hirdetés

Belépett a budapesti szállodapiacra a Four Points by Sheraton

Jött, látott és győzött. Már a nyári próbaüzem alatt mesés foglaltsági számokat produkált a pesti Dunapart ékköveként, a Szent István park szomszédságában magasodó, kétfunkciós ház. A november 16-án tartott ünnepélyes megnyitó alkalmával pedig egy, azaz egyetlen szobát tudnak megmutatni a meghívottaknak a szállodabejárás alkalmával – a többiben ugyanis szerencsére vendégek tartózkodnak.

hirdetés

Érthető a vendégek körében a fokozott érdeklődés, hiszen tökéletes a lokáció, csodás a panoráma, profin eltalált a ház koncepciója. Az újlipótvárosi Four Points by Sheraton Budapest Danube a Marriott International hotellánc különleges márkájának első egysége Budapesten - a „kettő az egyben” épület szállodafelének üzemeltetője az Accent Hotel Management.Polat Holding

Kettő az egyben-épületkomplexum / Forrás: Polat Holding
Kettő az egyben-épületkomplexum / Forrás: Polat Holding
 

Mi az a Duna Pearl ingatlankomplexum?

A „kettő az egyben” épület szállodafelének üzemeltetője az Accent Hotel Management, az új szálloda 105 vendégszobával és egy valóban káprázatos panorámájú tetőtéri bárral járul hozzá a 13. kerület idegenforgalmi kínálatához. Mint megtudjuk, nem csak a 9. emeleti rooftop bár, hanem a szobák nagy része is a Dunára, valamint a Margitszigetre néz.

A Duna Pearl egy lakó- és kereskedelmi területeket is magában foglaló multifunkcionális ingatlanfejlesztés, amely a nyári próbaüzemet követően most, a szálloda ünnepélyes átadásával vált befejezetté.

A Duna Pearl-komplexum / Forrás: Polat Holding
A Duna Pearl-komplexum / Forrás: Polat Holding
 

Török cégcsoport – magyar fókusszal

A nagyívű beruházást megvalósító Polat Holding elnöke, Adnan Polat az ünnepélyes megnyitón személyesen köszönti a vendégeket. Beszédében többek közt elmondja, a Duna Pearl beruházás a cégcsoport ingatlanberuházási tevékenységének egyik legfontosabb ékköve – így különösen büszke arra, hogy az épületkomplexumban helyet kapó szállodát olyan presztízs márka képviseli, mint a Marriott International Four Points by Sheraton brandje.

Adnan Polat Chairman / Forrás: Polat Holding
Adnan Polat Chairman / Forrás: Polat Holding

Polat úr köszöntőbeszédében érinti az épület izgalmas történetét is, illetve felidézi a Covid-ideje alatti megpróbáltatásokat és kihívásokat is. Valamint mesél családi alapítású, nagyberuházó cégükről, többek közt megtudjuk, hogy mára húszezernél is több lakást építettek – ennek persze nagyrészét szülőhazájában, törökországi területeken. Magyarországon pedig cégcsoportjuk jó döntését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Duna Pearl-ben található 193, megvásárolható luxusingatlanból már csupán 20 elérhető, a többi mind gazdára talált.

Beszédes számok, nagyívű befektetések

Török-magyar, kétoldali kereskedelmi forgalomról hallunk ezt követően, amelynek értéke immár meghaladja a 4 milliárd dollárt. „Tíz éve fizikailag is folyamatosan jelen vagyok Magyarországon”, teszi mindehhez hozzá a Polat Holding elnöke, aki folyamatosan építtet Magyarországon ingatlanokat: itteni üzleti befektetései már elérik a 800 millió eurós értéket. Következő, rövidesen szintén a végéhez közeledő nagyprojektje szintén Budapesthez köthető: a Soroksári útnál, a Közvágóhíd területén épül City Pearl elnevezésű ingatlankomplexumuk, ahol 1800 lakást és egy bevásárlóközpontot is kialakítanak.

Török belsőépítészek munkáját dicséri a szobák megoldásai, ahol a corporate-kör okán mindhárom, hazánkban jelen lévő net-szolgáltató elérhető a vendégeknek / Forrás: Polat Holding
Török belsőépítészek munkáját dicséri a szobák megoldásai, ahol a corporate-kör okán mindhárom, hazánkban jelen lévő net-szolgáltató elérhető a vendégeknek / Forrás: Polat Holding
 

Jó időben, jó helyen

Az elégedett megállapítást a kerület polgármesterétől, Tóth Józseftől halljuk, aki szerint tökéletes döntés volt a török fél részéről, hogy éppen a pesti XIII. kerületbe fektették be pénzüket. Majd a magyarországi török nagykövetasszony, Gülşen Karanis Eksioglu lép a pódiumra, aki szintén örömének ad hangot honfitársai befektetései kapcsán. A beruházók képviseletében pedig Kaan Yücel igazgatósági tag mutat a meghívottaknak néhány régi, érdekes felvételt KISZ-székházról, K&H bankról – hiszen mindkét létesítménynek anno helyet adott a Duna Pearl előtti épület, amelyet totál lebontottak annak kialakítását megelőzően.

Gülşen Karanis Eksioglu, Törökország budapesti nagykövete / Forrás: Polat Holding
Gülşen Karanis Eksioglu, Törökország budapesti nagykövete / Forrás: Polat Holding

Csordás Imre ügyvezető, az üzemeltető Accent Hotels képviseletében szintén szót kap az eseményen, aki igazi mérföldkőnek nevezi ezt a nagyívű beruházást, aki azt is hozzáteszi, 15 éves történet immár, hogy akkor idehozták Budapestre a Marriott-márkát, amelynek most egy újabb képviselője érkezett.

Rooftop Bar / Forrás: Polat Holding
Rooftop Bar / Forrás: Polat Holding
 

Nyitásspecialista házigazgató

Hegedűs Dáviddal, a szálloda igazgatójával az ünnepélyes megnyitó után ülünk le beszélgetni. Akitől többek közt megtudjuk, idén februárban kapta a jó hírt: ő nyithatja az Accent legújabb ékkövét. Számára nem ismeretlen ez a feladat, hiszen ez már a hatodik szállodanyitása, ő vezényelte le többek közt a budapesti Revay Hotel, a székesfehérvári Best Western Lake Side Hotel, valamint a szintén budapesti Regency Hotel megnyitás előtti és a nyitást követő teendőit. „Imádom az ezzel járó őrületet”, összegzi ezzel kapcsolatos motivációját a 12 éve az Accent-nél tevékenykedő szállodanyitás-specialista menedzser.

Az üzemeltető Accent-csapatból balról jobbra: Hegedűs Dávid szállodaigazgató, Csordás Imre ügyvezető / Forrás: Polat Holding
Az üzemeltető Accent-csapatból balról jobbra: Hegedűs Dávid szállodaigazgató, Csordás Imre ügyvezető / Forrás: Polat Holding

Majd büszkén hozzáteszi mostani háza imponáló vendégszámait: június 7-én nyitottak, júliusban már 50 százalék feletti töltöttséget értek el, a nyár utolsó hónapjában 70 százalék felett jártak, szeptemberben pedig már 8-asra cserélték a hetest a „0” előtt, azaz egyre közelebb kerülnek a teljes töltöttséghez. „Az év vége lazább lesz azért”, fogalmaz az igazgató, hiszen alapvetően corporate ügyfelek a megcélzott vendégkörünk. És azért még a menedzsereknek is jár a karácsony és az év végi pihenés a családdal, barátokkal.

Fejszák Tamás és csapatának birodalma: étterem és bár egyben / Forrás: Polat Holding
Fejszák Tamás és csapatának birodalma: étterem és bár egyben / Forrás: Polat Holding

Amit még megtudunk a GM-től: november végétől nem csak üzletembereket, Budapestre érkező városlátogató turistákat és környékbeli családokhoz érkező, külföldön élő rokonokat várnak, hanem éttermükbe például négylábú vendégekkel is számolnak, méghozzá nem akárhogy: speciális kutyamenüt állít össze a ház séfje, Fejszák Tamás, aki híresen nagy kutyabarát.

Izgalmas gasztronómia jellemzi a ház konyháját /Forrás: Polat Holding
Izgalmas gasztronómia jellemzi a ház konyháját /Forrás: Polat Holding

Természetesen a ház további vendégeit is nem akármilyen gasztronómiai kínálattal várja: a házban alapvetően nemzetközi, köztük kiemelten spanyol kulináriát is felvonultató konyhát vezet. Ahol a mediterrán ízgazdagság, az Ibériai-félsziget minden ínyencsége megtalálható - nemcsak szállóvendégeik, hanem kintről, a városból betérők számára egyaránt.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk