Palágyi Eszter a Balatonnál folytatja

A nyitásra váró Matild Palace executive chef pozíciójából Szigligetre igazolt a Michelin csillagos Costes egykori séfje.

Miután 2019-ben szögre akasztotta a Costes séfkabátját, a Bocuse d’Or Hungary séfversenyre készült a Matild Palace executive chef pozíciójából. Másfél évet töltött ebben a munkakörben a török tulajdonban lévő Matild Palace-ban, ami a vírus miatt még nem tudott vendégeket fogadni. Most viszont megnyílt egy új ajtó - derül ki a Dining Guide interjújából, amelyet a topséffel készített.

A Szigliget Várudvarban egy több egységből álló központot alakítanak ki erős kulturális résszel, szabadtéri koncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, tartozik hozzá majd egy food court (ételudvar – a szerk.),  és a Szigliget Várudvar Étterem – PE (azaz Palágyi Eszter), amely egy kúriaépületben és a teraszán kap helyet. Most elsősorban a szezonra fókuszálnak, hangulatos kerti környezettel, fedett és nyitott terasszal, kétszer 100-150 fős éttermi kapacitással. Heti hét napon át tartanak majd nyitva, reggeli-, ebéd- és vacsoralehetőségekkel. Ha megtehetik, már májusban nyitnak és a 2022-es terv már a négyévszakos nyitvatartás.

Palágyi Eszter egykori kollégákkal közösen dolgozik majd. "Nem fine dining, nem bisztró, nem comfort food… ezek mi leszünk, lent, Balatonon, a saját hangunkkal. Fontos, hogy szerintem vidéken le tudom majd szedni a fine dining fogalma körül lebegő sznobériát, a feszengést. Mindezt úgy, hogy ugyanolyan színvonalat tudok nyújtani, mint a fővárosban" - hangsúlyozza a szakember.




Forrás: Dining Guide


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.