyekből 5 nagy alapterületű business apartman. Speciálisan kialakított szobák várják a mozgássérült vendégeket.

A bővítés megvalósulását az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében európai uniós támogatás tette lehetővé.

A fejlesztések eredményeként létrejött a repülőtér térségének egyetlen wellness hotelje, amely a környék legnagyobb konferenciatermével is büszkélkedhet.

A kivitelezés során odafigyeltek a környezetvédelmi szempontokra is, az épület fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja, mely egyszerre környezet- és költségkímélő megoldás. A teljesen automatizált hűtő-fűtő rendszert egy speciális szerver irányítja, amely a foglalási rendszerből érkező adatok alapján automatikusan állítja be a vendég érkezése előtt a szoba hőmérsékletét.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.