hirdetés

Pisztáciaünnep az Augusztnál

A budai Fény utcai piac szomszédságában található ikonikus cukrászda nemcsak kínálja pisztáciával készült édességeit, hanem ezzel egyben mostantól jót is tesz. Mindjárt kiderült, hogyan.

hirdetés

A cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József június 1-jén, szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be szezonális, pisztácia felhasználásával készült desszertkínálatukat. A desszertek ezúttal igencsak különleges alapanyagból készültek: a JKJ által adományozott olasz pisztáciamasszából, hallhattunk a most induló, pisztáciával átitatott CSR-akcióról az e témáról szóló tájékoztatón.

Auguszt József, dr. Linczényi Endre, Erhart Péter és Szederkényi Olga, a beszélgetés moderátora
Auguszt József, dr. Linczényi Endre, Erhart Péter és Szederkényi Olga, a beszélgetés moderátora
 

A cég, mint erről dr. Linczényi Endre a JKJ képviseletében az Auguszt teraszán beszámolt, magyarországi kizárólagos forgalmazója a világ egyik legmagasabb minőségű taktilis útburkolat rendszereit gyártó, nápolyi székhelyű olasz cégnek, ezért esett a választásuk a Nápoly környékén termett pisztáciára, hallhattuk.

A közös adományozói program keretében az Auguszt Cukrászda minden, a JKJ által adományozott pisztáciából készült, eladott desszert után 250 forintot adományoz a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), amelytől Erhart Péter akadálymentesítési szakértő volt jelen, aki többek közt azt is elmondta, 2022. október 15-én a Fehér Bot világnapján jelentették be, hogy a szövetségük lett a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági programjának idei fő kedvezményezettje.

Mi az a taktilis útburkolat?

Linczényi azt is elmagyarázta, mi is tulajdonképpen ez a különleges útburkolat, amit cégük forgalmaz, és hogyan segíti ez a vakok és gyengénlátó emberek közlekedését az utakon? Ez tulajdonképpen egy veszélyt jelző és vezetősáv, amely akár felszerelhető olyan jeladó RFG tagekkel, amelyek képesek hangjeleket is közvetíteni a látássérültek számára egy okosboton keresztül, és így a tapintható jeleken kívül vokálisan is kap információt a felhasználó. A jelzések a burkolat síkjába telepíthetőek, így felválthatóak a cement alapú burkolati lapok, illetve ragaszthatóak utólagosan is a legtöbb felületre.

Pisztáciával készült finomságok az Auguszt kínálatában, mostantól a jótékonykodás érdekében is
Pisztáciával készült finomságok az Auguszt kínálatában, mostantól a jótékonykodás érdekében is

Elhangzott még, hogy a JKJ a MVGYOSZ stratégiai partnere, és a szakmai együttműködésen túl is szeretné támogatni a szervezetet, ezért jött létre a Fény utcai Auguszt Cukrászdával kapcsolatos együttműködés: a cég jelentős mennyiségű, cukormentes nápolyi pisztáciamasszát adományozott a cukrászdának, akik az ebből készült desszertek bevételéből pénzadományt juttatnak el a MVGYOSZ-nek.

 

 

 

 

(forrás: Auguszt Cukrászda)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk