hirdetés

Egy éve született újjá, névadóját 120 éve titok övezi

Budapest egyik ikonikus helyszíne a 2021-ben történt újranyitása óta a pesti Belváros társasági életének új központja lett, valamint, nem mellékesen, számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert.

hirdetés

Öt éven át tartó felújítását követően egy évvel ezelőtt nyílt meg vendégei számára a Matild Palota. A történelmi hangulatú ház 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon.

A mellbevágóan impozáns Passage
A mellbevágóan impozáns Passage

A múlt kötelez

A 2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, a Wolfgang Puck fémjelezte első európai Spago étterem, a The Duchess tetőtéri italbár, majd idén nyáron a Matild Café & Cabaret néven újjászülető, egykori „Belvárosi Kávéház” is.

Matild Café&Cabaret
Matild Café&Cabaret

A történelmi helyszín a nyarat követően kabaré előadásokkal is készül a kávéház hidraulikus színpadán, így teljessé téve a Matild Palota kínálta élményeket. A debütálás óta a palota a Belváros társasági és kulturális életének új központjaként született újjá, és az elmúlt egy évben számos hazai és nemzetközi díjat is besepert. A megnyitás évfordulójának alkalmából különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel ünnepel a szálloda június 28-án.

Deluxe Room, King Bed
Deluxe Room, King Bed

Mi lesz a születésnapon? 

Különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel ünnepli megnyitásának 1. évfordulóját a Ferenciek terén álló Matild Palota. A vendégek akár egy teljes napot is eltölthetnek az ikonikus épületben, hiszen a ház 3 különleges gasztrohelyszíne sokszínű és igen változatos kínálattal rendelkezik.

A vendégek a gasztronómiai utazás keretében többek között felfedezhetik a klasszikus Spago fogásokat, hűsítő koktélokat ihatnak a tetőtéri The Duchess italbárban vagy a nemrég megnyílt Matild Café & Cabaret kávéház különleges tortaválogatását is megkóstolhatják. 

A pestiek körében is nagy kedvenc Spago egy részlete
A pestiek körében is nagy kedvenc Spago egy részlete

Kik vettek részt a ház újjászületésében?

A felújított palota minden elemében a magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza, a megalkotott dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg. Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek lélegzetelállító kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának eredménye. 

Az ikonikus épületben 2021-ben debütáló Marriott International The Luxury Collection portfóliójába tartozó 130 szobás Matild Palace luxusszálloda megnyitását követően a világhírű séf, Wolfgang Puck gasztronómiai vezetésével itt nyílt meg az első európai Spago étterem, a The Duchess névre keresztelt titkos rooftop bár, valamint a több mint 120 éves múltra visszatekintő Matild Café & Cabaret is, amely az egykori „Belvárosi Kávéház” újragondolása. A vendégek örömére a kávéház a nyarat követően kabaré előadásokkal is készül, így teljessé téve a palota kínálta élményeket.

Lobby
Lobby

Díjak, eredmények 

A Belváros társasági és kulturális életének új központjaként újjászületett palota számos hazai és nemzetközi elismerésben is részesült a megnyitás óta. A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda 2021-ben többek között a rangos „Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design” verseny „Legjobb Luxus Szállodája” és „Legjobb Luxus Vendégszobája” kategóriákban győzött, elnyerte az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards díjátadón a „Magyarország vezető szállodája” (Hungary’s Leading Hotel 2021) címet, valamint számos rangos nemzetközi utazási listán a világ legjobb új szállodái közé választották. Wolfgang Puck budapesti Spago étterme felkerült a Michelin guide budapesti éttermek listájára, a Spago vezető séfje, Szántó István első magyar séfként készíthetett csirkepaprikást, vadast, somlói galuskát és Eszterházy-tortát az Oscar-gála sztárjainak. 

Frissen kinevezett GM: ősztől induljon a kabaré

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, a Matild Palotában dolgozó csapat számára, hogy az elmúlt 1 évben nem csupán egy újjászületett történelmi helyszínnel gazdagíthattuk a magyar fővárost, hanem a palota három helyszíne révén Budapest gasztronómiai kínálatát is tovább színesíthettük. Nagy izgalommal tekintünk a jövőbe, hiszen ősztől kezdődnek az első kabaré előadások is a kávéház hidraulikus színpadán. Új élményekből a jövőben sem lesz hiány!”, mondta Selim Ölmez szállodaigazgató.

                  

 

(forrás: Urbancomm / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk