Ismét beigazolódott, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Idén 30. alkalommal tartották Olaszországban, Pármában a Pizza Világbajnokságot. A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt: 52 ország több mint ezer résztvevője és közel 700 pizzaséfe között.

A 2023-as Magyar Pizzaválogatott bővített csapatlétszámmal igyekezett minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapathoz. Karvai Sándor (látássérült versenyző) - Sipos Dóri páros a due kategóriában a  44. helyezést érte el. A páros versenymunkájának témája a Béke volt. Céljuk az volt, hogy a jubileumi 30. pizzavilágbajnokságon bemutassák azt a pizzát, amit egyszerűen bárki el tud készíteni, akár még vakon is. 

 

Kovács Lázár (Lázár Chef)  – Takács Márk pizzamesterrel a 13. helyezést érték el, ezzel az eredménnyel 2023-ban a magyar mezőnyben a legelőkelőbb helyezést elérő páros. A páros versenymunkájának témája Mexikó volt. Az általuk kiemelt alapanyag a paradicsom volt, és igyekeztek a lehető legfrissebb ízkombinációkat és különlegesen ropogós textúrákat a pizzára varázsolni úgy, hogy közben egy kis magyaros ízvilág is jelen legyen munkájukban. A felkészülést alaposan nehezítette Kovács Lázár sérülése, amikor az egyik gyakorlás során súlyosan megvágta a kezét.

A magyar duók további eredményei:

Marchut Szabolcs-Boros Enikő 14.

Simon Dani - Raveczky Miki 23.

Szabi a pék - Gáspár Krisztián 26.

Botos Gergő - Kiss Sándor 32.

Damu László - Dömök Zsolt 36.

Karvai Sándor - Sipos Dóri 44.

Paduradu Alexandru - Pomázi Péter 46.

Jancsa Jani - Bartha Ricsi 49.

 

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.