hirdetés

Hordóban érlelt gin debütált a magyar piacon

Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. egy egri borászattal közösen állítja elő az italt - írja a Store Insider.

hirdetés

November 24-én, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. bemutatta a ’The Winery Collection’ negyedik tételét, az Opera Barrel Aged Gin – Kovács Nimród Battonage Chardonnay-t a Sfinx Gin & Wine Bar-ban. A megjelenést egy különleges borkóstoló ölelte körül, melyen a résztvevők a márka debütáló terméke mellett az egri Kovács Nimród Borászat számos limitált tételét is megkóstolhatták. Az eseményt az Opera Gin márkanagykövete Varsányi Ferenc „Frenkie” nyitotta meg, aki elmondta, hogy az új hordós érlelésű gint az egri borászat amerikai tölgyből készült hordójára komponálták és az új termék egy igazán ritka, őszinte és egyedi kooperáció eredménye.

Amikor rátaláltak Kovács Nimródék Battonage Chardonnay-jára, az első gondolatuk az volt, hogy ebből fantasztikus hordós gint tudnánk készíteni. Így született meg a 4. limitált palackszámú tétel, melyet november 25-től helyeznek kereskedelmi forgalomba. De mi is az a hordóban érlelt gin? Egyre több nemzetközi márka ad ki új, különféle hordókban érlelt gineket, amelyek mind hozzájárulnak a szeszes ital végső ízéhez. A felhasznált hordó fajtája, kora, mérete és a hordóban érlelt korábbi bor mind-mind alakít a gin végső karakterisztikáján. A ginek esetében a hordós érlelést arra használják, hogy éppen elegendő hatást és különleges aromákat adjon a ginekhez. Egyre népszerűbb, érdekes alternatíva a többi hordóban érlelt koktélalapanyagok mellett- mint például a whisky vagy a konyak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk