Új szobákkal, wellness- és konferenciarészleggel bővült a Hotel Stáció

Október 27-én hivatalosan is megnyílt a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia új épületszárnya.

Házbemutatóval egybekötött ünnepség keretében megnyílt az új szárny a Budapest Airport Hotel Stációban. A rendezvényen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki a repülőtér térségének fejlődéséről beszélt.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségét dr. Erdei János elnök képviselte, aki köszöntőjében kitért a magyarországi szállodák helyzetére is. Erdei János emlékeztetett rá, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több szállodai beruházás húzódik el, ezért különösen örvendetes a vecsési beruházás megvalósulása.

Csajbók Csaba, az új épületrész tervezője és Kacsó Miklós, a Bitel Kft. fejlesztési igazgatója az épület jellegzetességeit és technikai újdonságait emelte ki beszédében.

Fancsali Gábor, a hotel értékesítési és marketing igazgatója a hotel különleges kínálatáról, egyediségéről beszélt.

Kis Gergő igazgatótól a turizmusonline.hu megtudta, hogy a beruházás összértéke 800 millió forint volt, melyből 200 millió forintot nyertek uniós pályázaton. Az új épületszárnyban helyet kapott egy 1000 négyzetméteres fitnesz- és wellness részleg, amelynek fő attrakciója a 8x19 méteres úszómedence, de megtalálható a wellness részlegben finn szauna, gőzkabin, infrakabin, tengeri klíma, merülő medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vital bár is.

A rendezvények lebonyolítását egy új, multifunkcionális, 220 négyzetméteres terem segíti majd, amely az előterével egybenyitva 370 négyzetméteresre növelhető. Az új szárnyban megvalósításra került 45 szoba is, amelyekből 5 nagy alapterületű business apartman. Speciálisan kialakított szobák várják a mozgássérült vendégeket.

A bővítés megvalósulását az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében európai uniós támogatás tette lehetővé.

A fejlesztések eredményeként létrejött a repülőtér térségének egyetlen wellness hotelje, amely a környék legnagyobb konferenciatermével is büszkélkedhet.

A kivitelezés során odafigyeltek a környezetvédelmi szempontokra is, az épület fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja, mely egyszerre környezet- és költségkímélő megoldás. A teljesen automatizált hűtő-fűtő rendszert egy speciális szerver irányítja, amely a foglalási rendszerből érkező adatok alapján automatikusan állítja be a vendég érkezése előtt a szoba hőmérsékletét.


INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.