hirdetés

Design Hét Budapest 2015

“Az okos hotel-dizájn túlmutat a divatos közhelyeken”

Exkluzív tárlatvezetés Varró Zoltánnal, Magyarország egyik legelismertebb hoteldizájnerével

A főváros egyik legkülönlegesebb épületét az Aria Hotel Budapestet három kategóriában is jelölték a New York-i Waldorf Astoriában megrendezésre kerülő Boutique Design 2015 Gold Key Awards-ra. Az épület tetőteraszát és zárt tereit szeptember 22-én este arany és ezüst díjakkal is megjutalmazta a hazai szakma az idei Gastro Design Díj átadó ünnepségén. A gyönyörűen felújított neoklasszicista bérpalota Magyarország első zenei tematikájú boutique hotelje. Az Amy Winehouse, a Rolling Stones és Csajkovszkij által is ihletett belső terekben, és Budapest egyik legizgalmasabb tetőteraszán, a High Note SkyBarban az Aria Hotel Budapest dizájnere, Varró Zoltán vezeti körbe az érdeklődőket a Design Hét keretében. A rendhagyó túravezetés során, a hotel enteriőrjének kulisszatitkai mellett, a kozmopolita nagyvárosok szálloda-trendjeiről ugyanúgy szó esik majd, mint arról, hogy mit várnak egy budapesti boutique hoteltől a külföldiek.

hirdetés

Varró Zoltán soha nem a szokványos utakat követte. Nem törődve a magyarországi belsőépítészet széles körben elfogadott trendjeivel, úgy alakított ki azonnal felismerhető stílust és nemzetközi ügyfélkört, hogy végig hű maradt fő elvéhez: a dizájnról nem beszélni kell, hanem csinálni. Első megbízását 16 évesen kapta meg, tizenkilenc évesen pedig már az Otthon és a Lakáskultúra címlapján szerepeltek munkái. Nevéhez fűződik a lakberendezés és a dizájn témájának meghonosítása a legnézettebb magyar televíziós csatornán, az RTL Klubon. Olyan kiemelkedő sikertörténetek kapcsolódnak a nevéhez, mint a Michelin-csillagos Onyx étterem belső tereinek és dizájnjának megtervezése, vagy éppen a világhírű moszkvai Taganka Színház kávézójának tervezési munkái. Alkotásai Budapest mellett a világ olyan fontos városaiban tekinthetőek meg, mint Párizs, New York, Szentpétervár vagy éppen Peking.

“Az okos hotel-dizájn túlmutat a divatos közhelyeken. Olyan irányt, arculatot, egyéniséget kell adni az épületnek, hogy a vendégeknek egyedi élményben legyen részük, miközben valóban otthonosan érzik magukat. De ez még mindig nagyon keveset ér, ha az ember nem tanulja meg, hogyan kell meggyőznie fontos nemzetközi ügyfeleket arról, hogy bízzanak meg benne és a terveiben. Nagyon gyorsan és nagyon nagy alázattal kell dolgozni, és ha az ember egy napot kap, hogy összeállítson egy komplett arculatot, akkor huszonnégy óra múlva ott kell lenni a megrendelő asztalán a kidolgozott, ötletes és egyedi terveknek.” - vallja az egyedi életpályát bejáró Varró Zoltán a dizájnról.

Az Aria Hotel Budapest tulajdonosát, a Library Hotel Collection hét szállodájának alapítását jegyző Henry Kallant az egyik leginnovatívabb szállodatulajdonosnak tartják világszerte. Elsők között ismerte fel a tematikus hotelekben rejlő lehetőséget, illetve azt hogy a vendégeknek élményre van szükségük, szemben a nagy láncoknál megszokott kiszámíthatósággal és egységességgel. Henry Kallanhoz hasonlóan Varró Zoltán sem a szokványos úton lett sikeres. Saját szakmájukban, mindketten azt vallják, hogy a sikerhez bátorság kell. Varró Henry Kallantól egyetlen napot kapott arra, hogy terveivel meggyőzze. A tervek pedig másnapra elkészültek, Kallan és Varró közös munkájának eredményeképpen pedig az Aria Hotel Budapest ma már a TripAdvisoron is a legjobb budapesti szállodának számít.

A belsőépítészeti koncepció szerint zenei ihletésű budapesti bérpalota négy szárnya különböző irányzatokra reflektál: az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajára. Varró nagyon tudatos volt abban, hogy érvényesítse a századfordulós Budapestre emlékeztető motívumokat, miközben az 49 egyedi szoba - köztük öt lakosztály - élénk színeinek, különleges formáinak és anyagainak köszönhetően mégis New York és London nagyvilági atmoszférájában érezhetjük magunkat:

“Azzal a gondolattal játszottam el, hogy milyen lenne egy budapesti helyszín egy New Yorkhoz és Londonhoz hasonló világvárosban. Az Aria Hotel Budapest egy nagyvilági hely, ami csak a mi otthonos, ízig-vérig budapesti miliőnkben valósulhatott meg ebben a formában.”- nyilatkozta Varró Zoltán.

Arról, hogy mennyi valósult meg az eredeti tervekből, hogyan került egy különleges zongora a szálloda halljába, és miért fontos egy szálloda dizájnját összefüggéseiben megismerni szeptember 29-én 14:00 órakor tartandó bejáráson tudhatnak meg többet az érdeklődők (a 16:00 és 18:00 órára meghirdetett időpont betelt). Ahogy arról is, hogy a hotelben található textilek nagy részét biztosító JAB - a világ legnagyobb és legelegánsabb belsőépítészeti textilanyagait gyártó cége - miért Varró Zoltán kérte fel következő prémium kollekciója, a Grandezza Art Deco megtervezésére. Regisztrálni a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen lehet.

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai