hirdetés

Egyesültek a hazai vendéglátóipari szakmai oktatók

Másfél éves előkészítő munka után, július 1-én megtartotta alakuló ülését a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.

hirdetés

Az Egyesület elnöke Zsolnay Gábor ,Venesz-díjas mesterszakács, főiskolai oktató, az alelnökök Erdélyiné Kiss Rita, közgazdász tanár, cukrászmester, a Dobos C. József Szakiskola cukrász szakoktatója és Tóth Gábor, a Gödöllői Szakképző Magániskola gyakorlati oktatásvezetője lettek.

 A szakmai tömörülés jelenleg öt szekciót foglal magába, a szakács, pincér, cukrász szakoktatókat, illetve az élelmiszer-áru ismeretet és a vendéglátás gazdaságtant tanító tanárokat. A szekciók saját vezetőket választottak, ennek eredménye a következő lett:

Szakács szekció: Vezetője Molnár György , a Dobos C. József iskola szakács szakoktatója.

Pincér szekció: Vezetője Stroh Péter, főiskolai oktató, éttermi mester

Cukrász szekció: Vezetője Gyenge Csaba , cukrász szakoktató, oktatási szakértő

Élelmiszer-áruismeret: Vezetője Patakiné Nagy Erika , élelmiszer-áruismeret szaktanár

Vendéglátás gazdaságtan: Vezetője Poós Ferencné, vendéglátó gazdaságtan szaktanár

Az esemény meghívott vendégeként előadást tartott Kovács László, a Vendéglátó Ipartestület Elnöke, Vomberg Frigyes a Magyar Gasztronómiai Egyesület képviselője és Balogh István, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának Elnöke.

Az Egyesület legfontosabb célja

Az Egyesület célja a Magyarországon tevékenykedő vendéglátó szakoktatók és szaktanárok érdekvédelme, szakmai munkájuk, önképzésük segítése. Olyan érték elvű összefogás indukálása és működésben tartása, amely pozitív hátteret adhat a megfelelő minőségű szakember utánpótlás folyamatos biztosításához a hazai vendéglátásban.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk