hirdetés

Debütál a Gin&Jazz Fesztivál

A gin világszerte reneszánszát éli, Magyarországot is elérte a gin láz. Olyannyira, hogy önálló fesztivált is szenteltek neki dzsessz produkciókkal kombinálva, amely most kezdődött Budapesten - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

hirdetés

Az ital iránti szeretet nem véletlen, hiszen egy komplex és nagyon változatos ízvilággal rendelkezik. Sokan eleinte kicsit félve és fenntartásokkal kortyolnak bele az első gin-ükbe, majd a legtöbben szerelembe esnek, és elkezdenek kipróbálni új ízeket és egészen egyedi ízkombinációkat különleges tonikokkal vagy signature koktélként.

A városban az elmúlt egy évben már több helyen találkozhattunk gines tematikájú fesztivállal, de olyan kombinációban, amit július 14-17. között kínál nekünk a Westend tetőkert, még nem volt példa Budapesten.
A több mint 3000 m2-es tetőkertre ugyanis a gin és a jazz szerelmeseit várják ezen a 4 napon, ahol a kiváló fellépők mellett közel 50 féle ginből választhatnak az érdeklődők.
A kínálat összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minél több olyan egyedi, kis tételben gyártott (small batch gin) ginnek legyen lehetősége bemutatkozni, amelyeket nem lehet bárhol megvásárolni.

"A ginfogyasztás igényel némi ismeretet, hiszen egy elég komplex italról beszélünk, ezért nagyon fontos számomra az edukáció és a különböző kóstolók, amely által az emberek közelebb kerülhetnek a ginhez és megismerhetnek különlegesebb tételeket is. Ez pedig a fesztivál kínálatában és programjában látszik, hiszen most is ezt sikerült megvalósítani" – mondta Erdei Zsolt, a Gin&Jazz fesztivál szakmai szervezője és ginfluencer.A fesztiválon megjelenő ginmárkák színes kínálatán felül különböző érdekes programok is várják az érdeklődőket. Az elszántabb vendégek például szombat és vasárnap délután egy óriási jégtömbből faraghatnak ki egy üveg gint, amit a nyertes haza is vihet ezután.

A kalandvágyókat arra ösztönzik, hogy minél több kiállítóhoz látogassanak el, és próbáljanak ki új ízeket, akik utána ajándékkal is kedveskednek, amennyiben a vendégek a pecsétgyűjtő füzetük leadásával bizonyítják, hogy legalább öt helyen jártak.

Akik pedig szeretnének még több érdekességet is hallani a ginről és egy kis tudást is magukba szívni, azokat a különböző masterclass és workshop eseményeken várják.

A jó italok mellé pedig természetesen a kiváló jazz előadók se maradhatnak el, ugyanis a fesztivál alatt olyan művészek lépnek fel, mint Takács Nikolas és a Varga Balázs Quintet vagy a Swing á la Django.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk