hirdetés

Máltára is hullott 3 Michelin csillag

Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.

hirdetés

Az új Michelin Guide bemutatja a Máltán, Gozón és Cominón található kiemelkedő éttermeket, a konyha-stílusok széles skáláját és a kulináris különlegességeket. A 19. század végén alapított Michelin több mint 120 éve a nemzetközi konyhaművészet mércéje, elismerve a világ legjobb konyháit. A Földközi-tenger szívében található Málta gasztronómiai úticéllá fejlődött, olyan ételek széles választékát kínálja, melyeket számos civilizáció befolyásolt, akik Máltát lakták.

A szigetek régóta meglévő és sokszínű kulináris történelmének felkarolása érdekében a Máltai Turisztikai Hivatal a helyi, fenntartható gasztronómiát támogatta, amely kínálatában a tradicionális módszereket igazítja a modern és nyüzsgő éttermi környezethez.

Az első Michelin – csillagos éttermek Máltán a következők:

· De Mondion – Chef Kevin Bonello

· Noni – Chef Jonathan Brincat

· Under Grain – Chef Victor Borg

Életkép az Under Grain-ből
Életkép az Under Grain-ből

A Malta Michelin Guide első kiadása nagyon komoly mérföldkő az ország életében, mivel jól jelzi, hogy már a szigetországban is elérhető a csúcsgasztronómia. Az első csillagok pedig tovább erősítik, hogy az ország vendéglátása a helyes irányba tart. Gwendal Pullennec, a Michelin útmutatók nemzetközi igazgatója kifejezésre juttatta izgalmát az első máltai szakasz elindítása kapcsán.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk