hirdetés

Hamarosan három hibrid szállodalánc Budapesten

Még idén a magyar piacra lép a legnagyobb európai hibrid hotel hálózat és hamarosan jön mellé egy orosz is - értesült több forrásból is a Portfolio. A fővárosban így már három hibrid lánc is jelen lesz a legalsó hotel szegmensben.

hirdetés

Augusztus második felében nyitja első magyarországi egységét az A&O a budapesti Csengery utcában, egy volt irodaházban- A 108 szobás ingatlanban, 412 ágy várja majd a szállásra kevesebbet költő diákokat, családokat és üzleti utazókat.

Az A&O 2000-ben nyitotta első egységét Berlinben, majd más német nagyvárosokban, Bécsben, Grazban, Prágában és Amszterdamban jelent meg. Legutóbbi, elérhető mutatói szerint 2016-ban 22 ezer ággyal volt jelen a piacon. Vezetői közölték: évente legalább két hotellel akarják bővíteni a láncot. Idén a budapesti mellett Velencében (Mestrében) és Varsóban adnak át egy hotelt.

Az A&O épületének látványterve a Csengery utcában. fotó: portfolio.hu, A&O

Takács Péter, a Cresa ingatlanos tanácsadó cég szakértőjeként szerepet vállalt az A&O budapesti megjelenésének megkönnyítésében. Meglátása szerint a budapesti turisztikai kínálat még mindig messze van a telítődéstől, és növekszik az igény a társasági/közösségi szálláshelyek iránt. 

A szakértő kitért a hosteleket üzemeltetők üzleti előnyeire: alacsony létszámú a személyzet, leginkább ágyakat adnak el, nem szobákat és  minimalizálják a szobaméretet, hiszen a fiataloknak a jó ágy, tisztálkodás, no meg a wifi a legfontosabb egy ilyen létesítményben. A szobák még hatékonyabb kihasználtsága érdekében sok az emeletes ágy, a reggeli elég bőséges, de külön közösségi főzési lehetőséget is biztosítanak. Mindez alacsony árakat eredményez, miközben az ingatlan szinte kizárólag a belvárosokban várja az utazókat.

MEININGER Budapest Great Market Hall


A hotelek és a hostelek szolgáltatásait egyetlen fedél alatt kínáló modell már működik Budapesten, a Csarnok téren. A szintén német Meininger első itteni hotelje már néhány hete fogadja a turistákat. Mindkét lánc kínál klasszikus szobákat, családok elhelyezésre alkalmas egységeket és hálótermeket is. Van külön igénybe vehető konyha, co-working terület és nagy közösségi terek is az Airbnb-iparban megszokott árakhoz hasonló árszínvonalon. A célközönségben nagy arányt képviselnek a diákcsoportok, de egyre több családos és baráti társaságok is igénybe veszik szolgáltatásaikat. 

A Netizen budapesti recepciójának látványterve, forrás: behance.net

Két éve próbálkozik a magyar piacra való belépéssel az orosz hátterű Netizen. Szakmai körökből a Portfolio úgy értesült, hogy a Rákóczi út 54-es ingatlant már idén tavasszal szerették volna átadni, de egyelőre nehezen találnak megfelelő személyzetet. A cég honlapja szerint egy 400 ágyas hostelt nyitnának, abban lennének klasszikus hotelszobák is. 

A Netizent alapító Jevgenyija Jenkins nagy globális hotelláncoknál szerzett tapasztalatokat. Először Moszkvában (246 ágy), majd Szentpéterváron (129 ágy) nyitotta meg a hosteleket és a hoteleket keverő ingatlanát. Arra, hogy belépjen az uniós piacra is, Budapestet találta a legmegfelelőbbnek. Már most közölte, hogy további európai nagyvárásokban szeretne megjelenni, jelenleg 10 fejlesztési projekten dolgozik munkatársaival.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai