Kiválasztották a V4 országok legjobb borait

160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be a Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködésében szervezett eseményen. A V4 országok bormustráján Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak — közölte hétfőn az MTÜ.

Április 5-én, csütörtökön a VinCE Budapest Wine Show szakmai napján versenyeztek a Visegrádi Csoport tagországainak borai. A szakemberek 3 órán át kóstolták a 20 tételt, ezekből választották ki azokat a borokat, amelyek legjobban reprezentálják az adott ország borkészítését, szőlőfajtáit és borstílusait. A borokat a VinCE Magazin tesztjeihez hasonlóan vakkóstolás keretein belül bírálták, és pontozták a nemzetközileg is elismert 20-as pontrendszerben.

Az MTÜ a 2017-2018 évi magyar V4 elnökség ideje alatt számos kulturális programot szervezett, a rendezvényeken a gasztronómia és a borok kiemelt szerepet kapnak. A VinCE Budapest Wine Show szervezői és az ügynökség a 4 ország borkultúrájának megismertetésén keresztül szeretne hidat képezni Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország között.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n az MTÜ-vel együttműködve alakítottak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé vált a V4 országok borkínálata.

Szlovákiából a Vintop Karkó pincészet 2015-ös Cabernet Franc borát választották Búcsról. A pincészet egy pici családi vállalkozás, amely már többször szerepelt jól a VinCE Magazin tesztjein.

Csehországból Johann Winery 2014-es White tételét a Třebívlice borvidékről választották, amely pinot blanc, zöldszilváni, fűszeres tramini és rizling házasításából készült.

Lengyelországból a Winnica Equus Cabernetis Prestige 2017 tételt választották, amely számos borversenyen ért már el kiváló helyezést, és impozáns, különleges palackból kóstolható.

Magyarországról a Kristinus Pincészet Olaszrizlingje lett a befutó 2015-ből. A modern dél-balatoni borászatban a borkedvelőket komplex borélménnyel, bormozival, fine dining étteremmel és szálláslehetőséggel is várják.

A Várkert Bazárban, a VinCE Budapesten 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be, illetve a három nap alatt összesen húsz mesterkurzust tartottak világhírű borászok, borszakírók és Master of Wine-ok részvételével.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.