hirdetés

Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál

A fenntartható papírgyártást támogató, olasz alapítású papíripari cég 2022-ben platina minősítést kapott a független EcoVadis ügynökségtől, amely a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintű elismerése.

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a rangos díj méltó összegzése annak a munkának, amit a vállalat az elmúlt években a papírgyártás fenntartható előmozdítása érdekében tett. 2014 óta a Lucart  ugyanis jelentősen csökkentette a fajlagos CO2- és NOx-kibocsátást és az energiafogyasztást, és visszaszorította a papírhulladék 80 százalékát. A fajlagos vízfogyasztása jelentősen kevesebb a korábbi évekhez képest.

A Villa Basilica, ahol 70 éve a Pasquini fivérek létrehozták első üzemüket / Forrás: Lucart
A Villa Basilica, ahol 70 éve a Pasquini fivérek létrehozták első üzemüket / Forrás: Lucart
 

1997-ben a világon elsőként ők vezették be a piacra a Mater-Bi csomagolással ellátott újrahasznosított toalettpapírt, és ez volt az első olyan olaszországi cég, amely megszerezte az Ecolabel minősítést. A vállalat EcoNatural termékcsaládjába tartozó összes termék rendelkezik ezzel a védjeggyel, és Magyarországon is forgalmazzák őket. A termékpaletta alapanyagához az italos kartondobozokból kinyert cellulózrostokat használják fel. 

További fejlesztéseik közé tartozik egy olyan szövettermék, amely hatékonyan megakadályozza a WC-k eltömődését. E termékcsaláduk teljes választéka (toalettpapír, kéztörlők) kémiai adalékanyagok hozzáadása nélkül megtartja a papírtól elvárt lágyságot és kompaktságot, miközben 7 másodperc alatt feloldódik a vízben.

Az olasz cég 2016-ban lépett be a magyar higiéniai papírtermékek piacára. A közép- és kelet-európai, valamint a magyar piac legjobb kiszolgálása érdekében megvásároltak egy több mint 50 ezer négyzetméteres területet Nyergesújfalun, ahol 2018-ban több mint 19 millió eurós beruházással gyárat építettek. Itt az üzemhez nyersanyagraktár és késztermékraktár is társul. 

Az olasz környezettudatos cég idén ünnepli 70. születésnapját. Ebből az az alkalomból Nicoló Canova, torinói kreatív művész tizenkét illusztrációt készített, amelyek a Lucart történetét mutatják be.  

(forrás: Lucart / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk