hirdetés

"Revealed” by Sofitel Budapesten

Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel bemutatja a “Revealed” by Sofitel fotókiállítást, mely a világ leghíresebb modern és kortárs művészeit ábrázolja alkotás közben. A “Revealed” by Sofitel kiállítás különleges hangulatú képei a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel lobby falait 2015. május 5-től június végéig díszítik, és éjjel-nappal megtekinthetők a nagyközönség számára.

hirdetés

 Olivier Widmaier Picasso, Pablo Picasso unokája és a Picasso, Portrait Intime (Albin Michel/Arte éditions) írója, a kiállítás kurátora, maga választotta ki a 30 fotót a neves francia hetilap, a Paris Match archívumából. Picasso unokáját büszkeséggel tölti el a kiállítás, melynek születése egybeesett a párizsi Picasso Nemzeti Múzeum újranyitásával. “A képek válogatásában elmerülve én magam is újra felfedeztem ezeket a hihetetlen dokumentumokat és azt a meghittséget, amelyet a nagyapámról és a többi nagyszerű művészről készült fotók, a kiállított alkotások közvetítenek” - mondja Olivier Widmaier Picasso.

A díjazott fotók között megtalálható egy fekete-fehér kép, melyen Pablo Picasso egy ölébe mászó dalmatát figyel, egy másik Salvador Dalit ábrázolja a Párizsi Állatkertben, festés közben, Jeff Koons is megjelenik a 24 órás Le Mans-ra készülő BMW Art Car-ral, Pierre Soulages egy folyamatban lévő munka felett guggol, Keen van Dongen-nek Brigitte Bardot pózol - a tárlat további, szintén egyedülálló hangulatú képein - többek között - olyan nagy alkotók kapnak még főszerepet, mint Rene Magritte, Marc Chagall, Fernando Botero, Joan Miró, Jean Cocteau és Francis Bacon.

Ez a vándorkiállítás a kultúrára hívja fel a figyelmet, mely egyik alapvető pillére Franciaország vezető luxus szállodaláncának. A Sofitel kapcsolatot teremt szállodái és a kultúra között, híres művészekkel, írókkal és fotósokkal való együttműködéseken keresztül. A "Revealed" by Sofitel kiállítás 2014 júniusában indult útjára, első állomása a Sofitel New York Hotel volt, majd tavaly a Sofitel Washington DC Lafayette Square Hotelbe, valamint a Sofitel Chicago Water Tower Hotelbe és a Sofitel Montreal Golden Mile Hotelbe is is ellátogatott. A tárlat - más úticélok között - Londonban, Amszterdamban, Párizsban és Münchenben is megtekinthető lesz.

A Revealed kiállítást Budapesten, ünnepélyes keretek között, a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel igazgatója, Philippe Godard nyitotta meg május 5-én, kedden este.

(forrás: Vendég & Hotel Online, Paris Match)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk