hirdetés

Szállodát nyitott a kínai csomagküldő óriás

Arcfelismerővel nyithatjuk a szobát, ahol robot szolgálja fel a reggelit az Alibaba új hotelében.

hirdetés

A FlyZoo nevű hotelt december 18-án nyitották meg, különlegességét az adja, hogy szinte minden feladatot a mesterséges intelligencia és a robotok végzik el benne. Az, hogy Hangcsouban nyitották meg, annyiban nem meglepetés, hogy ott található az Alibaba központja is. És hogy milyen olyan extrákkal találkozhatunk, amire ma még felvonjuk a szemöldökünket? Például a szállodába bejelentkezni az arcunk beszkennelésével lehet, így később a hotelszobához sem kell kulcs, elég az arcunkat a megfelelő szenzor elé tartani. Ugyanez igaz a hotel többi szolgáltatására is. A világítást, a tévét és a függönyöket az Alibaba hangvezérelt digitális asszisztensével lehet irányítani, míg az ételeket, kávét és koktélokat robotok szolgálják fel az étteremben. A szobafoglalást és a kijelentkezést ezen felül mindössze néhány kattintással el lehet végezni az okostelefonunkon keresztül.

"A mesterséges intelligencia szolgálatba állítása a vendégeknek időt spórol meg, míg a mi munkatársainkat mentesíti az ismétlődő feladatok ellátásától" - idézte a xinhuanet.com Wang Qun-t, FlyZoo Hotel vezetőjét.

A most megnyíló szálloda beleilleszkedik abba a folyamatba, amely során a kínai techcégek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a hagyományos iparágakból, például az idegenforgalomból. Egy másik e-kereskedelmi óriás, a JD.com például októberben jelentette be, hogy szállodáknak fog okosotthon eszközöket értékesíteni, míg a Baidu idén nyáron szövetkezett az Intercontinental Hotels Grouppal, így a nemzetközi vállalat kínai szállodáiban immár hanggal lehet a szobák hőmérsékletét beállítani, illetve a szobaszerviztől rendelni.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk