hirdetés
hirdetés

2017-es szinten lehet idén az európai repülőterek forgalma

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa európai szervezetének (ACI Europe) előrejelzése szerint idén 9 százalékkal maradhat el az utasforgalom a járvány előtti, 2019-es év szintjétől, a forgalom teljes visszatérése pedig 2025-ben várható - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az utasforgalom 2022 tavaszától erőteljes növekedést mutatott a növekvő geopolitikai és gazdasági szembeszél ellenére, az idei évben a fellendülés mérséklődésére számít az ACI Europe. A szervezet legfrissebb előrejelzése szerint az európai repterek utasforgalma a 2017-es szintet éri el idén.

Eszerint a 2019-es évhez képest 220 millió utassal kevesebb fordul meg 2023-ban Európa repülőterein, az elmaradt légiutasok száma pedig a világjárvány kezdetétől 2023 végéig tartó időszakban eléri az összesen 3,9 milliárdot.

Fotó: Depositpotos
Fotó: Depositpotos


A szervezet a tavaly májusi előrejelzéséhez képest 10 százalékkal csökkentette az utasforgalom idei felfutására vonatkozó előrejelzését, valamint 2024 helyett egy évvel későbbre várja a járvány előtti szint elérését kontinensünkön. A szervezet figyelmeztet arra is, hogy 2025 és 2027 között a korábban előre jelzetthez viszonyítva mérsékeltebb lesz a felfutás, elsősorban a gazdasági recesszió miatt.

A piaci szereplők, így a repterek gazdálkodására további terhet jelentenek a növekvő szabályzói költségek, például az EU környezetvédelmi célkitűzéseivel kapcsolatban.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk