hirdetés

Hogyan ünneplik a 25. évfordulót a Művészetek Völgyében?

Most pénteken kezdődik az idén 25 éves Művészetek Völgye. Július 24. és augusztus 2. között az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal és fellépővel készül: a Balaton-felvidék 10 napon át színházi előadások, koncertek, közösségi programok, beszélgetések, és interaktív játékok helyszíne lesz. A szervezők számos, a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal rukkolnak elő: többek között lesznek a helyszínek közötti közlekedést megkönnyítő elektromos taxik, kézműves sörök, Budapest kultikus street food árusainál is ehetünk, számos helyen lehet majd MasterCard vagy Maestro egyérintéses bankkártyával fizetni, és a korábbiakban nehézkesen működő parkolást a Simple alkalmazással könnyedén intézhetik a látogatók mobiljukról.

hirdetés

Falvak

A 25 éves fesztivál három fő helyszíne Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd. Kapolcson a nagyszínpadnál, a Blue sPot Majorban olyan előadók koncertjeire bulizhatunk, mint a Mary Popkids, az Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kiscsillag vagy a Quimby. Vígántpetenden ellátogathatunk a Hello Wood Faluba, ahol amellett, hogy megcsodálhatjuk a nemzetközi program keretein belül létrehozott, fából készült alkotásokat, minden nap programok várnak ránk, lesz CityMatiné, workshopok, beszélgetések, koncertek és kertmozi. Taliándörögdön egy régi legendás helyszínt keltettek életre. A Klastromon két szervező csapat és két stílus osztozik: a középkori rom tövében az első öt napon a Fonó Budai Zeneház jóvoltából fellép többek között Lajkó Félix, Szalóki Ági, Palya Bea és a Parno Graszt, a hatodik naptól pedig az NVC csapata szervezi a bulit olyan nemzetközi fellépőkkel, mint az UNTOLD vagy a GIDGE, feltűnik egy napra a Balaton Method, de lesz Middlemist Red és Amoeba koncert is. A helyszínek között menetrendszerint Csigabusz közlekedik, és azokat, akik szívesen válaszolnak fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekre, a Telekom elektromos kisautói szállítják majd.

Udvarok

Aki már az első Művészetek Völgyén is jelen volt, örömmel emlékezik majd Márta Istvánnal a Mártapista Udvarban, ahol az elmúlt 25 év meghatározó művészeivel, a fesztivál alapítóival, alakítóival találkozhatunk. Hobo minden évben saját udvarában barátaival és nagy koncertekkel várja a közönséget. A komolyzene kedvelői a Virtuózok színpadánál élvezhetik a hangversenyeket, beszélgetős programokat, szabadtéri koncerteket. A színház szerelmesei akár Pintér Béla és Társulata vagy a Nézőművészeti Főiskola előadásait is láthatják, a Muharay Udvarban lesz színház, zene, tánc. A Design Terminal jövőbe mutató beszélgetéseket, előadásokat és programokat szervez, a Kaláka Versudvar továbbra is a kicsik kedvence lesz. Harcsa Veronika udvarába a jazz legjelesebb képviselőit hívta meg, a Folkudvarban pedig a főszerepet a népzene és a néptánc kapja. Idén avanzsált udvargazdává a Momentán Társulat, valamint Hajós András és a Modern Art Orchestra is. Mindkét udvarban izgalmas előadásokra, improvizálásokra számíthatunk. A Momentán Társulat színházzal, Hajós András és a Modern Art Orchestra pedig zenével varázsol. A gyerekeket koncertek, zenés foglalkozások, kézműves játékok várják.

Újdonságok

A Művészetek Völgye mindenkori titka a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat mellett a közvetlen, felszabadult légkör és a párbeszéd, kapcsolat a szervezők, a fellépők, a helyiek és a látogatók között. A 2015-ös évben a szervezők igyekeztek megvalósítani olyan újításokat, amikkel kapcsolatban korábban érkezett igény a fellépők, a helyiek vagy a látogatók részéről. Ennek eredményeként a fesztivál majdnem teljes területén lesz wifi lefedettség, harminckét elfogadóhelyen MasterCard vagy Maestro egyérintéses bankkártyával is lehet fizetni. A Völgy mobilalkalmazásával saját program összeállítására is van lehetőség, a Simple app segítségével pedig a korábbi években problémát okozó parkolást intézhetik előre a látogatók mobiljuk segítségével. Az ötnapos rugalmas bérlet is újdonság, ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivál előtti időszakban a páros ötnapos belépővel szállás is foglalható két főre Vígántpetenden. A Hello Wood csapat által kialakított 4 illetve 2x2 személyes faházak minimalista stílusú lakhelyet biztosítanak.

Gasztronómia

A megszokott és kedvelt Katlan Tóni és a Kék Abroszos helyek mellett új szereplők is megjelennek. A hazai street food központnak számító budapesti KARAVÁN szervezésében food truckok települnek a Blue sPot Majorba. A Völgy legnagyobb fesztiválhelyszínén ott lesz a rántott sajtokat új minőségben kínáló Paneer, az ínyenc hot-dogokat áruló BudDog, a gourmet hamburgereket és pastramit készítő All About Street Food, és a fesztiválok egyre népszerűbb étele, a Kolbice. Az italok terén is újítás történt: idén a fesztivál helyszínen mindenütt kiváló hazai főzdék kézműves söreit ihatják a vendégek.

Lejutás

A fesztivál a tavalyihoz hasonló módon idén is partnerséget kötött az Oszkár TeleKocsival annak érdekében, hogy az autók kihasználtságának növelésével minél környezetbarátabb megoldást biztosítson a látogatóknak. Ha valaki saját autóval érkezik, előre kijelölt parkolókban tudja letenni gépjárművét. Ha valaki a közösségi közlekedés mellett tenné le voksát, a Volánbusz járatai jelentik a legjobb megoldást.

További információ: www.muveszetekvolgye.hu

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk