Ezek a legjobb mentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek

Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket. A nyertes vállalkozások a Metro akadémián vehették át az elismeréseket - írja a Store Insider.

A legjobb mentes helyeknek járó elismerést paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett vagy gluténmentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek kaphatták meg, amelyet egy évig viselhetnek.

Az idei év kitüntetett helyei: 
 

  • Cukrászda: ZsóFree, Szentendre
  • Kávézó: Cafe Spirit, Siófok
  • Bolt: Boldog Föld, Budapest
  • Pékség: Gluténmentes Pékség - Diétázók Boltja, Eger 
  • Bár: Bonita Studio, Siófok 
  • Webshop: Nekem a Balaton by Nánásiék
  • Bisztró: 36 Bisztró, Budapest
  • Étterem: Tökmag Vegan Street Food, Budapest
  • Fagylaltozó: Füredi korzó fagyizó, Balatonfüred
  • Drogéria: Müller, Budapest Árkád, 
  • Szálloda: Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, Balatonszárszó

Az elismeréseket a vállalkozások képviselői, múlt héten, szerdán vehették át, ünnepélyes keretek között, a Metro akadémián. 

Forrás: Menteshelyek.hu

A különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket sokszor nagyon nehéz megtalálni, s még nehezebb olyan üzletekre bukkanni, ahol ezeknek az elvárásoknak megfelelő kifejezetten ízletes, igazi gasztronómiai élményt kínáló finomságokat készítenek. Éppen ezért tűzte ki a menteshelyek.hu missziójául, hogy segít a keresésben és összegyűjti a diétás helyeket, melyek közül a honlap látogatóinak már csak választani kellett.

Küldetésünk, hogy segítsünk közösségünknek olyan helyeket találni, ahol a diétájuknak megfelelő ételt tudnak fogyasztani vagy terméket tudnak vásárolni. Szerettük volna elismerni az ilyen helyeket üzemeltetők áldozatos munkáját, ezért hirdettük meg a Menteshelyek kedvenc helyei versenyt. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezte a kezdeményezésünket.” – mondta el Bódi Krisztina a Marketig Art Kft. ügyvezetője, a menteshelyek.hu alapítója.

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.