Debütál a Gin&Jazz Fesztivál

A gin világszerte reneszánszát éli, Magyarországot is elérte a gin láz. Olyannyira, hogy önálló fesztivált is szenteltek neki dzsessz produkciókkal kombinálva, amely most kezdődött Budapesten - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az ital iránti szeretet nem véletlen, hiszen egy komplex és nagyon változatos ízvilággal rendelkezik. Sokan eleinte kicsit félve és fenntartásokkal kortyolnak bele az első gin-ükbe, majd a legtöbben szerelembe esnek, és elkezdenek kipróbálni új ízeket és egészen egyedi ízkombinációkat különleges tonikokkal vagy signature koktélként.

A városban az elmúlt egy évben már több helyen találkozhattunk gines tematikájú fesztivállal, de olyan kombinációban, amit július 14-17. között kínál nekünk a Westend tetőkert, még nem volt példa Budapesten.
A több mint 3000 m2-es tetőkertre ugyanis a gin és a jazz szerelmeseit várják ezen a 4 napon, ahol a kiváló fellépők mellett közel 50 féle ginből választhatnak az érdeklődők.
A kínálat összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minél több olyan egyedi, kis tételben gyártott (small batch gin) ginnek legyen lehetősége bemutatkozni, amelyeket nem lehet bárhol megvásárolni.

"A ginfogyasztás igényel némi ismeretet, hiszen egy elég komplex italról beszélünk, ezért nagyon fontos számomra az edukáció és a különböző kóstolók, amely által az emberek közelebb kerülhetnek a ginhez és megismerhetnek különlegesebb tételeket is. Ez pedig a fesztivál kínálatában és programjában látszik, hiszen most is ezt sikerült megvalósítani" – mondta Erdei Zsolt, a Gin&Jazz fesztivál szakmai szervezője és ginfluencer.



A fesztiválon megjelenő ginmárkák színes kínálatán felül különböző érdekes programok is várják az érdeklődőket. Az elszántabb vendégek például szombat és vasárnap délután egy óriási jégtömbből faraghatnak ki egy üveg gint, amit a nyertes haza is vihet ezután.

A kalandvágyókat arra ösztönzik, hogy minél több kiállítóhoz látogassanak el, és próbáljanak ki új ízeket, akik utána ajándékkal is kedveskednek, amennyiben a vendégek a pecsétgyűjtő füzetük leadásával bizonyítják, hogy legalább öt helyen jártak.

Akik pedig szeretnének még több érdekességet is hallani a ginről és egy kis tudást is magukba szívni, azokat a különböző masterclass és workshop eseményeken várják.

A jó italok mellé pedig természetesen a kiváló jazz előadók se maradhatnak el, ugyanis a fesztivál alatt olyan művészek lépnek fel, mint Takács Nikolas és a Varga Balázs Quintet vagy a Swing á la Django.



Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.