hirdetés

Három év után újra megrendezték a kisüzemi sörversenyt

Három év kihagyás után a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a SIRHA Budapest nemzetközi
gasztronómiai kiállítás keretein belül rendezte meg 14. sörversenyét.

hirdetés

Az elmúlt két évben a járványügyi korlátozások miatt elhalasztott rendezvényt az egyesület idén az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum hathatós támogatásával szervezte meg. Nyolc országból közel 300 tételt nevezett 48 sörfőzde. Ezekből a versenyre végül 247 érkezett meg. A 96 bronz, 29 ezüst diploma azt jelenti, hogy a kisüzemi sörök minősége az elmúlt években jelentősen javult. Kilenc sör érte el az aranydiplomához szükséges pontszámot. Ezeket a zsűri ismét összevetette, így alakult ki a legjobb 3 mezőnye, akiket gyémánt diplomával jutalmaztak. A három közül pedig kiválasztásra került a Grand Champion, ami idén hosszú idő után külföldi nevező lett. 

 

A kiállítás és a sörverseny teljes időtartama alatt az egyesület sörmesterei kóstoltót kínáltak az érdeklődő látogatóknak. A csapokon szinte csak magasan értékelt sörök folytak, azokból 31 hordóval fogyott a három nap alatt. Az eredményhirdetésre az Agrárminisztérium standján került sor. A diplomákat Dr. Szinay Attila államtitkár, Ondré Péter AMC ügyvezető igazgató és Gyenge Zsolt KSE elnök adta át a díjazottaknak.

Képünk illusztráció - Adobe Stock
Képünk illusztráció - Adobe Stock

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk