hirdetés

Végleg bezárt 64 hotel Bécsben

Tragikus foglalási adatokról számolnak be az osztrák szállodások, és az elmaradó karácsonyi rendezvények is forgalomcsökkenéshez vezetnek.

hirdetés

Egy rövid időre fellélegezhettek a bécsi szállodák: az ősz nem volt olyan rossz, és a meghirdetett karácsonyi vásárok is felpörgették a foglalásokat. Ennek most vége. „A telefonok egyfolytában csörögnek, percenként mondja le valaki a foglalását” – írja le a helyzetet Dominic Schmid, a Bécsi Gazdasági Kamara szállodai tagozatának elnöke, az NH Hotel Group vezetője a kurier.at cikke szerint.

Januárra a szállodai szobáknak mindössze 8 százalékát foglalták le Bécsben. Ez a hónap hagyományosan rosszul kihasznált, de nem ennyire: 2019-ben például, a válság előtt a foglaltság 56,1 százalékos volt.

Nem jöttek az oroszok

Idén problémát okoznak a szigorú utazási szabályok. Az is nagy súllyal esik latba, hogy a Szputnyik V-tel beoltott oroszok nem utazhatnak, pedig decemberben és januárban általában ők töltötték meg a bécsi szállodákat.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Másik probléma a karácsonyi rendezvények, pontosabban azok lemondása. „Mindössze egyetlen hét alatt lemondták a karácsonyi rendezvények 100 százalékát a Stefanie szállodában. Harminc karácsonyi ünnepség maradt el” – mondta Peter Buocz, a Schick Hotels ügyvezető igazgatója.

Nem egyedi eset

Bécs legrégebbi szállodája, a Hotel Stefanie miatt a katasztrofális foglalási számok ellenére sem kell aggódnunk. „Olyan jól gazdálkodtunk a válság előtt, hogy a szálloda biztosan túléli a következő szezont” – tette hozzá Buocz.  

Hatvannégy bécsi szálloda – főleg a kisebbek – azonban idén végleg bezárja a kapuit. Schmid további COVID-támogatást kér. A Wien Tourismusnál nem aggódnak különösebben. „A végén jobb minőségű lesz Bécs szállodakínálata, mint a válság előtt volt” – mondja Norbert Kettner, a Wien Tourismus igazgatója. Sok egység nem volt képes a túlélésre, de a következő hónapokban új szállodák nyílnak a luxushotelektől kezdve a hostelekig.

(forrás: Kurier)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk