Új főtitkár az MSZÉSZ élén

Eredményt hirdetett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a hamarosan megüresedő főtitkári posztra kiírtpályázatra. Az Ügyvezető Elnökség egyhangú szavazással hagyta jóvá a legjobbnak ítélt pályázó kinevezését, amelynek alapján az új főtitkári pozíciót január elsejétől Gaál Miklós tölti majd be.

A jelenlegi főtitkár,Kovács István tizenkét évi szolgálat után az év végén nyugdíjba vonul. Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke tájékoztatójában felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZÉSZ-nek és jogelődjének az MSZSZ-nek az ötvenéves fennállása alatt mindössze három főtitkára volt. Ez a poszt és az ezzel járó tevékenység szimbolizálja a szervezeten belüli stabilitást és folytonosságot. A kétévente megújuló elnökség mellett az értékőrzés és a működés biztonságának a fenntartása a mindenkori főtitkár felelőssége, ezért is fordítottak kiemelt figyelmet a kiválasztásra. Az ügyintézés folyamatossága érdekében Gaál Miklós 2018. október 15-től munkába áll a jelenlegi főtitkár helyetteseként.

Gaál Miklós a hír kapcsán elmondta, hogy öröm és megtiszteltetés számára a döntéshozók bizalma, kinevezését harmincöt éves szakmai pályafutása legfontosabb állomásának és legnagyobb kihívásának tartja. A szövetséghez hosszú évek óta kötődik, így nem ismeretlen területre érkezik. Alapító tagja a "Boutique hotel szekciónak", kezdetektől tagja és mára egyik vezető szakértője a hazai Hotelstars Union szállodaminősítési rendszernek. Egy éven át volt az MSZSZ Választmányának tagja, és részt vett többek között az új panzióminősítő rendszer kidolgozásában. Mindemellett aktív piaci szereplő, az egyik legsikeresebb belvárosi szállodának, a Prestige Hotel Budapestnek az igazgatói posztját cseréli a szövetség szolgálatára.

„Az évek folyamán a szervezet alapvető céljai nem változtak, munkámmal tagságunkat és a mindenkori elnökséget kívánom támogatni. Inspiráló a feladat, az MSZÉSZ megnövekedett szerepvállalásának és az MTÜ-vel kialakított aktív együttműködésének köszönhetően a főtitkári feladatok is jelentősen bővültek. Hosszabb távrakitekintve, a „Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030” dokumentumban foglalt irányelvek és célkitűzések összehangolása tagságunk jövőbeli terveivel az ágazativersenyképességünk kulcskérdése, ennek megoldásához is szeretnék hozzájárulni.” - nyilatkozta a szakember.

Forrás: Vendég és Hotel


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.