hirdetés

Hazamentek a nyaralók, jöhetnek a gasztroturisták

Buli, strand, eszem-iszom: rendhagyó szezonnyitó vigalom a Balaton északi partján. Mostantól egy tucatnyi tó-parti tophely csütörtöktől hétfőig a nyár lezárultával is nyitva tart.

hirdetés

Rendhagyó szezonnyitó gasztro-házibulit tartottak a Balaton északi partján, a csopaki strandon az elmúlt hétvégén: a Tihany-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Alsóörs regió legjobb vendéglátósai és borászai összeálltak, hogy bebizonyítsák, van miért ősszel és télen is a Balatonra látogatni. Ízelítőt adtak kínálatukból, valamint bemutatták sajátkiadású régiós gasztrotérképüket is, amely segítség lehet ötleteléskor és a tájékozódásban mostantól minden gasztroturista és idelátogató számára.

Példaértékű összefogás valósult meg a Balaton északi partjának egyik legfrekventáltabb és legnépszerűbb régiójában, ahol több mint egy tucat vendéglátós és borász döntött úgy, hogy szembeszállnak azzal a régóta bevált gyakorlattal miszerint augusztus után minden bezár, és nincs tovább élet a Balatonon. “Itt az ideje felébresztenünk a Balatont a téli Csipkerózsika álmából! Minél összehangoltabban dolgzunk, annál inkább dübörögni fog az északi part, nagyon örülök annak, hogy a többi vendéglátós és borász társam is hasonlóan gondolkodik” – mondta Deli János, a csopaki Márga bisztró társtulajdonosa, a szezonnyitó buli ötletének megálmodója.

Az őszi-téli időszakban a vendéglátóhelyek izgalmas programokkal készülnek, klasszikus vasárnapi ebédtől kezdve tematikus eseményeken keresztül, borkóstolókon, borvacsorákon át, zenei programok széles palettája is várja a Balatonra látogató vendégeket.

A gasztrotérképen egyébként minden információ megtalálható, és kis piktogramokkal feltüntetik azt is, van-e gyerekmenü az adott helyen, panoráma, borospince, és melyik hely kutyabarát? (Szerencsére a legtöbb az) A kiadvány ingyenes, terjesztési pontok: a résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai irodák.

Az idén ősszel kezdődő program résztvevői: Baricska Csárda, Bergmann Cukrászdák, Carpaccio Alsóörs, Chianti Étterem (Veszprém), Ferenc Pince Csárda, Homola Pincészet és Borterasz, Horváth Ház - Borpince Jásdi Pince és Borterasz, Karolina Fűszerkertje Karolina Kávéház&Koktélbár, Kredenc Borbisztró, MÁRGA bisztró, Petrányi Pince, Sparhelt Bistro, Szent Donát Pince, Sáfránkert Vendéglő, Söptei Pince és Étterem

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai