hirdetés

Nyitva a Kantinetta One

Kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

hirdetés

„A Waldorf cégcsoport mindig valami újat szeretne létrehozni, mindig olyan utcába megyünk be, ahol még senki sem járt… Ebben az esetben sem volt ez másként, hiszen egy önkiszolgáló éttermet építettünk 5 csillagos feltételrendszerben és ehhez a „könnyű feladathoz” még hozzácsatoltunk egy 4000 adagos termelőkonyhát is," mondta az ünnepélyes megnyitó alkalmával Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető.

Impozáns belső design
Impozáns belső design
 

A legelső, brand-teremtő Kantinetta étterem - laza eleganciával és csipetnyi rusztikusságával - 600 négyzetméteren 1200-1500 fő étkeztetését tudja egy nap alatt ellátni. A technikai és technológiai innováció volt a tervezés és a megvalósítás mozgatórugója: a rendszert működtető számítógépes háttérprogram a teljes gyártást, termelést és az áru megrendelését is kezeli. A mai kor szelleméhez igazodva, a Chef a sütőket már otthonról is kezelheti. Az 520 négyzetméteres termelőkonyha – a méretéből adódóan – csak „nagypályás” számokkal dolgozik: a Rathional sütőkben egyszerre 3 x 360 db csirkecomb süthető meg, míg a billenő üstökben egyszerre 750 db kacsacomb konfitálható.

A fókuszpontként is szolgáló konyha az olasz alapanyagok szentháromságára épül: a frissen szedett paradicsomra, az igazi szakértelemmel készült tésztára és az extraszűz olívaolajra.

A napi menük, illetve a széles desszert-kínálat mellett – a Grand openinget követően – látványkonyhakánt is funkcionáló Pasta bár, illetve à la carte étlap várja majd a minőségi étkezésekre vágyó vendégeket reggel fél nyolctól délután öt óráig.

A belső design kitalálásában, illetve kivitelezéseben a BIVA Atelier Kft.-vel működött együtt a teljes koncepciót megálmodó Selmeczi Vilmos. „A nagyvilágban két erősen jelenlévő mozgalom vagy stílus hatott ránk. Építészeti szempontból a skandináv design filozófiája mozgatott bennünket, másrészt a farmtipológia koncepciója, amely átöleli a magyar vidékiséget, építészetileg hidat képez a paraszti történelem és a kortárs életmód között.” – mesélt az inspirációs irányvonalakról Mikics András tulajdonos és vezető tervező.

A Waldorf Cateringről:

25 éve meghatározó szereplője a hazai gasztronómiának, vendéglátásnak és turizmusnak. Többek közt a cég üzemelteti a Polányban található Babérliget kúriát, a Duma Cafét, a soroksári Lutz-éttermet, illetve markáns szereplői a hazai esküvői- és business catering szolgáltatásnak. Portfóliójuk bővítése a jövőben sem áll meg, illetve más innovációk és új brandek is várhatók még a cégcsoport részéről.

(forrás: WaldorfGastro / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk