Idén reális az esély a 2019-es számok eléréséhez

Több évtizedes külföldi szállodai karrier után hazatérve Horváth Ferenc 2019-ben vette át a Hotel Európa Fit****superior vezérigazgatói posztját. Volt egy pörgős és sikerekben gazdag fél éve az új pozícióban, attól kezdve a covid megjelenése erősen meghatározza a munkáját.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ahogy másutt a világban is mindenkinek, aki a szállodaipar területén dolgozik, hiszen ez az egyik olyan ágazat, amelyet a legjobban sújtott a világjárvány. De most nem a hátrányokról, hanem inkább arról beszélgetünk, honnan hová jutott előre eddig vezetésével a ház, és milyen tervei vannak a következőkben?

 

Honnan hová? Nagy és ismert láncoknál dolgozhattam eddig mint a Kempinski, Wyndham, IHG, Marriott. Legutóbb a Marriott International szállodáit vezethettem Dubajban, előtte Magyarországon nyithattam a Budapest Courtyard by Marriott pesti egységét és dolgozhattam Jordániában, Egyiptomban majd Kazahsztánban és Szaúd-Arábiában, mint vezérigazgató. Mielőtt megkérdezné, hol éreztem magam jól igazi világjáróként, elmondanám: mindenhol, de különösen szerettem élni Dubajban, ahol magával ragadott az ottani egzotikus, semmihez sem hasonlítható világ.

2021-ről. Ahogy más szállodák esetében, így nekünk sem volt egy álomesztendő. Azzal nyitottuk az évet, hogy nem nyithattunk ki, májustól jöhettek hozzánk először vendégek. Viszont nem ültünk ölbe tett kézzel: arra fordítottuk a kényszerű bezárás alatt az időt, hogy a Kisfaludy-program segítségével felújítottuk az apartmanjainkat, a lakosztályokat, az Acapulco nyári grilléttermünket és a hozza tartozó kertet, megújult a gyógyászati részlegünk is. Óriási előnyt jelentett számunkra, hogy a covid-lezárás fél éve alatt is megtudtuk tartani a dolgozóinkat, amiért nagy köszönet illeti a támogató tulajdonosokat.

Az idei év lehetőségeirőlA 2019-es kiváló eredményeink megismétlésére idén látok reális esélyt. Igaz, jelentősen átalakulóban vannak a piaci trendek, de a folyamatos megújulásunkkal, fejlesztéseinkkel lépést tudunk tartani a növekvő igényekkel, és meg tudjuk tartani helyi piacvezető szerepünket. Szerencsére 231 teljesen megújult, felfrissített szobával várjuk a vendégeket, a legkorszerűbb szállodai szoftvert alkalmazzuk a házban, aminek egyik eredményeképp akár a szobák nyitása is megvalósulhat kulcs használata nélkül. A megújult kertrészre, új iszappakoló részlegünkre is büszkék vagyunk. Mindezek együttesen teremtettek lehetőséget arra, hogy az újbóli nyitást követően az egyik legkeresettebb szálloda lehessünk a régióban.

Vendégkör változása. Korábban, a járvány előtti időszakban, alapvetően az orosz és a német ajkú vendégkör adta a ház vendégeinek javát, azonban a covid ezen is változtatott – ahogy oly sok mindenen. Megfordult az arány a belföldi vendégek javára, de mivel Magyarország megengedő a Szputnyik vakcinával szemben, ezért az orosz gyógyvendégek is kezdenek visszatérni. Jelenleg 70-30 százalék az arány a hazai vendégkör javára, de minden valószínűség szerint később ez változni fog. Ami még szintén változott a covid miatt, az a marketing: ma már nem lehet rutinból, megszokásból alkalmazni, hanem folyamatosan azon kell gondolkodni, milyen újdonságokkal szólítható meg a vendég. Az orosz ajkúaknak jó hívószó a gyógyulás, különböző új gyógytermékek, szolgáltatások köre, az osztrákokat főként a környék attrakciói, élményei, kirándulási lehetőségei érdeklik. Kimagasló minőséget kínál és egyedülállóan komplex a gyógyászati részlegünk, a szakorvosi és a diagnosztikai hátterünk, a kezelések széles köre, legyen szó tradicionális, alternatív vagy lézeres gyógyításról, prevencióról vagy akár rehabilitációról. Ez utóbbi területen a sportsérülésekkel és a postcovid tünetekben szenvedők is személyre szabott kezeléseket kaphatnak szállodánkban. A gasztronómia területén az innováció és az egyedi kínálat központi szerepet töltenek be. Házias, változatos és egészséges fogásokkal várjuk a vendégeinket a helyi alapanyagokra és a környékbeli termelőkre is támaszkodva. A környéken élők számára is elérhető, havonta megrendezésre kerülő Sunday Brunch rendezvényeink, a sztárséfek bevonásával tartott vacsoraestjeink, és a februárban induló rendszeres főzőtanfolyamaink a vadonatúj FitKitchen vendégkonyhánkban.

Díjak, elismerések. A magas szállodai minőséget a visszatérő vendégeink magas száma, a kiváló vendégértékelések, és az utóbbi évben elnyert számos szakmai díj is tükrözi, mint például a 2020. Év Szállása fődíj, a 2021-ben tett sikeres ****superior szállodaminősítési és a nemzetközi TÜV Medical Wellness audit. Bűszke vagyok kreatív és motivált munkatársaimra, a stabil szállodai partnerhálózatra és vendégkörünkre. Bízom abban, sikeres lesz az idei év.

Forrás: Turizmus Online


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.