Györki Attila lett a győztes sörblogger

Kiválasztotta a győztes sörblogger pályázót a Carlsberg és a Turizmus Trend / Vendég & Hotel. Györki Attila, az Egy szakács naplója blog szerzője utazhat sörtúrázni Belgiumba. 

hirdetés

Augusztus elején írtuk meg először, hogy keressük azt a írni szerető szakácsot, aki szívesen elutazna a Grimbergen sörmákra szülőhazájába, Belgiumba és tudósítana erről az utazásról, szöveges, képes és/vagy videós formában.

A pályázatra közel ötven érdeklődő jelentkezetett, végül 22-en küldtek értékelhető jelentkezést. A Turizmus Trend / Vendég & Hotel, valamint a Grimbergen sört Magyarországon forgalmazó Carlsberg Hungary döntéshozói végül úgy döntöttek, hogy Györki Attila pályázata volt a legmeggyőzőbb. 

Györki Attila
Györki Attila

Györki Attila pályázatában sok más mellett a következőekt írta: "Fiatalként szeretem a söröket, de szakácsként ennél tágabb kontextusban tekintek rájuk: Ausztriától Olaszországig számos ország gasztronómiájába volt módom belekóstolni, így írtam már nápolyi pizzáról, vagy éppen londoni steakestről Gordon Ramsayvel" 

Györki Attila az 2014 óta működő Egy szakács naplója nevű blog elindítója. "Az oldal fő profilja a konyhai történetek, milyen az élet szakácsként, és élménybeszámolók az adott régiók, városok gasztronómiájából, ahol éppen dolgozom, vagy nyaralok" - így mutatta be blogját a szerző, amelynek a Facebookon közel harmincezres rajongótábora van.

Az Egy szakács naplójának Facebook-oldala >>>

Györki Attila sok más újságíró és blogger társaságában a Grimbergen sör hazájába Belgiumba látogathatnak el egy szervezett utazás keretében. A Grimbergen élménytúrára számos országból érkeznek újságírók és bloggerek. Az utazást a meghívó, azaz a Grimbergen szervezi és természetesen a költségeket is ők állják. A szállás Brüsszelben lesz, onnan indul a csoport 8-án a Grimbergen apátságra, ahol a sörfőzde bemutatása, sörkóstolás, gálavacsora, showműsor szórakoztatja a nemzetközi újságírósereget.

A Grimbergen sörfőzdét 1128-ban alapította a grimbergeni apátság, az azóta eltelt majdnem ezer év alatt, számos viszontagsággal kellett szembenézni a szerzeteseknek: háromszor teljesen leégett az apátság, amit minden alkalommal újjáépítettek. Innen ered a Grimbergen szimbóluma a főnixmadár.

Magyarországon a Grimbergen Blanche, a Grimbergen Blonde és a Grimbergen Double Ambree fajtákat lehet kapni. A sörökről bővebben itt tudhatnak meg többet >>>

 

A cikk megjelenését a Carlsberg Hungary támogatta! 

(forrás: Turizmus Online)
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai