MSZÉSZ Termék Innovációs Díj: íme, a shortlist-re kerültek névsora

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) kihirdette a három legjobb Termék Innovációs Díjra érdemes pályázatot a szakmai zsűri döntése alapján.

Mint ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükben írják, az MSZÉSZ 2023 júniusában társult tagjai részére közzé tette a lehetőséget, hogy pályázzanak olyan ötletekkel és termékekkel, amelyeket szállodákra és vendéglátóegységekre szabtak, innovatívak, úttörőek a szakmában, fenntarthatóak, hozzájárulnak a vendégélményhez, csökkentik az élőmunka igénybevételét és profitábilisak.

A beérkezett pályázatokat 5 fős szakmai zsűri bírálta el.

A zsűri tagjai a következők voltak:

Dr. Deák Imre, Danubius Hotels, Igazgatósági tag

Franciscy Gergő, Courtyard by Marriott Budapest City Center, Igazgató

Niedermüller Gábor, Novotel Szeged, Igazgató

Kovács Tamás, Hunguest Hotel Aqua-Sol & Béke & Apollo, Igazgató

Varga Csaba, Danubius Hotels, Üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettes

A zsűri értékelése alapján az alábbi cégek kerültek a döntőbe:

CleverIT-Services Kft. – CleverEV, intelligens elektromos autó töltésmenedzsment rendszer

Hotel Interactive Kft. – Philips Tableaux, digitális kijelző, áramfogyasztás nélküli „e-tinta” technológiával

Media Rooster Kft. – Rooster Cloud, felhő alapú szállodai szoftver, teljeskörű szállodai és éttermi megoldásokkal

A döntősöknek november 15-én, az MSZÉSZ LVIII. Közgyűlésén lesz lehetőségük rövid előadás keretében bemutatni termékeiket, ezt követően a résztvevő tagok szavazással döntenek, hogy melyik pályázat nyerje el az Év Technológiai Újítása – Termék Innovációs Díjat 2023-ban.

A Szállodaszövetség vezetősége gratulál az eredményes munkához és sok sikert kíván minden döntősnek!

Forrás: MSZÉSZ


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.