hirdetés

Ismét beigazolódott, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Idén 30. alkalommal tartották Olaszországban, Pármában a Pizza Világbajnokságot. A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt: 52 ország több mint ezer résztvevője és közel 700 pizzaséfe között.

hirdetés

A 2023-as Magyar Pizzaválogatott bővített csapatlétszámmal igyekezett minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapathoz. Karvai Sándor (látássérült versenyző) - Sipos Dóri páros a due kategóriában a  44. helyezést érte el. A páros versenymunkájának témája a Béke volt. Céljuk az volt, hogy a jubileumi 30. pizzavilágbajnokságon bemutassák azt a pizzát, amit egyszerűen bárki el tud készíteni, akár még vakon is. 

A Magyar Pizzaválogatott
A Magyar Pizzaválogatott
 

Kovács Lázár (Lázár Chef)  – Takács Márk pizzamesterrel a 13. helyezést érték el, ezzel az eredménnyel 2023-ban a magyar mezőnyben a legelőkelőbb helyezést elérő páros. A páros versenymunkájának témája Mexikó volt. Az általuk kiemelt alapanyag a paradicsom volt, és igyekeztek a lehető legfrissebb ízkombinációkat és különlegesen ropogós textúrákat a pizzára varázsolni úgy, hogy közben egy kis magyaros ízvilág is jelen legyen munkájukban. A felkészülést alaposan nehezítette Kovács Lázár sérülése, amikor az egyik gyakorlás során súlyosan megvágta a kezét.

A magyar duók további eredményei:

Marchut Szabolcs-Boros Enikő 14.

Simon Dani - Raveczky Miki 23.

Szabi a pék - Gáspár Krisztián 26.

Botos Gergő - Kiss Sándor 32.

Damu László - Dömök Zsolt 36.

Karvai Sándor - Sipos Dóri 44.

Paduradu Alexandru - Pomázi Péter 46.

Jancsa Jani - Bartha Ricsi 49.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk