Belgiumban kezdett ukrán sör készítésébe az AB InBev

A most induló projekt humanitárius célokat szolgál.

Ukrán sör előállításába kezdett Belgiumban az Anheuser-Busch InBev. A világ legnagyobb sörgyártója az egész világon megkezdi a termék forgalmazását, és az eladásokból származó profitot teljes egészében az ukrajnai háborút közvetlenül elszenvedő emberek megsegítésére fogja fordítani, írja az European Supermarket Magazine nyomán a Store Insider portál.

A humanitárius kezdeményezés zászlaja alatt értékesített, Csernihivszke márkájú italt az AB InBev eredetileg három ukrajnai üzemben állította elő, de az országot sújtó katonai konfliktus miatt a termelés ezekben az egységekben ellehetetlenedett. A helyi gyártási tevékenység megszüntetése dacára a cég ígéretet tett arra, hogy ukrajnai alkalmazottai számára a fizetést idén is egész évben biztosítani fogja, és élelmiszeradományokkal, illetve szálláslehetőséggel a dolgozók családjának is segítséget nyújt majd.

A belgiumi székhelyű sörgyártó egyébként Ukrajnában eddig egy Anadolu Efes nevű török főzdével közös vállalkozás keretében folytatott üzleti tevékenységet. Ez a cég az oroszországi piacon is erős jelenléttel rendelkezik, és a háborús fejlemények hatására az AB InBev úgy határozott, hogy az itteni nem ellenőrző részesedését eladja. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az Efes tulajdonába fog kerülni az érdekeltség.

 

 

 

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?