A világ 50 legjobb éttermének listája

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best 2010 győzteseinek listáját. Íme a Top 50, jó böngészést!

1. Noma, Copenhagen, Dánia
2. El Bulli, Roses, Spanyolország
3. The Fat Duck, Bray, UK
4. El Celler de Can Roca, Girona, Spanyolország
5. Mugaritz, Errenteria Gipuzkoa, Spanyolország
6. Osteria Francescana, Modena, Olaszország
7. Alinea, Chicago, USA
8. Daniel, New York, USA
9. Arzak, San Sebastian, Spanyolország
10. Per Se, New York, USA
11. Le Chateaubriand, Paris, Franciaország
12. La Colombe, Cape Town, Dél-Afrika
13. Pierre Gagnaire, Paris, Franciaország
14. Hotel de Ville, Crissier, Svájc
15. Le Bernardin, New York, USA
16. L'Astrance, Paris, Franciaország
17. Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgium
18. D.O.M, Sao Paulo, Brazilia
19. Oud Sluis, EA Sluis, Hollandia
20. Le Calandre, Padova, Olaszország
21. Steirereck, Wien, Ausztria
22. Vendome, Gladbach, Németország
23. Chez Dominique, Helskinki, Finnország
24. Les Créations de Narisawa, Tokyo, Japán
25. Mathias Dahlgren, Stockholm, Svédország
26. Momofuku Ssam Bar, New York, USA
27. Quay, Sydney, Ausztrália
28. Iggy's, Singapore
29. L'Atelier de Joel Robuchon, Paris, Franciaország
30. Schloss Schauenstein, Graubunden, Svájc
31. Le Quartier Francais, Franschhoek, Dél-Afrika
32. The French Laundry, California, USA
33. Martin Berasategui, San Sebastian, Spanyolország
34. Aqua, Wolfsburg, Németország
35. Combal Zero, Rivoli, Olaszország
36. Dal Pescatore, Milan, Olaszország
37. De Librije, Zwolle, Hollandia
38. Tetsuya's, Sydney, Ausztrália
39. Jaan par Andre, Singapore
40. Il Canto, Siena, Olaszország
41. Alain Ducasse au Plaza Athenee, Paris, Franciaország
42. Oaxen Skärgårdskrog, Holo, Svédország
43. St John, London, UK
44. La Maison Troisgros, Roanne, Franciaország
45. wd~50, New York, USA
46. Biko, Mexico City, Mexikó
47. Die Schwarzwaldstube, Baiersbronn im Schwarzwald, Németország
48. Nihonryori RyuGin, Tokyo, Japán
49. Hibiscus, London, UK
50. Eleven Madison Park, New York, USA

Best in World and Europe: Noma
Best in North America: Alinea
Best in South America: D.O.M
Best in Africa: La Colombe
Best in Asia: Les Créations de Narisawa
Best in Australasia: Quay
Highest climber: Daniel, USA
Highest new entry:Schloss Schauenstein, Switzerland

Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?