Botrányba fulladt Magyarország leghíresebb halfesztiválja

A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen érkeztek Szegedre, több ezer adag étel elfogyott, a kritikákra eddig még nem reagáltak a szervezők.

Hazaiak és külföldiek egyaránt elrettentek a Szegedi Halfesztiválon, ahol idén minden eddiginél nagyobb botrányt kavart a termékek ár-érték aránya -  tömegesen távoztak elégedetlenül a látogatók a fesztivál területéről.

Az utóbbi időben lehetett hallani bizonyos minőségromlásról és az infláció ezt a fesztivált sem kímélte, azonban mégis sokan hunytak efölött szemet és nagy reményekkel indultak el a csodás Szeged városába, egy jó családi halászlevezésre.

Idén a legnagyobb nyertesek a környékbeli éttermek voltak, rengeteg éhes család inkább ezt az alternatívát választotta, máskülönben üres gyomorral kellett volna hazatérniük.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, igazi kommentáradat érkezett azokra a posztokra, melyekben az ominózus fesztiválról tartott valaki élménybeszámolót és nem voltak restek megosztani a személyes tapasztalataikat sem.

Volt, aki a 4400 Forintos ár ellenére egyszerűen a kukába dobta az ételét, a szerencsésebbek pedig még a vásárlás előtt látták, hogy valami híg, vizezett löttyöt akarnak eladni nekik a fenti áron és inkább elálltak a vásárlástól.

Menzás csirkepörkölt ízű alaplére panaszkodtak, a rántott hal pedig többek szerint nyesedékből készült, szintén horroráron eladva. Más azt mondta, hogy még a kóbor macskák sem ették meg a nekik adott halat, megint más egyszerűen moslékfesztiválnak nevezte az eseményt.

A fesztiválról sokan fotókat is töltöttek fel a fent említett Facebook csoportban, azonban Instagramra is került a panaszáradatból. A kép készítője semmit sem bízott a véletlenre, még a stand üzemeltetőjének az adatait is lefotózta, valószínűleg azért, hogy véletlenül se vásároljon nála soha többet semmit.

Az ártábla is világosan látszik, ami akkor is elég húzós lenne, ha az étel finom, de ebben az esetben az ember jobb szívvel fizeti: néha belefér ez címszóval.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: promotions.hu


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.