hirdetés

Hat fiatal séf, hat konyhában, izzó hangulatban

A résztvevők egy méltán híres szakácsversenyen mutathatták meg, hogyan bánnak a fakanállal. A továbbjutást csak egy, a legjobb érdemelhette ki.

hirdetés

Március 12-én az első SIRHA Budapest kiállításon rendezték a Bocuse d’Or Magyar Döntőjét. A nagyszámú hazai szurkolótáborhoz a SIRHA Budapest külföldi szakmai látogatói is csatlakoztak, hiszen a BOCUSE ’d Or a SIRHA nemzetközi közönsége előtt is jól ismert esemény. A kiállítás utolsó napjának több ezer látogatója lehetett tanúja a magyar tehetségek versenyének.

A verseny

A versenyzőknek 4 óra 48 perc állt rendelkezésre, hogy a megadott alapanyagok felhasználásával elkészítsék a két fogást 6-6 főre. A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjén a menü alapanyagai majdnem megegyeztek a stockholmi döntőre előírtakkal. A kötelező alkotó elemek a malaccomb lábbal, vér és/vagy bél, a Belon osztriga, a kék kagyló és a fekete tőkehal voltak. A verseny reggel nyolc órakor kezdődött, az első tálalásra 12.00-kor, az utolsóra fél kettőkor került sor. A háromtagú konyhai felügyelő zsűri, és a 10 tagú kóstoló zsűri döntötte, hogy ki érdemli a továbbjutást.

A stockholmi továbbjutó

A legjobb, és egyben a stockholmi továbbjutó, valamint a – „Legszebb hal” különdíj nyertese Molnár Gábor a Geisel’s Vinothek (München) séfje lett. A második helyezést és a „Legszebb tálalás” különdíját Daniel O’Shea (magyar-ír állampolgár, Alabárdos Étterem, Budapest), míg harmadik helyezést Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest) érdemelte ki.

A nyertes ételei

  • Konfitált tőkehal, kagyló tatárral, avokádó halkrémmel.
  • Grillezett osztriga zselé raviolival és barnavaj sabayonnal.
  • A tányéron megjelenő organikus mezei növények: cickafarkfű, árvacsalán, tyúkhúr, ibolya, medvehagyma szár, Eiskraut.
  • Töltött véres kolbász, almapüré zselében.
  • Rántott, szalonnás-zöldfűszeres burgonyakrém sertésbélben.
  • Láb-csülök ravioli, fűszersalátaval.
  • Céklás jus.
  • Tányéron megjelenő további elemek: sertésláb chips, kovászos dinnye, zöldfűszer olaj

Fotó: bocusedorhungary.hu
Fotó: bocusedorhungary.hu


Fotó: bocusedorhungary.hu
Fotó: bocusedorhungary.hu


Molnár Gábornak 2014. május 8.-án szurkolhatunk legközelebb, a Stockholmban megrendezett európai döntőn.

A Magyar Bocuse Akadémia pályázik a Bocuse d'Or Europe 2016-os döntőjének megrendezésére, és a már beadott pályázat értékelésében a hazai döntők sikeres lebonyolítása komoly előnynek számíthat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk