hirdetés

Az Accor 500 szállodájában ingyenes lesz a wifi

Az Ibis, Mercure, Sofitel és Novotel láncokat magáénak tudó francia szállodalánc bejelentette, hogy 500 szállodájában nem kér ezentúl pénzt a vezetéknélküli internetért. 

hirdetés

Az Accor azután döntött így, hogy egy közelmúltban végzett kutatás szerint az utasok döntő többségénél az ingyenes wifi megléte az egyik kulcsfontosságú tényező a szálloda kiválasztásánál. Véleményünk szerint már épp ideje volt megtenni ezt a lépést a szállodáknak is, főleg, hogy a legtöbb kávézó, bár, sőt olyan láncok is, mint a McDonalds és a Starbucks ingyen adja vendégei számára az internet szolgáltatást. Remélhetőleg az Accor lépése más nagy szállodaláncokat is változtatásra ösztönöz majd.

Itthon az Accor már évekkel ezelőtt bevezette ezt a szolgáltatást, tudtuk meg Király Zoltántól, az Accor Magyarországért és Szlovákiáért felelős Marketing, E-Commerce és Quality igazgatójától. Valóban, az Accor a vendégei elvárásának, igényeinek és kényelmének megfelelően egyre több szállodájában biztosit ingyen wifi hozzáférést. "Magyarországon valamennyi szállodánkban vendégeink részére ingyen wifi-t biztositunk. Vendégeink visszajelzése alapján igen kedvelik ezt a szolgáltatást, amely kényelmesebbé teszi ittartózkodásukat akár üzleti, akár turista céllal érkeztek" - tette hozzá az igazgató.

A Telegraph Travel idei kutatása szerint a világ szállodáinak kétharmada még pénzt számol fel a wifi használatáért, ráadásul elég borsos árat, óránként akár 8,5 fontot, azaz közel 3000 forintot is elkérnek egyes helyeken, írja a Tourexpi. A Londoni luxusszállodáknál az egyik legrosszabb a helyzet, a 24 órás wifiért 20 fontot számolnak fel. A The Dorchester, Grosvenor House és a Firmdale Csoport (utóbbinak hat felsőkategóriás szállodája is van Londonban) mind-mind djíat kér a szolgáltatásért. A diszkont-szállodák közül a Holiday Inn egy napért angliában 15 fontot, Európa más városaiban 20 fontot számol fel. Míg a kutatás szerint az Accor különböző szállodáiban átlagosan 3,85 fontot számolt fel óránként a wifiért. 

Az Accor döntésének meghozatalában a Hotels.com felmérése volt meghatározó, e szerint a szállásfoglalók 38%-a nem választ olyan szállodát, ahol a wifi szolgáltatás nem ingyenes.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk