hirdetés

Megafejlesztésre készül a Hunguest

Öt éven belül minőségi szintugrásra készül a szállodalánc – erről Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

hirdetés

A Hunguest Hotels négy országban 26 szállodát tudhat magáénak. A fejlesztési stratégia koncepcióját Mészáros Beatrix úgy foglalta össze, hogy a soron következő fejlesztésekkel árban elérhető, de lényegesen magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak majd. A több ütemben megvalósuló felújítási program a tervek szerint 14 hotel kategóriaváltását célozza, amelyek a fejlesztés eredményeként négy csillag, illetve négy csillag superior minősítésű szintre léphetnek – tette hozzá. „A Hunguest hotelek közkedvelt célpontjai a magyar és külföldi vendégeknek, akiknek több évtizedes fennállását köszönheti a szállodalánc, ezt a közeljövőben úgy szeretnénk viszonozni, hogy 14 szállodát öt éven belül felújítunk” – fogalmazott a hotellánc igazgatósági elnöke.

Az átalakítások finanszírozásáról elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy programban számos pályázatot hirdetett már szálláshelyfejlesztés támogatására, de csak tavaly év végén jelent meg az első olyan felhívás, amin a Hunguest is el tudott indulni. A felújításokhoz az elnyert 17 milliárd forint mellé több mint 27 milliárd forint önerőt biztosít az anyavállalat Opus Global Nyrt. Ez jelenti, hogy minden egyes forint állami támogatás mellé több mint másfélszer annyit hozzátesz a tulajdonos, amelyet a beruházásra fordítanak. Így minden idők egyik legnagyobb szállodafejlesztésére kerülhet sor – fogalmazott Mészáros Beatrix.

A szállodavállalat csoportos létszámleépítéssel megválik munkavállalóinak jelentős részétől. Mészáros Beatrix ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a pandémiás helyzetben a menedzsment gazdasági szempontból racionális és elengedhetetlen döntést hozott, amikor előre ütemezte az egyébként is zárva tartó szállodák felújítását. A csoportos létszámleépítés tehát a járványhelyzet miatti bezárások és az előre hozott felújítási munkálatok együttes következménye. Hozzátette, hogy a megújult négy csillag, illetve négy csillag superior besorolású Hunguest Hotels szállodákba nagy számban számítanak majd a szakképzett, minőségi munkaerőre.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk