Április 5-én, csütörtökön a VinCE Budapest Wine Show szakmai napján versenyeztek a Visegrádi Csoport tagországainak borai. A szakemberek 3 órán át kóstolták a 20 tételt, ezekből választották ki azokat a borokat, amelyek legjobban reprezentálják az adott ország borkészítését, szőlőfajtáit és borstílusait. A borokat a VinCE Magazin tesztjeihez hasonlóan vakkóstolás keretein belül bírálták, és pontozták a nemzetközileg is elismert 20-as pontrendszerben.
Az MTÜ a 2017-2018 évi magyar V4 elnökség ideje alatt számos kulturális programot szervezett, a rendezvényeken a gasztronómia és a borok kiemelt szerepet kapnak. A VinCE Budapest Wine Show szervezői és az ügynökség a 4 ország borkultúrájának megismertetésén keresztül szeretne hidat képezni Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország között.
A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n az MTÜ-vel együttműködve alakítottak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé vált a V4 országok borkínálata.
Szlovákiából a Vintop Karkó pincészet 2015-ös Cabernet Franc borát választották Búcsról. A pincészet egy pici családi vállalkozás, amely már többször szerepelt jól a VinCE Magazin tesztjein.
Csehországból Johann Winery 2014-es White tételét a Třebívlice borvidékről választották, amely pinot blanc, zöldszilváni, fűszeres tramini és rizling házasításából készült.
Lengyelországból a Winnica Equus Cabernetis Prestige 2017 tételt választották, amely számos borversenyen ért már el kiváló helyezést, és impozáns, különleges palackból kóstolható.
Magyarországról a Kristinus Pincészet Olaszrizlingje lett a befutó 2015-ből. A modern dél-balatoni borászatban a borkedvelőket komplex borélménnyel, bormozival, fine dining étteremmel és szálláslehetőséggel is várják.
A Várkert Bazárban, a VinCE Budapesten 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be, illetve a három nap alatt összesen húsz mesterkurzust tartottak világhírű borászok, borszakírók és Master of Wine-ok részvételével.
Kiválasztották a V4 országok legjobb borait
160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be a Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködésében szervezett eseményen. A V4 országok bormustráján Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak — közölte hétfőn az MTÜ.

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között
Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől
Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra
A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten
A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban
A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség
A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen
Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon
Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban
Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány
Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.