hirdetés

Megették az ország legdrágább tortáját

Az aranyozott édességért cserébe kifizetett összegből úszásoktatást szerveznek.

hirdetés

Összesen 1.000.000 Ft gyűlt össze abban a kampányban, amelyben elkészítették az ország legdrágább tortáját. A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be. Egy-egy szeletét 10.000 - 10.000 Ft-ért lehetett megvásárolni. De lehetett ennél többet is fizetni érte. Volt, aki 100.000 Ft-ot fizetett egy szelet süteményért. A Nagyon Balaton szervezői pedig egy egész tortát vásároltak meg. 240.000 Ft-ot fizettek egy aranyozott tortáért. A bevételből úszásoktatást szerveznek. Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel  fele nem tud úszni. A statisztikák is azt mutatják, hogy szükség van az ilyen kampányokra, hiszen a 2017-es évben eddig 367 embert kellett kimenteni a Balatonból és 13 személy fulladt vízbe.

A különlegességből ingyenes kóstolót is tartottak. (képünkön)

Az Alma együttes tihanyi kompkoncertjén kóstolhatták meg a gyerekek az arannyal díszített tortát.  A 24 karátos torta első szeleteit az FTC vízilabda- és úszószakosztálya már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta - mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója. Ők 10-10 ezer forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért. De volt, aki ennél jóval többet fizetett!


Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel a fele nem tud úszni. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 100 ezer forintot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért - közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akciót a Rama-Jótékonysági Sütigyára és a Nagyi titka liszt gyártója is támogatta. A kampányban bevetették Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is, aki a gyerekek nyelvén fogalmazta  meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.  Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és az itt élők meg-felelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350 ezer ember fullad vízbe.- tette hozzá Éskovács Péter.

Patakfalvi Andrea cake designer, a torta tervezője szerint világszerte nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig, amellett, hogy exkluzív, számos kulturális jelentést is hordoz. Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az „arany középút" leképezése – ez utóbbi szimbolizálja az aranyozott torta is.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk