hirdetés

Egy magyar világsztárt és egy világhírű tudóst ütöttek lovaggá

Miklósa Erika operaénekesnővel, és Freund Tamással, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével bővült a Chaine des Rotisseurs tiszteletbeli lovagjainak száma - tájékoztatta lapunkat a Chaine des Rotisseurs magyarországi szervezetének elnöke, Pintér Katalin.

hirdetés

A két új lovag a patinás, nemzetközi gasztro szervezet szombaton megtartott ünnepi nemzetközi találkozóján vehette át a Chevalier d’Honneur, azaz tiszteletbeli lovagi címet és az ezzel járó nyakláncot. A  világhírű elismeréseket szerzett két magyart a szervezet magyar tagozata jelölte erre a  magas elismerésre, melyet a világszervezet elnöke hagyott jóvá.

 

Balról jobbra: Miklósa Erika, Freund Tamás, Pintér Katalin
Balról jobbra: Miklósa Erika, Freund Tamás, Pintér Katalin


A budapesti Marriott szállodában szombat este megtartott különleges avatási esemény - amelyre 19 országból érkeztek a résztvevők - további meglepetéseket is tartogatott. Két magyarországi szervezet és a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság ugyanis kölcsönösen tagokat emelt sorai közé. A Tokaji Borlovagrend hat külföldi Chaine tagot fogadott sorai közé, és ezzel egyidőben a Chaine magyarországi szervezetébe is hat tag léphetett be a tokaji szervezetből.

Hasonlóképpen bővült a Pannonia Női Borrend tagsága is három külföldi Chaine személyiséggel. A viszonosság jegyében a borrendből is hárman csatlakozhattak a Chaine magyarországi szervezetéhez.

A Chaine des Rotisseurs magyar szervezetének célja a hazai gasztro és borkultúra fejlesztése  és megismertetése Magyarországon és külföldön is. E nemes cél megvalósításában tevékeny részt vállalnak a most tiszteletbeli lovagi címet kapott magyar hírességek.  A maga területén Miklósa Erika és Freund Tamás is világhírű személyiségek, akik sokat tehetnek  e cél érdekében.

A Chaine des Rotisseurs a világ legrégebben - 1248 (!) óta -  működő gasztronómiai lovagrendje, mely jelenleg 80 országban aktív. Tagjainak száma meghaladja a 25 ezret - közülük 7 ezren a gasztronómia elismert szakemberei. A szervezet tagjai évente többszáz nemzetközi találkozást tartanak világszerte. A hálózathoz a magánszemélyeken kívül 250 borászat, 200 szakmai képzést nyújtó egyetem, és 2200 étterem is csatlakozott.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk