Hordóban érlelt gin debütált a magyar piacon

Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. egy egri borászattal közösen állítja elő az italt - írja a Store Insider.

November 24-én, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. bemutatta a ’The Winery Collection’ negyedik tételét, az Opera Barrel Aged Gin – Kovács Nimród Battonage Chardonnay-t a Sfinx Gin & Wine Bar-ban. A megjelenést egy különleges borkóstoló ölelte körül, melyen a résztvevők a márka debütáló terméke mellett az egri Kovács Nimród Borászat számos limitált tételét is megkóstolhatták. Az eseményt az Opera Gin márkanagykövete Varsányi Ferenc „Frenkie” nyitotta meg, aki elmondta, hogy az új hordós érlelésű gint az egri borászat amerikai tölgyből készült hordójára komponálták és az új termék egy igazán ritka, őszinte és egyedi kooperáció eredménye.

Amikor rátaláltak Kovács Nimródék Battonage Chardonnay-jára, az első gondolatuk az volt, hogy ebből fantasztikus hordós gint tudnánk készíteni. Így született meg a 4. limitált palackszámú tétel, melyet november 25-től helyeznek kereskedelmi forgalomba. De mi is az a hordóban érlelt gin? Egyre több nemzetközi márka ad ki új, különféle hordókban érlelt gineket, amelyek mind hozzájárulnak a szeszes ital végső ízéhez. A felhasznált hordó fajtája, kora, mérete és a hordóban érlelt korábbi bor mind-mind alakít a gin végső karakterisztikáján. A ginek esetében a hordós érlelést arra használják, hogy éppen elegendő hatást és különleges aromákat adjon a ginekhez. Egyre népszerűbb, érdekes alternatíva a többi hordóban érlelt koktélalapanyagok mellett- mint például a whisky vagy a konyak.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.